Jak ktoś chce obejrzeć klimatyczną jatkę w klimatach japońskich, polecam "Lady Snowblood" ( "Shurayukihime" ) z niesamowitą Meiko Kaji w roli głównej :-)
Ale ten swiat aktorski maly. Piosenke w wykonaniu Meiko Kaji wykorzystano w Kill Bill 1 ...
Napisano Ponad rok temu
Jak ktoś chce obejrzeć klimatyczną jatkę w klimatach japońskich, polecam "Lady Snowblood" ( "Shurayukihime" ) z niesamowitą Meiko Kaji w roli głównej :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A wiesz może jeszcze skąd sciągać jakiekolwiek filmy,ale takie fajne.Najlepiej by było o tematyce Samurajów.
Napisano Ponad rok temu
Ktos zadal sobie tyle trudu i wymienil
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
faktycznie, Kurosawa wybitnym rezyserem był, ale nie przesadzajmy, niedługo będziemy mu stawiać ołtarzyki w naszych domachJak i według mnie tak samo filmy Kurosawy to arcydzieła i ciężko je porównywać, wspaniała kreacja postaci, zdjęcia, fabuła, klimat i duch to są rzeczy których próżno szukać w większości produkcji o tej tematyce
doprawdy, tom rozwala flagą trzech samurajów, w trzy miesiące nauczył się władać płynnie japońskim oraz rozwalić instruktora szermierkiOstatni Samuraj i Kill Bill mozna skomentowac tylko tak, ze... smieszne byly
Wg. mnie najlepszym z cyklu jest ostatni odcinek "Zatoichi -Mrok jest jego sprzymierzeńcem" który doprawdy jako podsumowanie kariery Shintaro Katsu jest świetny.Fanom "Straży Przybocznej" i "Sanjuro" polecam "Zatoichi meets Yojimbo". Jak sama tytuł mówi, w filmie tym Zatoichi spotyka znanego nam, z wcześniej wymienioncyh filmów Kurosawy, Ronina granego przez niepowtarzalnego Toshiro Mifune. Dużo humoru, sporo sieczki, po prostu lekki i przyjemny. Szczerze polecam
a ja [A&AM]DC++. Szukaj hub'ów o tematyce anime i MA tam zawsze znajdą się jacyś pasjonaci samurajszczyzny. Osobiście polecam hub'y KFF.
Napisano Ponad rok temu
Wg. mnie najlepszym z cyklu jest ostatni odcinek "Zatoichi -Mrok jest jego sprzymierzeńcem" który doprawdy jako podsumowanie kariery Shintaro Katsu jest świetny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mówię o serialu z 2004 roku. Raczej 20 lat temu go nie nadawano:) Innego na emule nie dostanieszSerial o Musashi emitowano kiedyś w TVP, ale było to tak dawno (20 lat?), że pozostały mi raczej mgliste wspomnienia, na dodatek w czerni i bieli. Jest na emule, ale zciąganie 49 odcinków po 700MB przekracza możliwości mojej neostrady128
![]()
Ten pięcioodcinkowy cykl, jest chyba fabularyzowanym dokumentem.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze trochę linków z tytułami tutaj:To może ktos wymieni jakby mógł wszystkie filmy dotyczące Samurajów(dowolny reżyser,aktor itd.)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu