judoka vs zapaśnik
Napisano Ponad rok temu
a Ty widziałeś walke Gardnera z Yoshidą?nie zgodze sie, ze kwestia jest to kto je wykona szybciej i skuteczniej, to nie sa te same techniki przeciez. chodzi przede wszystkim o technike, a judocy walcza w kimonach i tu sie robi problem jak nie maja za co zlapac. dlatego zapasnicy maja przewage nad judokami, widzialem judokow walczacych z zapasnikami i to zapasnicy wynosili i rzucali.
A widziałeś walke Antka Chmielwskigo(judo) i Norberta Świerbielewskiego(zapasy) na konfrontacji sztuk walik wygrał oczywiście Antek. :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zapaśnicy moze i są silniejsi fizycznie ale to głównie siła statyczna, inna niż w judo. U nas jest większa możliwość łapania uchwytu i tu bardziej odgrywa rolę siła dynamiczna.
Nie będę pisał że judo stoi na wyższym poziomie. Za to na pewno uprawia je więcej osób na Świecie.
cynik75:
a walke Antka z Buczkiem na ostatniej gali widziałeś? Wygral Buczer...
co prawda technika bokserską ale zawsze
Lepiej dobieraj przykłady kwazi
Kręciel:
a Buczera widziałeś? Wyglądał jakby wpierdalał testosteron łyżkami. Na razie żaden zapaśnik nie zaszedł za daleko w konfrontacjach w Polsce, co nie znaczy że się nie nadawał. Poza tym Buczera i Chmiela dzieli na oko 10kg lekką ręką. Myślę że walka rewanżowa może się skończyć innym rezultatem.
Abstrachując od Buczera... W sobotę Antoś walczy z Kułakiem. Ci, którzy byli na Mistrzostwach Polski Szkół Wyższych, widzieli że judocy z niższej półki robili wymienionemu Kułakowi z dupy jesień średniowiecza. Oby Antoś podtrzymał tą świecką tradycję
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najgorsze jest to w zapasnikach jest to, ze jak pociagnie za reke to ja "urwie"
Jak dasz złapać to ją urwie. Pudzianowi dałbyś złapać też by ją urwał, zapewne jakiś Stachu z Klewek codziennie opiekujący się krowami też by Ci ją urwał, a zapaśnikiem nie jest. Urywanie rąk nie ma odniesienia do walki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
he he powiem ci tak stary rozp.....es mi nerki ze smiechu "Już był podobny temat, w któryjedni chcieli za wszelką cenę udowodnić drugim, że judo bądź zapasy są lepsze"dobrze ze ty sie nie starasz tego udowodnic a potem" Zapaśnicy moze i są silniejsi fizycznie ale to głównie siła statyczna, inna niż w judo. U nas jest większa możliwość łapania uchwytu i tu bardziej odgrywa rolę siła dynamiczna"buhahahah-Ta dyskusja jest trochę bezsensowna. Już był podobny temat, w któryjedni chcieli za wszelką cenę udowodnić drugim, że judo bądź zapasy są lepszem . Pomimo licznych podobieństw tych sportów walki, jest wiele znacznych różnic. W konfrontacji znaczenie miałyby różne z pozoru nie ważne czynniki, np. jak są ubrani obydwaj panowie.
Zapaśnicy moze i są silniejsi fizycznie ale to głównie siła statyczna, inna niż w judo. U nas jest większa możliwość łapania uchwytu i tu bardziej odgrywa rolę siła dynamiczna.
Nie będę pisał że judo stoi na wyższym poziomie. Za to na pewno uprawia je więcej osób na Świecie.
cynik75:
a walke Antka z Buczkiem na ostatniej gali widziałeś? Wygral Buczer...
co prawda technika bokserską ale zawsze
Lepiej dobieraj przykłady kwazi
Kręciel:
a Buczera widziałeś? Wyglądał jakby wpierdalał testosteron łyżkami. Na razie żaden zapaśnik nie zaszedł za daleko w konfrontacjach w Polsce, co nie znaczy że się nie nadawał. Poza tym Buczera i Chmiela dzieli na oko 10kg lekką ręką. Myślę że walka rewanżowa może się skończyć innym rezultatem.
Abstrachując od Buczera... W sobotę Antoś walczy z Kułakiem. Ci, którzy byli na Mistrzostwach Polski Szkół Wyższych, widzieli że judocy z niższej półki robili wymienionemu Kułakowi z dupy jesień średniowiecza. Oby Antoś podtrzymał tą świecką tradycję
pozniej skromne usprawiedliwienie"Nie będę pisał że judo stoi na wyższym poziomie"-lecimy dalej"a Buczera widziałeś? Wyglądał jakby wpierdalał testosteron łyżkami"mniemam ,ze ty odzywiasz sie bardzo zdrowo.A moze to antek wpierdala tescia lopatami heheheheh no i na koniec-"Abstrachując od Buczera... W sobotę Antoś walczy z Kułakiem. Ci, którzy byli na Mistrzostwach Polski Szkół Wyższych, widzieli że judocy z niższej półki robili wymienionemu Kułakowi z dupy jesień średniowiecza. Oby Antoś podtrzymał tą świecką tradycję[/-nie no tu juz pojechales po calosci,szkoda, ze nie napisales jeszcze co krzysiek trenuje albo co trenowal.Ale przeciez ty nic nie faworyzujesz pozdro dla warszawiaka-kosiora
Napisano Ponad rok temu
Do tego mad priest atakowałeś osobę, choć atak bardzo słaby , a nie odnosiłeś się do tematu. W dyskusji się tego nie robi. Argumenciki dziskusku hehe (tak, atak tym razem na Twoją osobę 8) )
I na koniec szydercze pozdro
Napisano Ponad rok temu
jestem judoka (a raczej byłem) i sympatyzuje z tym sportem ale właśnie to co napisałeś kupy się nie trzyma! :twisted:
Swoja droga Mad Priest miał rację obsuwając Kręciela, który trochę za daleko posunął się w wymyślaniu plusów judo 8O
Napisano Ponad rok temu
wiekszosc walk wygranych przez zawodnikow reprezentujacych zapasy konczona byla rzutami (wjazd w nogi, z reguly kilkukrotny) lub duszeniami ( 8O ).
judocy wygrywali swoje walki poprzez rzuty (z reguly od razu ippon) i jedna walka wygrana byla przez trzymanie.
osobiscie lubie oba style i oba gdybym mial tylko czas to chetnie bym trenowal
Napisano Ponad rok temu
he he no comment czlowieku
marcus73
dziekuje ci stary,ze przez twoja osobe odzyskalem wiare w to,ze na tym forum sa jeszcze kolesie ktorzy ruszaja mozgiem.
Napisano Ponad rok temu
HMJF
he he no comment czlowieku
Trudno, nie sczaiłeś tego co napisałem, możliwe że zbyt zawile i odlegle od tematu, późno też było już 8) . Sporo przyfilozofowałem hehe Ale mniejsza z tym. W każdym razie Ty człowieku dyskusji prowadzić nie umiesz, o ile wiesz w ogóle na czym ona polega. Napisać "no comment człowieku" potrafi każdy głupi i niektórym bałwanom wydaje się że wystarczy.
Ogólnie spory o to który styl walki jest lepszy są bez sensu i to już od dawna na tym forum wiadomo. W dużym skrócie, mozna wywnioskować z mojego poprzedniego w tym temacie posta, że najlepiej by każdy trenował to co mu sie podoba i nie wnikał czy zapaśnik wygrał z judoką czy nie. Bo to zależy od wielu czynników. Co też zaznaczył kręciel. To że były jakieś zawody i wygrali judocy czy zapaśnicy też niewiele daje. Jedni mogli być na dużo wyższym poziomie od drugich pod względem stażu czy czego tam jeszcze. Dodatkowo to że ktoś o takich zawodach na forum napisze - mogą to być plotki, wymyślone od zaraz. To mój ostatni post w tym temacie. Spierajcie się co jest lepsze, jak was to tak bawi. Ja tam ide na trening
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na pewno trzeba podejmować dyskusje typu "co jest lepsze" bo inaczej ludzie będą trenować jakieś hop-siup-wu-siup.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko jak za dużo ich łupniesz to potem trzeba wykorzystywać judocko-zapaśnicze techiki w realu streetowym z przeciwnikami niezrzeszonymi w zadnym klubie i co gorsza bez świadectw lekarskich 8)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Bremen Masters 2005-Gdzie sa listy lub wyniki???
- Ponad rok temu
-
Młodzieżowe Mistrzostwa Polski - Gdańsk 19-12.03.2005r.
- Ponad rok temu
-
Pismo o judo???
- Ponad rok temu
-
Zawody na Politechnice w Łodzi
- Ponad rok temu
-
kontuzja - jak długo czekac
- Ponad rok temu
-
sekcja PWr (teksańska masakra .....)