Trekking Magii Stali
Napisano Ponad rok temu
mały konkurs:
co zjada nocą Wysz?
nagroda to fragment oficjalnej linewki trekingu magii stali
Napisano Ponad rok temu
Dobra stal - dobra rdza (:PS. Rdzy z MFS-owej S30V wd40 nie rusza
Dobry przepis - dobry absynt (:Langusowy absynt przeswpanialy, he he
Przepis wiadomo od kogo (:
Zjada wszystko co nie zdąży mu uciec (:co zjada nocą Wysz?
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
akme, camrada dajta fotki na priva (w stopie je)
a jak nie to dajta namiar na ftp z którego ssać foty
KAMAN KAMAN
Napisano Ponad rok temu
Juz za chwileczke, juz za momencik - niech mi sie tylko bateria naladuje.akme, camrada dajta fotki na priva (w stopie je)
A wlasnie dzwonil Wysz - ZYJA, maja sie dobrze i widzieli nawet kupe niedzwiedzia
Napisano Ponad rok temu
Jak by ktoś się wybierał to proszę o sygnał.
p.s. to ostatnie zdjęcie to proponuję "STRONGMENI"
Napisano Ponad rok temu
A już byłem tak blisko wyjazdu...
Pierdolona fizjologia owadów
A już nawet znalazłem patent na szybki dojazd...
Jak wrócę z zajęć terenowych, to pojadę sobie połazić samotnie po Biesach.
Akme: Fajny fotoreportaż!!
Napisano Ponad rok temu
Owadow tez bys mial sporo do ogladania
Napisano Ponad rok temu
Podsumowując moje pierwsze krótkie przebywanie z ekipą MS i większą ilością noży (w sumie 2 dni wcześniej stałem w Świecie Noży ale jakoś mnie trema zżarła i nic prawie nie poogladałem bo się wstydziłem zapytać...) piszę co następuje:
- Potwierdziły się moje przypuszczenia - Sebenza mi się nie podoba... Kompletnie mi w łapie nie leży i wizualnie też jest dla mnie brzydka - oczywiście nie piszę tu o jego wykonaniu i innych walorach,
- Strider Akmowy i mi i żonie(sic!) nie chciał z ręki wyskoczyć... Fajna ta zebra i fajną ma piłę (:
- Kaśka (żona) zmieniła troszkę podejście do noży - kazała kupić dobry nóż teściowi - i sobie dobry do kuchni (:
- Mikołaj (syn) z wrażenia podczas spotkania pierwszy raz w życiu zawołał "sisi" po czym po prostu odlał się na trawę,
- Fallkniven A1 też jest fajny (:
- Znów polecą kamienie - tool Victorinoxa wydaje mi się lepiej dopracowany niż Leatherman - i tak kupię Wave'a bo dla mnie ma lepszą funkcjonalność,
- Shadow... tak samo jak Sebenza - ideał wykonania ale zupełnie niepraktyczna rękojeść (lepiej mi się trzyma owalne bądź prostokątne w przekroju rękojeści),
To tyle moim skromnym zdaniem skromnego laika nożowego
Pozdrowionka
p.s. Żeby nie było że jestem jakis zagorzały anty CR to wiem nawet bez dotykania że Green Beret 7" będzie mi leżał idealnie w łapie (:
p.s.2 Może drugi wypadzik?
Napisano Ponad rok temu
W sumie zdecydowana wiekszosc nozy, ktore zabrali ze soba trekkingowcy ( ), znalem juz dosc dobrze, ale bylo tez kika obiektow mojego wiekszego zainteresowania:
1. Konus... troche juz bylo powiedziane o tym nozu i moge sie tylko pod tym podpisac - warsztat Seikena zasluguje na ogromny szacunek. Noz jest perfekcyjnie wykonany, swietnie lezy w dloni... nie straszna mu nawet walka ze wscieklymi zmijami Fajny terenowy pomocnik.
2. R.E.K.A.T. Savant... nie chcial mi jakos odkleic sie od reki... swietny nozyk, bardzo utylitarny ksztalt klingi, dobre wykonanie, powalajaca plynnosc otwierania i dobre dzialanie blokady... szkoda, ze nie ma juz tej firmy...
3. S30V - mocno zdziwila mnie obecnosc rdzawego wykwitu na klindze MFSa po pewnej dosc wilgotnej, deszczowej nocy. Podobne plamki zaobserwowalismy na klindze Fallknivenowskiej VG10... Zdziwilo mnie to tym bardziej, ze Shadow (A2), SRK (Carbon-V) czy Bog Dog (D2) nie mialy zadnych sladow rdzy.
4. Wave vs. Swiss Tool... jednak Szwajcar
5. Skladana pila do drewna Fiskars - swietne narzedzie... biorac pod uwage stosunek cena/jakosc (koszt ok. 35 zl) nie do pobicia. Dzieki bardzo malej wadze - dobry wybor na trekking.
6. Skladana kanadyjska pila do drewna (nie pamietam niestety nazwy) przekazana przez Pitera Wyszowi do testow. Robila wieksza masakre (w pozytywnym znaczeniu) niz slynna teksanska pila lancuchowa. Genialne narzedzie - lekkie (aluminium), zajmujace malo miejsca w ekwipunku i tnace drewno z szybkoscia blyskawicy. Miejscowi drwale sklonni byli dac za nia "tsi Śfoleziery"... a uwierzcie mi, ze to naprawde dobry przelicznik
7. Spork. To moj pierwszy wypad z tym wynalazkiem i jak najbardziej potwierdzam jego przydatnosc (wiadomo) i uzytecznosc. Dodatkowa zaleta podczas wedrowki z plecakiem jest jego waga (tak tak - liczy sie kazdy gram)
8. Fallknivenn A1. Hmm... swietny noz w teren. Doskonale rabie drewno. Wlasciwie nie mial konkurencji w tej dziedzinie. Moim zdaniem spisywal sie lepiej nic SRK, choc ten drugi lepiej mi lezal w reku. Niestety mimo swoich zalet - jako mi nie przypasowal... mysle, ze gdyby ksztalt klingi mial zblizony do modelu F1 bylby dla mnie bardziej interesujacy. Chociaz wtedy nie rabalby juz tak dobrze (srodek ciezkosci).
9.... eeee... nie pamietam... pewnie jeszcze cos dopisze
Langus dobrze prawi... trzeba ten wypad KONIECZNIE powtorzyc!
Napisano Ponad rok temu
z przemyslen ?
-mfs to niezly kawal ch... - bomba nozyk
-duze noze sa fajne jak sie ich nie nosi (0,5% masy mojego ciala stanowia miesnie wiec pewnie dlatego)
-shadow mnie srednio lezy, ale uzytkowy jest skubaniec maly (czuc moc)
-sebka jest fajna, ale chyba mniejsza by mi lepiej lezala
-podobnie z m21, wolalbym mniejszego
-podziwiam warsztat Seikena
-przesporkuje swoja lyzke
-chce menazke tytanowa
-chce wiecej absyntu + langusowe miody !
Napisano Ponad rok temu
A N690, nietknięta. Neckerowa węglówka (nie miałem w życiu lepszego kawałka stali) co najwyżej troszkę zmatowieje, po nocy leżenia w kuchni w soku z cytryny...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie no - spoko, juz sobie z nia poradzilem. Zdziwilem sie tylko mocno...Akme: nie bój żaby o ta rdzę!
Napisano Ponad rok temu
Dementujac niektore plotki NIE zostalem zjedzony przez Wysza
A więc:
Po rozstaniu sie z ekipa ja i Wysz wyruszylismy na prawdziwy trekking. Bylo naprawde super (Akme - masz czego zalowac:P). Przeszlismy dziesiatki kilometrow, jedlismy wiele bieszczadzkich przysmakow (np salatka z pokrzyw i potrawka ze slimakow) i delektowalismy sie pieknem pieszej wedrowki Fotek niestety nie ma bo nie mielismy aparatu
Chcialbym jeszcze potwierdzic: Wysz to prawdziwy bieszczadzki wilk !!!
Napisano Ponad rok temu
(krucho z zupkami bylo ?)
Desmo, a ty z tym plecakiem nie umarles ? ja pitole zaczynam chodzic na silke
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
panowie ja blagam was ! poznajcie mnie z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i zabierzmy ja na kolejny trekking !
MACTRWA! to jest CZYSTA MAGIA !
Napisano Ponad rok temu
unikatowe zdjęcia z czasów wczesnego dzieciństwa
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co naprawde sądzicie o Wz. 98 Gerlacha ??
- Ponad rok temu
-
Codzienny fixed EDC - co wybrać
- Ponad rok temu
-
RAT-3
- Ponad rok temu
-
Benchmade dla National Rifle Association
- Ponad rok temu
-
EDC do 400 zł co wybrać ??