Surefire Alpha? jak dobre to?
Napisano Ponad rok temu
Tylko czy pierwszy (i jedyny oprócz nowszego Bravo) produkcyjny noż latarkowej firmy jest wart aż 300$? Kto wie?
i fotka
Napisano Ponad rok temu
Jakby na ostrze stali nie starczyło
Flipper jak babol z nosa zwisa... do tego sprawia wrażenie, że będziesz orał po wszystkim przy pierwszej próbie cięcia czegokolwiek płaskiego
Nazwisko i stal to nie wszystko...
Napisano Ponad rok temu
mnie sie nie podoba za nic we swiecie.
to juz sebek czy jakis innyc microtechow nie robią czy co ?
Adam
Napisano Ponad rok temu
IMHO na żywo musi być niezłym killerem...
Napisano Ponad rok temu
spear na pewno daje niesamowite właściwości penetrujące, choć co do krojenia nadal mam poważne wątpliwości.
Czegoś mu brakuje, nie umiem tego zdefiniować.
Pewno na żywo wygląda znacznie lepiej, ale... nie trafia do mnie. Już amphibiana bym wolał
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ciekawa jest nie powiem. Firma debiutująca wali cenami jak markowe wytwórnie - nie idą na kompromisy ;-)
Patrze sobie na niego i zaczynam powoli widzieć co mi nie pasuje, ale też odkrywam plusy.
W pierwsze kolejności wywaliłbym:
- czerwony napis
- flipera
- dałbym wyżej klips
Napisano Ponad rok temu
Joe z AHS chce za niego 275$guldan - wiela za niego krzyczą?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Postoje.
Nie podoba mi sie, ani nie wiem, co bym z nim mial robic.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
naprawde sie nie podoba??
Na tych zdjątkach już znacznie ładniejsze, ale nadal sie nie podoba.
Jakoś taki dziwnie przegięty, kanciasty, no i tak jakoś
Adam
Napisano Ponad rok temu
W pierwsze kolejności wywaliłbym:
- czerwony napis
- flipera
- dałbym wyżej klips
no co Ty? pozbyć się flipera? Fliper rządzi, to m.in dlatego Alpha mi się podoba. I jest solidny, wystaje spory kawał z rękojeści, wiec nie powinno być problemu z dynamicznym otwieraniem. Czerwony napis rzeczywiście jebutny i nie bardzo mi się taka metka podoba, ale przynajmniej pasuje do całości projektu, takiego trochę techno, napis bym przeżył. Klips jeżeli chodzi o wysokość to mi nie przeszkadza, ale przeszkadza mi ze jest tip down. Jakoś do fightera pasuje mi bardziej tip up, ale chyba nie można przełożyć.
Nie podoba mi sie, ani nie wiem, co bym z nim mial robic.
Mi się podoba (aczkolwiek trza by wpierw pomacac, a potem się wypowiadac) i wiem co chciałbym z nim robić bawić się w domu i oglądać - byłby znakomitym uzupełnieniem mojej przyszłej kolekcji składanych zabójców
Tylko cena chyba jednak za wysoka. Tak sobie myślę że SRP w granicach 200-230$ byłoby bardziej sensowne i lepiej wycelowane w konkurencje.
Ustawienie jak dla mnie bardziej funkcjonalne, chociaż nie wiem czy dla fightera to zaleta
mi się wydaje że właśnie odwrotnie - takie ostrze ala hawkbill jest mało funkcjonalne (pokrój tym coś na desce, za to do przecinania kabli, czy żyłki super), ale na fightera całkiem niezłe. Wyobraź sobie co tym można zrobić w każdym podstawowym chwycie, zwłaszcza w reversach... sam się boję jak na niego patrze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no co Ty? pozbyć się flipera? Fliper rządzi, to m.in dlatego Alpha mi się podoba. I jest solidny, wystaje spory kawał z rękojeści, wiec nie powinno być problemu z dynamicznym otwieraniem.
Myślisz, że byłbym w stanie otworzyć nóż szybciej nić tu, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ?
Boję się, że przeszkadzałby mi przy wyjmowaniu z kieszeni (nawet kołkiem potrafię zahaczyć, a co dopiero takim smarkiem wystającym)
O to, to! tego określenia mi brakowało :-)Czerwony napis rzeczywiście jebutny i nie bardzo mi się taka metka podoba, ale przynajmniej pasuje do całości projektu, takiego trochę techno, napis bym przeżył.
Z jednej strony taktyczny fighter, a na burcie dyskoteka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No własnie mi sie wygodniej tnie takimi ostrzami Może kwestia uchwytu
Bardziej chyba zastosowań.
Chwyt nie ma nic do rzeczy, a cytując rybaka magiczne słowo brzmi "deska do krojenia" ;-)
Jednakowoż uzywać fightera w kuchni to lekka profanacja, ale co tam, nie bądźmy ortodoksyjni ;-)
Napisano Ponad rok temu
Myślisz, że byłbym w stanie otworzyć nóż szybciej niż tu
Hmmm szybciej może nie ale z flipera za każdym razem tak samo, a jak sie zestresujesz i nie trafisz w kołek... no to mogiła, poza tym fliper jest równocześnie gardą, to też duża zaleta.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
E-karta mBanku - Zakupy za granicą płacenie
- Ponad rok temu
-
JAJKA Z NIESPODZIANKĄ
- Ponad rok temu
-
Zaginiony/skradziony balisong (IWA 2005)
- Ponad rok temu
-
Spyderco vs Benchmade [ankieta]
- Ponad rok temu
-
Tri-angle przyszedł!!!...
- Ponad rok temu
-
Magia Stali
- Ponad rok temu
-
A NUŻ KUPI MI KTOŚ NÓŻ?