wszechstronność w ju-jitsu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ps. Wiem ze gupio:) napisałem ale tak mnie naszło
Napisano Ponad rok temu
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Staram się zatem na treningach niezależnie od tego jakim działem się zajmujemy jednakowo przykładać do pracy, jeśli chodzi o sprawę treningu siłowego to poza treningami wzmacniam (jak już się zbiorę w sobie) te partie, które w danym momencie uważam za najsłabsze. Niestety bycie dobrym jednakowo we wszystkim jest niezwykle trudne i ja na pewno nie moge być przykładem tego, któremu udało się to osiągnąć.
Oczywiście akceptacja wszechstronności i chęc jej sprostania nie zmienia faktu, że pewne rzeczy lubię bardziej a inne mniej :-)
Napisano Ponad rok temu
...Mam pytanie jak jest z wami czy staracie się pogodzić te grupy technik i mieć skuteczne i rzuty i kopnięcia czy bardziej skupiacie się na grupie technik, które powiedzmy wam bardziej "leżą".
Jedna z wielu zalet JJ jest to ze nie stawia ograniczen, mozna przyjac zalozenie ze naprawde kazdy znajdzie dla siebie zestaw technik ktore beda wspolgraly z jego predyspozycjami, motoryka ciala itp. Moim zdaniem trenujac sztuki walki nie mozna zachowywac sie jak kolekcjoner, nie mozna "gromadzic" w sobie umiejetnosci wykonywania roznych technik na sile, nasza psychika jak rowniez (a nawet bardzie) motoryka nie pozwala na wykonanie szeregu technik (karate wymaga odpowiednich predyspozycji, Judo wymaga odpowiednich predyspozycji itd. nie kazdy je ma). Pocwicz kilka lat JJ w dobrym Dojo (otwartosc na wielorakie techniki) a sam dojdziesz do tego co najbardziej Ci lezy i co wykonasz bez wiekszych problemow jezeli przyjdzie taka potrzeba
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Full-Contact JJ imprezą MMA??
- Ponad rok temu
-
T.S.Wingrove
- Ponad rok temu
-
Wybór Jodogi
- Ponad rok temu
-
Pytanie...
- Ponad rok temu
-
tai jitsu & kick boxing
- Ponad rok temu
-
ochraniacz na szczenke
- Ponad rok temu
-
Psychika
- Ponad rok temu
-
ju jitsu + siłownia
- Ponad rok temu
-
czesc ... bjj czy jiu jitsu.... jaka podstawowa roznica ??
- Ponad rok temu
-
egzaminy
- Ponad rok temu