Pola Mokotowskie-atrapy w dłoń?
Napisano Ponad rok temu
dostep? oczywiscie przedyskutujemy to na treningu
Napisano Ponad rok temu
Chetnych na zajecia prosze o zglaszanie sie na prv. Jak nie bedzie chetnych do jutra zajecia odwolane
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nasze zabawy z Kajem (jeszcze ciepłe) whipboxing, co robić ze splontanymi batami i do czego tak naprawde słuzy taktyczny parasol
whipboxing
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
whipgarbbing (w dwóch czesciach)
no i perełka czyli umbrella & whip rulez
Napisano Ponad rok temu
Bardzo fajne.
Przyznam, że bardzo mnie taka "zabawa" pociąga.
Szukałem w Wawie kompanów do bata ... a dokładnie do whipfightingu i jeszcze nie znalazłem.
pozdrówka dla WhipMastera
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wakacyjna przerwa dobiegła końca i czas wrócić do normalności...
jestem już w W-wie do zobaczyska ...
widzę, że całkiem ciekawe spotkanie mnie ominęło...i frekwencja jakaś taka nie bardzo wakacyjna
jakieś info co do niedzieli ?
P.S.
widze Kriss, że po rozmowie telefonicznej zmodyfikowałeś opis :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
staramy sie strzelać wysoko ( na głowę raczej niż na nogi) bo nie mamy takich płaszczy skórzanych jak australijczycy a dzinsy nie stanowia zabezpieczenia przed crackerem.
do tego rekawiczki no i naprzód!!!
baty do fajtingu to stocki 5 ft lub bulle 7 ft (róznica wynika z odmiennego sposobu mierzenia jednych i drugich) taki bat ma dobra szybkosc i jednoczesnie dobra kontrole dystansu no i celnosc .
technik wielu nie ma więc nauczenie się ich nie zabiera wiele czasu a zabawa zapewniam was jest przednia :twisted:
obrona to głównie uniki (celem jest głowa ) ale mozna blokować batem lub ręka (drugą) .
Fajna zabawą (i nie tylko zabawą) jest miesznka whip + nóż - walcza tak w niektórych szkołach filipino martial arts - umiejetnosc skrócenia dystansu zeby uzyć noza wymaga naprawdę sporych umiejetności (zwłaszcza ze ten drugi tez go ma :wink: )
jak jestescie zainteresowani napisze coś więcej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a i jeszcze pytanie do koonia... jak ochraniacie ręce ? w sumie dość istotna część ciała jak się chce machać batem troszke dłużej niz do jednego trafienia
Napisano Ponad rok temu
wszysto o sprzęcie i przepisach jest na www/whipboxing.com , to ideał do którego niestety jeszcze dużo mi brakuje jak chodzi o sprzęt (a o technikę to niestety nie wiem )
staramy się jak najlepiej zabezpieczyć wiec to co uzywamy wystarcza przy moim i kaja poziomie technicznym -jestesmy np. w stanie "walczyć" czy raczej symulować walkę bez zabezpieczeń strzelajac 10-15 cm od ciała.
Niestety na poczatek dobre zabezpieczenie wszystkich partii jest baaardzo ważne- po prostu bat czasem sam wybiera gdzie udezy np.w udo i jest problem bo co prawda w szpitalu się nie skończy ale krew się moze polać. przed batem który ma jednak niewielkąmasę za to duzą energię kinetyczna najlepiej zabezpiecza coś co jest lużne, np płaszcz - owszem trochę w nich goraco ale rundy mozna robić krótkie przeplatane techniką bez zabezpieczeń (mozna spróbować zrobic jakieś poncha ze strych kocy-powinny sie sprawdzić noa na twarz maski szermiercze-wiem ze za 100 zł uzywane mozna w polsce kupić.
największym problemem sa baty ale jest w necie kilka dobrych tutoriali(sam wkleiłem jakiś) jak macie kogos co ze sznurkami ma doswiadczenie to wam 2 identyczne wyplecie i mozna zaczynać (niestety moje są nie najtańsze w związku z miejscem zamieszkania i kosztami jakie trzeba by było poniesc na materiał , przesyłkę i moja stawkę godzinowa ze tak powiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaką masz pałkę teleskopowa ?? Napisz !!
- Ponad rok temu
-
Alternatywa dla baseballa
- Ponad rok temu
-
Pałka teleskopowa .... cała prawda ...
- Ponad rok temu
-
Pałka teleskopowa - czy jest skuteczna ?? ...
- Ponad rok temu
-
Prawdziwe Munczako
- Ponad rok temu
-
Pałka i rzutka - 2 kije...
- Ponad rok temu
-
Jitte, czyli broń do łamania mieczy
- Ponad rok temu
-
Bejsbol vs. Bo&Jo