Encorton jest w tabletkach i zadziałałby zbyt późno. Musiałoby być coś pozajelitowego, np hydrocortyzon, fenicort, dexaven, solu-medrol
Ale mamy temat jak na Magię Stali
Ani w nim magii, ani stali, ale ciekawe....śledzę od początku.
Napisano Ponad rok temu
Encorton jest w tabletkach i zadziałałby zbyt późno. Musiałoby być coś pozajelitowego, np hydrocortyzon, fenicort, dexaven, solu-medrol
Ale mamy temat jak na Magię Stali
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moja powyzsza genialna uwaga odnosi sie do tego tekstu.I co gorsza jak Ci nie pojdzie to mozesz isc siedziec.
Adam
Napisano Ponad rok temu
Jesl zrobisz komus krzywde probujac niesc pomoc (np polamiesz zebra czy mostek przy masazu posrednim serca), to "pokrzywdzony ratowany" nie ma jak cie pozwac - takie prawo (o szczegoly nie pytajcie, bo nie znam). Nie wiem tylko, jak to jest w przypadku tak "inwazyjnego" dzialania jak ciecie tchawicy bez praktyki...
Napisano Ponad rok temu
Ale może najpierw dać mu lód do ssania, zanim się będzie go ciąć bez znieczulenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
moze nowy dział to nie, ale jakiś przylejony temat z podstawami pierwszej pomocy by się przydał...Może założyć nowy dział "udzielanie pierwszej pomocy" lub coś podobnego pewnie by się przydało troszkę wiecej wiadomości !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale może najpierw dać mu lód do ssania, zanim się będzie go ciąć bez znieczulenia.
W górach ???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mianowicie chcialbym sie dowiedziec co musialbym zrobic po ukaszeniu jakiegos dziadostwa typu zmija ? pytanie mi sie nasunelo bo ostatnio prawie jedna zdeptalem na drodze ( zafascynowanie terenem i pod nogi to juz patrzec nie ma czasu :wink: )
stawialbym na klasyczne wyssanie jadu, ale nie wszedzie sie ustami dostane :wink: wiec co ? naciecie rany i opaska uciskowa powyzej ( noga, reka ), ale juz np brzuch to bladego pojecia nie mam, zakladamy ze jestem sam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu