Przebarwienia na BT2
Napisano Ponad rok temu
Jakis pomysl, skad sie to moglo wziac i co to moze byc? Czy teflon moze tak reagowac z warzywami? Brokuly, kartofle, kalafior, por, marchewka - wszycho chyba. Zauwazylem wlasnie po przygotowaniu obiadu, to jest 140HS.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy teflon moze tak reagowac z warzywami?
Nie jestem specjalista, ale moim skromnym zdaniem, jakby mogl, to by kazda patelnia na swiecie (oprocz tych ruskich) byla zielona do teraz.
Zgaduje, ze niewiele wnioslem do tematu. Moze napisz, czym juz probowales to sciagnac :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
WRonX - z tymi patelniami to akurat wniosles, chociaz to chyba nie do konca taki sam teflon.
A probowalem to czyscic na razie zwyklym plynem do naczyn i obiema stronami gabki, ostra tez. Nic.
DARK - proszkiem nie probowalem. Najciekawsze jest to, ze to nie jest po prostu zielone, nie jestem pewny, czy to dobrze widac na zdjeciach - to blyszczy i to tak "teczowo" :-?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja bym chyba sprobowal powoli, najpierw pasta do zebow (wiem, wiem, tak sie raczej srebro czysci), a pozniej czyms w rodzaju CIFa, jakims mleczkiem z cholernie drobnym proszkiem. Tylko jak pragne podskoczyc, wyrzuc Cillit z domu, jak bedziesz zaczynal, zeby Ci sie nie pomylilo!!! (traume mam)
ja bym akurat odradzał Cifa i inne ustrojstwa do mycia ceramiki - mogą mocno porysować ostrze - może spróbować alkoholem, ewentualnie czymś tłustym - olejem etc. WD40 :roll:
zdecydowanie nic do ceramiki, bo zarysuje
Napisano Ponad rok temu
Dzieki.
Napisano Ponad rok temu
Prawdopodobnie został jakiś film który da się zmyć, pomysł z alkoholami wydaje mi się trafny, warto spróbować.
Adam
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] znalazłem ciekawe info na ten temat. Informacje producenta- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To tetra coś, czym koleś rozpuszczał teflon, to prawdopodobnie tetrahydrofuran. Info [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Najbardziej agresywny rozpuszczalnik jaki znam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja takie smugi miałem na teflonie chyba tez od warzyw,ale nie jestem pewien,bo tego dnia duzo nozem w terenie pracowałem i trudno było mi to ocenić(bo był brudny).tak czy siak ja usunołem to zwykłą perfumą
Napisano Ponad rok temu
DARK - poszlo Persilem
Niezle sie zdziwilem, jak nie poszlo plynem do naczyn, jak zwykle.
Eugene - bez przesady, jak widac, noz jest w uzyciu, ale na budowie to ja nim nie pracuje
Az tak szybko ten teflon nie zejdzie.
Napisano Ponad rok temu
Do kuchni są bardziej wygodne ostrza. A teflonowe powłoki nie są trwałe z założenia. Titanowe, zreszta, też się scierają.Eugene - bez przesady, jak widac, noz jest w uzyciu, ale na budowie to ja nim nie pracuje
Az tak szybko ten teflon nie zejdzie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
M21 - size does matter? Krotkie rozwazania o... wielkosci
- Ponad rok temu
-
Tłuścioszek od Gerbera.
- Ponad rok temu
-
CAT Tanto
- Ponad rok temu
-
Benchmade Gamer i Teklok
- Ponad rok temu
-
Elektryczna osełka?
- Ponad rok temu
-
Reeve i Strider - klingi stałe, kilka wolnych myśli
- Ponad rok temu
-
Trekking Magii Stali
- Ponad rok temu
-
Co naprawde sądzicie o Wz. 98 Gerlacha ??
- Ponad rok temu
-
Codzienny fixed EDC - co wybrać
- Ponad rok temu
-
RAT-3
- Ponad rok temu