WYPOWIEDZI NA TEMAT SEITEDO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Konczac moja wypowiedz to zdziwilo mnie to ze po mojej walce kazdy z instruktorow i sedziow mowil ze bylem leszpy ,ze to ja wygralem jednak nikt nie protestowal hmm wydaje mi sie ze boja sie sedziego glownego pana Kacperka ktory bardzo nas nie lubi (przynajmniej my tak to odbiermy od 94 roku). Pozdrawiam Emil i do zobaczenia na zawodach:)
Napisano Ponad rok temu
P.s. Będziesz na turnieju w Kalwarii (15 maja)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miałem okazje byc na 2 turniejach firmowanych przez Seitedo Karate. Moje spostrzezenia dotycza głownie sedizowania o czym wpsominał Zapas - zgadzam sie znim na całej długosci. Mysle, ze ilosc startow na zawodach Seitedo jest w moim przypadku za mała ,zeby sie wypowiadac konkretnie o tych turniejach, bo nie bedzie to mogło byc generalizowane na wszystkie imprezy Seitedo.
Jedynie to moge napisac kilka ogolnych spostrzezen odnosnie turniejow w ogole...
Co do poziomu zawodow to mysle, ze jest on bardzo zroznicowany - tak jak na kazdych krajowych zawodach . Wiadomo przeciez , ze sa osoby doswiadczone z jednej strony ,ktore pokazuja juz jakis poziom swoich umiejetnosci a z drugiej osoby poczatkujące , stawiajace pierwsze kroki na macie , ktore jescze do konca nie potrafia odnalezc sie w nowej dla nich sytuacji ( duza role na ich sposob walki a przez to na odbior ich w oczach osob postronnych ma stres, obecnosc duzej liczby widzow, trenerow, rywali itd)Ocena poziomu zaowodow jest bardzo subiektywna ,poniewaz wiekszosc z nas odnosi umiejetnosci rywali doswoich lub do naszych wzorcow (zawodnikow, na ktorych sie wzrozujemy).
Rowniez na ocene danej imprezy moze miec fakt porownania jej z inna , organizowana przez kogos innego. I tutaj powstaje rowniez błedny obraz danej imprezy - bo wiadomo, ze na kazdych zawodach startuja inni ludzie, inne sa warunki, "kilmat" i wiele innych czynnkikow , ktore moga miec wpływ na obraz całej imprezy.
Tak po krotce mi sie to widzi.
poczatkujący w Kyokushin
pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Poznański Klub Shorin-ryu Karate i Kobudo?
- Ponad rok temu
-
MPSzW Olsztyn
- Ponad rok temu
-
Wagowe Mistrzostwa Swiata Kyokushin Tokyo IKO 1
- Ponad rok temu
-
Zarzut molestowania wobec trenera karate
- Ponad rok temu
-
Kolana ?????
- Ponad rok temu
-
Seminarium KATA/KUMITE w Gdyni
- Ponad rok temu
-
Najciezszze nokalty
- Ponad rok temu
-
Wasze Karate
- Ponad rok temu
-
czy w kraku mozna
- Ponad rok temu
-
Zdięcia z seminarium z sensei K. Chinenem (9dan)
- Ponad rok temu