W koncu leatherman 100% zgodny z moimi potrzebami
Napisano Ponad rok temu
Bez zbednych pierdool, sama esencja 8)
Napisano Ponad rok temu
ja ostatnio sie zlapalem na tym, ze wogole nie uzywam micro plusa, wiec tym bardziej tego robociak bym nie dotykal :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pierwsze wrazenia:
1. Wielkosc - szczerze mowiac, obawialem sie ze bedzie maly i przez to niewygodnie bedzie sie go trzymac. Na szczescie sie przeliczylem - nie jest duzy, ale w dloni lezy wygodnie (a lapek nie mam najmniejszych )
2. Reklamowana "ergonomiczna rekojesc ze wstawkami z zytelu" - IMO zbedne, wygodniejsze byloby calkiem metalowe i gladkie, ale moze sie myle, wyjdzie w praniu.
3. Super sprawa - kick ma klipsa mocujacego, takiego jak w duzej czesci folderkow edc. Mozna go wsadzic do kieszeni przyczepiajac do jej krawedzi, nawet przy otwartym futerale (nylonowy w komplecie) nie wysuwa sie - ciezko go przypadkowo zgubic. Bardzo duzy plus, we wczesniejszych wersjach tooli tego nie widzialem.
4. Minus - brak blokad ostrza i narzedzi. Jest wyrazny przeskok troche je usztywniajacy po rozlozeniu, ale IMO przydaloby sie to troche inaczej rozwiazac. Trzeba bedzie uwazac na paluchy.
5. Wykonanie - jak to u leathermana. Dopracowany.
Ogolne wrazenie - bardzo pozytywne. Do hardcorowych prac mam swisstoola ale ze jest cholernie ciezki to nosilem go wylacznie w plecaku. Kick jest o polowe lzejszy, nadaje sie do noszenia w kieszeni bez ryzyka jej urwania. Ma podstawowe narzedzia, najczesciej przydajace sie w codziennej eksploatacji.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jaki klej pod śruby?
- Ponad rok temu
-
dylemat
- Ponad rok temu
-
Czy ta kosa (nóż) jest dobra ...
- Ponad rok temu