O-Goshi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o goshi tez czasem wyjdzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No to trzeba wychwycić taki moment, żeby środek ciężkości nie był z tyłuPoniewaz ten rzut wychodzi mi tylko na treningach, jak sie szarpie z kolesiem i on przeniesie srodek ciezkosci troche do tylu, to juz go nie rzuce i ciekaw bylem czy wam te rzuty jakos wychodza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. Jako ciekawostkę dodam, że rzuty jakoś się bardziej skuteczne okazują (no i parter) w sportowym jiujitsu. Judocy z mojego klubu po zakończeniu kariery w zawodach judo, przeszli na jiujitsu i po jakoś roku stali się mistrzami Polski, a potem Europy i wicewice-mistrzami świata, są to m.in. bracia Krajewscy, Szewczakowie (a kilku innych na wysokich miejscach w Polsce, bez jeszcze bogatego dorobku międzynarodowego) Używaja w walkach głównie rzutów, choć uderzeń się dosyć szybko nauczyli też ( na mniejszym poziomie niż rzuty, które znają od lat ofkors)
Napisano Ponad rok temu
Też parę razy nim rzuciłem, ale kolesie pozwolili mi dojść do siebie,
albo byli zmęczeni albo siłowo ich przebiłem 8)
Pierwsz rzecz jaka trzeba zrobić wg. mnie przy o-goshi to wyrwać ręce przeciwnika do góry, żeby biodro miało jak dojść do przeciwnika.
Wg. mnie na tatami dużo lepiej sprawdza się seoi-nage, mniejsza mozliwość zablokowania.
Napisano Ponad rok temu
Wg. mnie na tatami dużo lepiej sprawdza się seoi-nage, mniejsza mozliwość zablokowania.
To już w gestii człowieka raczej leży. Kiedyś tylko o-goshi i podobne najlepiej mi wychodziło i wcale źle mi się nie walczyło, teraz to raczej właśnie seoi-nage bardziej mi podchodzi. Choć do wysokiej skuteczności w moim wykonaniu tego rzutu jeszcze trochę Dlatego wg mnie o-goshi jak i "soi" może być dobre w walce.
Napisano Ponad rok temu
wybitnie nie jestem fanem rzutow z uchwytem za pas, ale o goshi fajnie wychodzi z grubaskami szczegolnie jak sie spinaja!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Osoto Gari
- Ponad rok temu
-
Tapeta na pulpit
- Ponad rok temu
-
Filmiki z walk
- Ponad rok temu
-
judoka vs zapaśnik
- Ponad rok temu
-
Bremen Masters 2005-Gdzie sa listy lub wyniki???
- Ponad rok temu
-
Młodzieżowe Mistrzostwa Polski - Gdańsk 19-12.03.2005r.
- Ponad rok temu
-
Pismo o judo???
- Ponad rok temu
-
Zawody na Politechnice w Łodzi
- Ponad rok temu
-
kontuzja - jak długo czekac
- Ponad rok temu
-
sekcja PWr (teksańska masakra .....)