Wywiad z prezesem PZMT- Rafałem Szlachtą
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Miłego czytania. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie ladnie, nie ladnieee
Napisano Ponad rok temu
??? nie mozna jaśniej :roll:Chyba pan prezes o kims zapomnial...
nie ladnie, nie ladnieee
Napisano Ponad rok temu
Chodzi o Piotra Ochniowskiego u którego Rafał (czy też jak piszą Pan Prezes ) zaczynał treningi (na początku nie było to MT... kung fu a dokładnie CLF).
Pod jego okiem przygotowywał się do pierwszych walk (jeszcze w systemie sanshou - bo żeby nie było że Pan Prezez jest teoretykiem), później zaczął razem z Piotrem prowadzić szkołę w krakowie i RAZEM wyjechali do Tajlandii uczyć się MT od Mistrza Amnata (zarówno Piotr jak i Rafał mają porobione foty z mistrzem co można sobie pooglądać na stronie jednego i drugiego)
Ciężko powiedzieć (bo zapewne o to chodzi) żeby Rafał uczył się MT od Piotra - zasadniczo uczyli się oboje od Amnata
No nie wiem co jeszcze mogę "dojaśnić"
Ale jak mogę ...
Pozo
Napisano Ponad rok temu
Piotr w tworzenie zrzeszenia poświęcił mnóstwo czasu i pieniędzy. To że ich wizje Muay Thai się różnią (dla Piotra to sztuka walki dla Rafała to sport walki) nie zmienia faktu że Piotr był nauczycielem Rafała w Thai boksie i twoim i moim też.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
I kazdego zawodnika ktory cwiczy w moim klubie w pewnym (duzym) stopniu tez.
Amen
Napisano Ponad rok temu
i taka fotka na ktorej zostal wyciety Piotr (z lewej powinien byc) poprostu mnie ROZ-WA-LI-ŁA
No comment :?
Napisano Ponad rok temu
Strzeżcie się się fałszywych proroków..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz rację : Raf i Piotr zawsze mieli (no może nie zawsze bo Raf jest deko młodszy ) troszkę inne spojrzenie na SW
I masz rację że qpę tego co umiemy (mówię my bo nas wielu jest ) zawdzięczamy Piotrowi - nikt tego nie neguje i nie ma zamiaru
Ale sam przyznasz że Piotr poszedł w kierunku Muay Boran a Rafał w kierunku sportowej walki - a to są już znaczne różnice. Stąd moje hm... może niefortunne a może nie stwierdzenie - że razem pobierali naukę w tym samym źródle a każdy czerpał coś "lekko" innego (na marginesie chwała dla Amnata że może się tak przełączać z sportu na Boran)
I o to mi chodziło.
Jeżeli chodzi o MT w wersji Boran... to jak ktoś powie że jest lepszy od Piotra to mu w pałkę szczelę - człek ten jest nie do zajechania i pooooz zasięgiem
Alem pogadał
Pozo
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Henryk Zatyka
- Ponad rok temu
-
Muza przy której wychodzi M. Skupiński
- Ponad rok temu