Dlaczego chcę się bić na miecze? ( zapytanie z freha.pl)
Napisano Ponad rok temu
a. chcę poznawać przeszłość w konretnym aspekcie: walki mieczem
b. chcę działać w (Brygadzie) RR, robić sobie strój, jeździć na imprezy, scierać się w bitwach, podrywać panienki itp. Filozofia wschodu w przypadku kenjutsu
c. traktuję to jako sport ekstremalny (a więc nie akcentujący współzawodnictwa, tylko emocje zeń płynące)
d. chcę mieć grube przedramię
e. chcę być najlepszym szermierzem-mieczodzierżcą (na świecie)
Pozdrawiam
Lukew
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dla mnie treningi miecza (inne jak np Jodo a w przeszlosci przez wiele lat Tae-Kwon-Do również) jest przede wszystkim sposobem na walke ze stresem, metoda na odreagowanie napiecia dnia codziennego i nie mam tu na mysli faktu ze mi napiecie przchodzi jak komus przyloze tylko ze jak jestem na treningu to nie ma we mnie miejsca na nic innego tylko na trening, odpoczywam psychicznie, przed drzwiami Dojo, Dojang, czy Sali Gimnastycznej zostawiam stres, robote, klopoty i to jest prawdziwa przyczyna dla ktorej trenuje... opocz tego troche dla zdrowia, utrzymania jakiej takiej sprawnosci (czy raczej proba rechabilitacji po licznych kontuzjach ), troche zeby sie czegos nowego nauczyc, troche proba realizacji chłopięcych marzeń o ponadprzeciętnych umiejętnościach a troche to chyba tak z przyzwyczajenia... od podstawówki cały czas trenuje MA i chyba tak bedzie juz zawsze tylko MA sie bedą zmieniały w zależności od mojego zdrowia i mozliwości....
Napisano Ponad rok temu
Przedramię i panienki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szabla pojedynkowa???
- Ponad rok temu
-
Zaje...fajny bokken:)
- Ponad rok temu
-
shirasaya a iaido
- Ponad rok temu
-
Tatami Omote
- Ponad rok temu
-
Sygnowanie głowni katany
- Ponad rok temu
-
Atak na dłoń.
- Ponad rok temu
-
Katori Shinto Ryu
- Ponad rok temu
-
Tępy miecz - niebezpieczeństwo
- Ponad rok temu
-
Z Bohi czy bez??(ze strudzinami czy tez bez??)
- Ponad rok temu
-
pytanie o Zatoichi
- Ponad rok temu