Sai po raz drugi
Napisano Ponad rok temu
W kraju, gdzie dostęp do dobrych aonów jest silnie ograniczony, trudno mi wskazać na lepszy substytut niż półmetrowe sai. Fakt, złożyć go nie można, ale masa ok. 1 kg to o 50% więcej niż 26-cio calowy baton. Do tego dochodzi możliwość zadawania pchnięć - tego zaś klasycznym batonem robić nie należy z uwagi na ryzyko złożenia.
Reasumując, jako, że prawdopodobieństwo, iż napadnie nas samuraj z ostrą kataną jest raczej małe sai + podstawowa wiedza, jak tym wywijać może okazać się całkiem rozsądną alternatywą dla gołych rąk.
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
uderzenie kilkukilogramowym batonem
To to już chyba nie jest baton a teleskopowy znak drogowy.... a czy 0,5m sai to alternatywa dla gołych rąk??..... napiszę to samo co w innym Twoim topicu "jak Ty to chcesz nosić?!"... poza tym mam wątpliwości co do legalności sai... pół metra sai to już bardziej metalowy pręt przypomina na który władza na pewno przychylnie patrzyć nie będzie.....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Broń stalowa kuta z trzema ostrymi końcami o wadze ok. 1kg w wprawionych we władaniu nią rękach jest bardzo skuteczna i niebezpieczna dla przeciwnika.
Tylko proszę nie mylić techniki walki sai z cyrkową akrobatyką .
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po trzecie treningowe sai po uderzeniu w cos twardego moglo by sie zlamac, bo jest to pusty w srodku odlew ktory nie grzeszy wybitna wytrzymaloscia, mi po (co prawda sporej ilosci ) upadkow na ziemie lekko juz jedno peka.
Po czwarte treningowe sai wcale nie jest ostre i nie da sie go naostrzyc bo jak wspmnialem jest puste w srodku.
Po piate w polsce raczej nie kupisz wersji combat sai - ja nie znalazlem, a nawet jesli to napewno przewyzszy duzo bardziej cene batona
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
[Nunchaku] Jak nosic
- Ponad rok temu
-
uchwyt noża
- Ponad rok temu
-
Co się stało ze Światem Noży?
- Ponad rok temu