Turniej Submission Wrestling dla poczatkujących 25.06.2005
Napisano Ponad rok temu
A co do tego pomysłu z umniejszeniem roli sprowadzenia do parteru, to faktycznie jest jak piszesz...zastanawiam się tylko, czy czasem w tej sytuacji nie przegina się w drugą stronę aż nadto ułatwiając sprawę zawodnikom LL oraz BJJ. Ale tu przyznam, że mnie przekonałeś, bo to, że startować mogą zapaśnicy i judocy o dowolnym stażu jest jednak niesamowitym handicapem.
I jeszcze tylko pytanko do Ciebie na koniec: skąd ta informacja, że walki jednak trwać będą 8 minut? Dollyo pisał, że będzie po 6 minut, a tylko finały 8. To jakaś zmiana decyzji?
Napisano Ponad rok temu
>Otwarty Turniej Submission Wrestling dla początkujących(do roku)
Warszawa 25.06.2005
Organizator - Luta Livre Cyklon Warszawa
Zasady walki zbliżone do ADCC.
Czas walki - 8 minut (pierwsze 4 minuty bez punktów).
Podział na cztery kategorie wagowe(-70, -80, -90, +90).
Jeśli znajdą sie chętne, będzie kategoria dla kobiet.
Zgłoszenia do 11.06.2005 na e-mail: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
info. pod telefonem 506 677 675 (Radosław Turek)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak, niestety :? 6 minut to bardzo mało .......... Dlatego myślę, że ogranizatorzy powinni wziąć pod uwagę wszelkie zarzuty i raz jeszcze rozpatrzeć wszystkie "za" i "przeciw" tego rozwiązania. Według mnie tych drugich jest jednak zdecydowanie więcej :?
Oceniania po polowie czasu nie wzieli organizatorzy z sufitu. To obecnie czesc regulaminu ADCC. Sprawdza sie wiec i na Polskim poletku winno byc dobrze.
Moja rada taka aby nie narzekac na regulamin a po prostu sie dostosowac.
Napisano Ponad rok temu
Tak, niestety :? 6 minut to bardzo mało .......... Dlatego myślę, że ogranizatorzy powinni wziąć pod uwagę wszelkie zarzuty i raz jeszcze rozpatrzeć wszystkie "za" i "przeciw" tego rozwiązania. Według mnie tych drugich jest jednak zdecydowanie więcej :?
Oceniania po polowie czasu nie wzieli organizatorzy z sufitu. To obecnie czesc regulaminu ADCC. Sprawdza sie wiec i na Polskim poletku winno byc dobrze.
Moja rada taka aby nie narzekac na regulamin a po prostu sie dostosowac.
Nie narzekam, tylko wyrażam swoje wątpliwości co do słuszności tej reguły. To, że zasada ta wzięta jest z tegorocznego ADCC podnosi oczywiście jej wiarygodność, ale nie znaczy to, że z konieczności jest przez to słuszna. Reguły ADCC są dostosowane do turnieju ADCC, a ten turniejem nie jest dokładną kopią tamtego. Ja po prostu uważam, że punktowanie zaledwie 3 minut walki może być niemiarodajne. Ale zdaje sobie doskonale sprawę, że jeśli ta zasada nie ulegnie zmianie to nie pozostaje nic innego jak dostosowanie się do niej :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dzieki Hast,
jesli chodzi o zasady zmierzam do tego zeby byly coraz bardziej zblizane do zasad jakie obowiazuja w ADCC
Czas walki jest do uzgodnienia wezme te sugestie pod uwage ale poczatkowo ograniczylem do 6 minut poniewaz sa to zawody dla poczatkujaczch ale skoro czujecie sie na silach nie ma sprawy.
Dzielenie czasu na bez punktow i z punktami nie podlega dyskusji.
Jesli macie jeszcze jakies pytania czekam
aha mozna sie zglaszac nawet w dniu zawodow ale wolalbzm wiedziec wczesniej ile osob przyjezdza i z jakich klubow.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Co do podziału na czas bez punków i z punktami to trudno, w końcu to Wy - organizatorzy -macie głos decydujący. Pozosotaje zastosować się do rady przedmówcy i zwyczajnie się dostosować :wink:
Co zaś tyczy się czasu walki to mogę jedynie wyrazić moje indywidualne zdanie na ten temat, które zresztą już tu wcześniej przytaczałem, czyli "im dłużej, tym lepiej" :-) JA mam kontakt jedynie jeszcze z jednym zawodnikiem, który będzie brał udział w turnieju i on również jest tego zdania. Ale nie chcę się tu wypowiadać za wszystkich, być może przecież większość jednak woli krótsze walki.
Chciałem jeszcze tylko wrócić do mojego pierwszego pytania. Czy wobec tego, że można zgłaszać się nawet w dzień zawodów, kategorie wagowe znane będą również dopiero tego dnia czy też jest jakaś szansa, aby w tej kwestii zadecydować coś wcześniej?
Dzięki raz jeszcze za wyjaśnienie tych kilku kwestii. Pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Info co do wag bylo juz podane.
-70 -80 -90 +90
Te przedzialy sa aktualne.
Takie a nie inne przedzialy wziely sie stad, ze chcielismy uproscic formalnosci, odpierajac przyszle zarzuty tlumacze ze , nie sa to mistrzostwa swiata a okazja zeby sie sprawdzic z chlopakami z innych klubów.
Jesli chodzi o wpisowe to mysle ze bedzie wynosilo okolo 30 zl
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Info co do wag bylo juz podane.
-70 -80 -90 +90
Te przedzialy sa aktualne.
Takie a nie inne przedzialy wziely sie stad, ze chcielismy uproscic formalnosci, odpierajac przyszle zarzuty tlumacze ze , nie sa to mistrzostwa swiata a okazja zeby sie sprawdzic z chlopakami z innych klubów.
Jesli chodzi o wpisowe to mysle ze bedzie wynosilo okolo 30 zl
Pozdrawiam.
Nie no spoko :wink: . Ja nie mam absolutnie nic przeciwko takim podziałom, a nie innym i bynajmniej nie mam żadnych zarzutów Po prostu chciałem wiedzieć, ponieważ była wersja z tymi tutaj podanymi, ale był dopisek, że jeżeli będzie wystarczająco dużo uczestników to będą wagi jak w ADCC. A przedziały same w sobie są ok, naprawdę nie widzę powodu, dla którego miałbym mieć cokolwiek przeciwko nim. 8)
Wobec tego ja już dalej męczyć nie będę, więcej pytań nie mam . O wysokości wpisowego na pewno jeszcze jakaś notka będzie. W takim razie do zobaczenia na turnieju. Pozdrawiam serdecznie!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jedziemy tak jak wskazuje zialona linia do hali na której namalowany jest duży napis ZAPASY
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no jednak się kurde udało jutro spotykamy się w TangoGratulacje Dollyo. A już myślałem, że nie obejrzysz Pride :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Relacja z pobytu czarnego pasa Gracie Barra w Gdyni!
- Ponad rok temu
-
BJJ Kraśnik - fotki z treningu
- Ponad rok temu
-
Luta Livre Warszawa
- Ponad rok temu
-
Free private class at Brazilian Black Belt CAMP
- Ponad rok temu
-
Co z Pucharem Polski?