Skocz do zawartości

Zdjęcie

Rozkręcanie tulejek

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

budo_qlfi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 560 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Rozkręcanie tulejek
jakoś na ten temat nic nie znalazłem, więc mam nadzieję że sie nie powtórze, jakby co to poproszę link na temat...

otóż sprawiłem sobie klucze TORX do para-mili rozmiary T6 i T8 i nie mogę za ich pomocą wykręcić śrub po stronie klipsa, bo tulejka się obraca razem ze śrubą, a nie ma co wsadzić między linersy żeby je chwicić i przytrzymać, I JESZCE JEDNO, jakie są gwinty w tulejkach? bo nie wiem jak kręcić, a nie chcę zjebać łba. mają do każdej śruby odzielne gwinty (na tulejkę) czy jest jeden poprowadzony do końca i śruby się odkręca jak w lustrzanym odbiciu?

proszę o konkretne odpowiedzi
  • 0

budo_qlfi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 560 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Rozkręcanie tulejek
no co jest 72 podglady i nikt nie wie jak to dziadostwo małe rozkręcić? jakieś wskazówki chociaż
  • 0

budo_jumbo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2040 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Przyklej na superglue kawałek zapałki do tej strony płaskiej. Odkręcisz spokojnie.
  • 0

budo_a`te
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 496 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak nie masz jak złapać? Jeśli jest tak jak mi się wydaje, to idź do sklepu z zaopatrzeniem medycznym (Cezal) i każ sobie dać albo chociaż pokazać "kocher". (mają też na Allegro) To takie jakby mikrokombinerki o bardzo małych szczękach

Dołączona grafika

Da radę? Czy w ogóle nie w tym rzecz?

A jeśli ma dwa osobne gwinty albo jeden dla obu, to i tak odkręcać się będzie tak samo. Na świecie najczęściej są gwinty prawoskrętne, czyli odkręcają się w lewo (odwrotnie do ruchu wskazówek zegara).
  • 0

budo_qlfi
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 560 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

ten kocher raczej ma za mało siły żeby to przytrzymać, chodzi o to że tulejki sa między okładzinami a te z kolei są od siebie w odległości 4mm |---| <-cos takiego i trzeba tam coś cienkiego wsadzić i ścisnąć
  • 0

budo_a`te
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 496 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Kocherem można złapać skurwysyńsko mocno, a jak znajdziesz odpowiedni rozmiar to i 4 milimetry starczą. Rób jak uważasz.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024