Nóż Desantowy
Napisano Ponad rok temu
do czego takie ustrojstwo miało by służyc?
Napisano Ponad rok temu
Ale ja tam w sumie to sie nie znam ;-)
Napisano Ponad rok temu
Wtedy jeszcze nie bylo upzrerzy szybkoodczepialnych itp, wiec linki tzra bylo odcinac gdyby co.
Napisano Ponad rok temu
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale generalnie glowna mysl konstrukcyjna tego noza przekazalem - nie pocharatanie sie nim przy koniecznosci odciecia czegos, co moze znajdowac sie bardzo blisko ciala spadochroniarza :-)
Napisano Ponad rok temu
Nóż ma tępy koniec żeby w czasie skoku i upadku( przyziemienia) nie wbić sobie go w bebechy. Ja też sam nie skakałem ale znam to z opowiadań kolegów.
Napisano Ponad rok temu
A co do reszty nie mam najmniejszych zastrzezen, nie uraziles mnie ani troche, caly czas panuje pokojowa atmosfera ;-) Przeciez napisalem, ze sie nie znam - i pisalem to jak najbardziej serio, wiec bylem przygotowany na to, ze ktos sprostuje moja wypowiedz :-)
Peace, man 8)
Napisano Ponad rok temu
1. Po zaczepieniu się o wystające części statku powietrznego po sygnale "Ratuj sie sam"
2.Po zaplątaniu się w linki spadochronu własnego lub drugiego skoczka.
3.Po przejściu linek nośnych przez czaszę spadochronu w celu likwidacji tzw.kalafiora
na spadochronie zapasowym.
4.Po wylądowaniu, jeżeli skoczek jest ciągnięty , a jego życiu zagraża niebezpieczeństwo.
Pozdrawiam wszytkich skoczków!
Napisano Ponad rok temu
Podczas "Market Garden" tyż pono bywało, tylko, że wtedy w armii angielskiej i u Sosabowskiego goście nie mieli zapasowych spadochronów w odróżnieniu od Amerykanów.A co do wleczenia skoczka za samolotem to tylko w AN2 ale i tak to taką sytuację widziałem na filmie "Czerwone Berety", tą sceną straszy sie wszystkich nowoprzybyłych do WPD. Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Proca klasyczna - tutorial
- Ponad rok temu
-
bój się.....cz. 2 "reaktywacja"
- Ponad rok temu
-
proc
- Ponad rok temu
-
Blue Dragon - Smoczy Bat
- Ponad rok temu
-
Kursy ???
- Ponad rok temu
-
Pola Mokotowskie-atrapy w dłoń?
- Ponad rok temu
-
Jaką masz pałkę teleskopowa ?? Napisz !!
- Ponad rok temu
-
Alternatywa dla baseballa
- Ponad rok temu
-
Pałka teleskopowa .... cała prawda ...
- Ponad rok temu
-
Pałka teleskopowa - czy jest skuteczna ?? ...
- Ponad rok temu