Karate? O co chodzi...
Napisano Ponad rok temu
Bardzo liczę na Waszą pomoc :twisted:
Napisano Ponad rok temu
A niech tam - karateka1: czekamy
Napisano Ponad rok temu
Karate Tradycyjne [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Shotokan [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Kyokushin IKO 1 [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kyokushin IKO 2 [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kyokushin IKO 3 [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kyokushin Kan [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Kyokushin IFK [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Oyama [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Shidokan [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Ashihara [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Seitedo [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Shinai-do [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Goju Ryu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Shorin Ryu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ryu Te [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Shito ryu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Gosoku Ryu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Tsunami [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Karate Enshin
Karate Wszechstylowe
Na kazdej z tych stron jest charakterystyka danej szkoły Karate ...miłej lektury
Jezeli o czyms zapomniałem to dopiszcie.
Napisano Ponad rok temu
Seidokan - [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jestem po wrazeniem :roll:
Napisano Ponad rok temu
gdzie Ty znajdujesz te wszystkie informacje ? 8O
Jestem po wrazeniem :roll:
pozwole sobie uprzedzic odpowiedz: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] :wink:
Napisano Ponad rok temu
Czy ktos wie ktore IKO organizowalo te zawody ?
Napisano Ponad rok temu
oraw wiele innych pochodnych
Napisano Ponad rok temu
gdzie Ty znajdujesz te wszystkie informacje ?
Czesc jest w google.pl a czesc od moich tajnych wspołpracownikow w innych panstwach tego globu :wink: grunt to dobre kontakty miedzynarodowe :wink:
Co do zawodow Seitedo to nie mam pojecia kto organizował, ale to chyba jakas słabiutka organizacja, moze jakis odłam w stylu Bluminga lub innego ludka ( w Szwajcarii jest jeszcze gosc z 4 danem, ktory załozył Europejska org Kyokushin). Po obejrzeniu zdjec z tej imprezy to mam mieszane uczucia co do poziomu - wiekszosc białych paskow, nieliczne zołte, wyjatkek brazowy itd, ale nie było mnie tam, nie widziałem filmow wiec sie dalej nie wypowiadam...
Na stronie Seitedo jest takze informacja o Mistrzostwach Europy Kyokushin organizowanych przez Kamakura - z tego co ja wiem to zawody tej rangi (ME) moga organizowac organizacje Kyokushin o okreslonej strukturze europejskiej (wymog odpowiedniej ilosci panstw członkowksich): IKO 1, IKO 2 , IKO 3, IKO 4 , IFK. Poza tym Kamakura Dojo nie jest członkiem zadnej z tych org, jest natomiast członkiem IBK, ktorej załozycielem jest Jon Bluming.Z tego co ja wiem to IBK nie ma struktury europejskiej natomiast Bluming juz od ponad 30 lat nie jest w zadnej organizacji Kyokushin, tak wiec ta impreza powinna sie nazywac ME Kyokushin Budo Kai lub miec w ogole inna nazwe. ale to takie moje drobne uwagi i przemyslenia...
Napisano Ponad rok temu
A i seitedo wystartowalo no i slabiutko wypadli nie,ale rowniez byli tam zawodnicy z polskiej Ashihary. Fajnie ze coraz wiecej ludzi z roznych organizacji moze razem sobie postartowac:) oby tak dalej( a co do kumpla to zajol 3 miejsce)
Napisano Ponad rok temu
czym sie różni iko 1 od innych kyokushin (iko 2 ifk itd.)
nigdzie nie moge znaleźc informacji poza tym ze kyokushin kan nie jest nastawione na komercje
mozecie mi podac krótką charkaterystykę tych kyokushin
plosie :wink:
Napisano Ponad rok temu
A tak na serio to przejrzyj archiwum. Coś już kiedyś na ten temat było i to kilka razy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sa jeszcze roznice techniczne (kihon), ale maja one znaczenie naprawde znaczenie kosmetyczne. Jezeli chodzi o kata to Matsui wprowadził "nowe" kata z Shotokanu i bron.(za czasow Sosai tego nie było). Kyokushin kan praktykuja takze Iken (szef tej org go praktykkował), ktory w innych organizacjach jest traktowany marginalnie lub go w ogole nie ma.
Kumite - we wszystkich org sa przepisy knockdown z tym ,ze Matsui ma nowe kategorie light kontkt , walki rezyserowane itd , reszta tego nie ma.
Swoja droga dziwne ,ze Matsui odchodzi od realizmu w strone light kontaktu - przeciez powinno isc w druga strone - rekawice , walka z uderzeniami na głowe itd ...no ale ja nie jestemszefem org i nie mnie o tym decydowac ja jestem zadowolony z tego co robie :wink:
To tak w naprawde szybkim skrocie - bardzo ogolnie. Archiwum jest dobrym zodłem, bo juz o tym kiedys rozmawialismy.
Hadou - jezeli chodzi o style knockdown, bo tylko o tych wiem troszeczke, to maja wspolne standardy wykonywania technik. Roznece sa, tak jak napisałem kosmetczne, ale generalnie wszedzie jest tak samo. Na stronach ,do korych podałem linki jest charakterystyka stylow - tam sa zawarte cechy charaklterystyczne dla danej szkoły.
Natomiast szkoły tradycyjne sa mi obce . Nigdy nie trenowałem zadnego ze styli okinawskich, chociaz byłem na kilku treningach, to nie chce sie wyopwiadac,zeby nie wprowadzic Cie w bład.
Napisano Ponad rok temu
Jesteście super extra cool ziomy 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zdjęcia mistrza Funakoshiego
- Ponad rok temu
-
kyokushin lub oyama w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Czy warto uzupełnić karate technikami boxerskimi?
- Ponad rok temu
-
Jak często, co, jak intensywnie trenujecie?
- Ponad rok temu
-
Czy 30 lat to nie za późno, żeby zacząć trenować?
- Ponad rok temu
-
III World Cup - IKO 2
- Ponad rok temu
-
Majowe Mistrzostwa Świata KK
- Ponad rok temu
-
PIERWSZE ZAWODY
- Ponad rok temu
-
Kyokushin Kata