Skocz do zawartości


Zdjęcie

Szachrowne mięso


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

budo_kselos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1657 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Warszawa
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
Generalnie: w prawie wszystkich sklepach oszukują i fałszują - duzych i małych, drogich i tanich - zmiana zaczyna się od odświerzania kiełbasy w małym/drogim sklepie w Centrum i w wielkim hipermarkecie...
teraz mamy dowód że nawet markowe wędliny... śmierdzą!
mięso krązy: najpierw jako mięso w kawałkach, potem przepakowanie, potem posypane przyprawami na grilla albo mielone na mięso mielone, z którego powstaje kiełbasa biała...
Generalnie im mniej przetworzone "na miejscu" tym lepiej
Mam taki nawyk, ze zawsze czytam skład i pochodzenie tego co kupuję: np. ile jest soku w soku, a ile w nektarze, a ile w napoju... albo ile jest tych E- ileś tam, bezoensanu sodu itd.
np. konserwy rybne nie są konserwowane chemicznie, a miesne i pasztety są...
kiedyś unikałem skrobi zmodyfikowanej, bo myślałem że jest zmodyfikowana genetycznie, a jest chemicznie, albo termicznie... więc chyb anie groźna
guma arabska, guar to soki krzewów (zywica?) czyli naturalne
koszenila, karoten to barwniki naturalne
jeżeli chodzi o maso to w sklepie powinno osobno stać masło, a osobno mixy ( mix nie może sie nazywac masło, ale np. dobre jakieśtam)
  • 0

budo_nekochian
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 199 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Wawa

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
Chciec to móc :) Chcecie miec prawdziwe masło? Kupcie sobie tłustą smietane, wlejcie do słoika i potrząsajcie nim, aż się "wytrąci" serwatka. Wylejcie ją i dalej shake, shake, shake ;) aż otrzymacie kuleczke pięknego, smakowitego masełka, mniam mniam!
To jest wersja dla ambitnych, można oczywiście posłużyć się mikserem :wink: Mówie Wam- warto!!!! Pycha!!! :) :) :)

A co do długoterminowego mięsa czy innych "podłogowych towarów" to po prostu bleeeeeee :blus:
  • 0

budo_mmaakkss
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 156 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Bytom

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
Co powiecie na to : u mnie w plusie byly takie przekręty :
Woda mineralna ( tzn kranowa ;) - 49 gr
coca cola ( tzn napoj coca colo podobny ) - 45 gr

Cos tu kurde nie gra nie ?? dlaczego orazada jest tańsza od najtańszej wody ?? co najlepsze ludzie cos takiego kupuja bo tanio ... raz wziolem tego pare łykow ( z przymusu bo nie bylo nic innego a ja bylem strasznie zmachany) no i potem jakies 2 godziny bolał mnie cały brzuch :) FUUUJ
  • 0

budo_ripper
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 161 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
Jak chcecie dobre prawdziwe masło bez żadnych roślinnych dodatków to do Ostrołeki zapraszam 8) :) . Chwała ci OSM poklon
  • 0

budo_kubas§
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
fakt jest dobre :D

Fazowa jest sprawa z produktami produkowanymi i nazywanymi nazwą sklepu, np.: mleko-tesco, twaróg-tesco, i co tam jeszcze jest-tesco w to wrzucają same resztki i odpadki i wciskają mniej zamożnym konsumentom by sie truli. CHAMSTWO!!!
  • 0

budo_horror vacui
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 245 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:z Warszawy. I nie wstydzę się tego.

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso

mleko-tesco, twaróg-tesco, i co tam jeszcze jest-tesco w to wrzucają same resztki i odpadki i wciskają mniej zamożnym konsumentom by sie truli. CHAMSTWO!!!


Jakoś nieodparcie mi się to kojarzy z opowieściami o tym jak biali kupcy w dalekiej Ameryce preparowali dla czerwonych braci tzw. "wodę ognistą". Był to zdaje się głównie spirytus drzewny z różnymi "zaostrzającymi" dodatkami. Nic dziwnego że "Rdzenni Amerykanie" mieli niezłe jazdy po konsumpcji. Po prostu ubożsi klienci traktowani są przez supermakety jak dzicy i tyle. A przyglądając się czasem niektórym fizjonomiom w kolejce do kasy to się nawet trudno temu dziwić :roll:
  • 0

budo_sombre
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 296 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:z Gdańska

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso

Obecne masło ze sklepów może sie składać nawet w 70 % z tłuszczów roślinnych .... poczytajcie sobie skład na "złotkach"

wiec moze nalezaloby pisac "maslo" zamiast maslo ...


Chyba masz rację ... :roll:
  • 0

budo_marcin(18)
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 195 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Zakopane

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
Lepsza nawet flądra stara, niż parówki od constar`a.
  • 0

budo_mmaakkss
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 156 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Bytom

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
ogladaliscie uwage ?? :D
Wywiad z szefami Constaru :P

A ''gdzie jest teraz wasza wycofana żywność''
B '' W ciężarówkach..... w chłodniach ! ''
A ''I gdzie sąteraz te ciężarówki''
B'' No one ... krążą...''
A'' Jak to krążą?? i co potem ta żywność z ciężarówek trafi do sklepów?''
B''Nie ... nie.... ona ... ten ... jest gdzies w Polsce''

Tak to mniej wiecej wygladalo w skroocie :] ludzie juz raczej ich prodoktow nie kupia :evil: i dobrze !
  • 0

budo_kselos
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1657 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Warszawa
  • Zainteresowania:Karate

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
Inne Firmy MARKOWE o uznanej pozycji na rynku robią to samo...
...czy kupisz coś zwanego :najtańszy produkt czy coś firmowego, czy w małym osiedlowym sklepie, czy w molochu - to to samo chodzi o technologię produkcji (chemia=trwałość +np.jak ze 100 kg miesa zrobic 130kg wedliny???) i "redukowanie" strat (odświerzanie i przemetkowywanie)
...to musi być opłacalne, czyli jak najmniejsze koszty...
...a to ze czasem zaśmierdzi i jakaś firemka wyleci z rynku nie zmienia postaci rzeczy!!
  • 0

budo_anjin
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 600 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Warszawa

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
Co do masła, to sprawdzajcie, czy jest na nim napisane MASŁO, bo normą jest pakowanie jakiegoś miksu w opakowanie takie samo jak masło, tylko bez napisu MASŁO... i może mieć np. miks "ekstra pomorskie", czy inne podobne...

Pozdrawiam,
  • 0

budo_kubas§
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 580 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
kiedyś słyszałem lub czytałem gdzieś że ze 100kg mięsa robiło sie około 70kg, wędlin i wtedy to musiał być smak a teraz ze 100kg robią jak napisaliście ze 130kg. Nie chwytam tego :) :) :)
  • 0

budo_navyseal
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1026 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Szczecin/Motaniec

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
Pierwsze margaryna zostałą stworzona na porzeby Francuskiej armi i biedoty A z czego była:
Zmielone krowie wymione + łoju :blus:
  • 0

budo_navyseal
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1026 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Lokalizacja:Szczecin/Motaniec

Napisano Ponad rok temu

Re: Szachrowne mięso
A najlepsze wędliny to oczywiscie są domowe wiesz co z czego sa zrobione i ten smak 8)
  • 0


Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024