Socom ...
Napisano Ponad rok temu
Jestem już troszeczke zakręcony jeśli chodzi o socom'y.
Czy ktoś mógłby zebrać i przedstawić długości ostrza i stale w socomie, socomie elite oraz nowym socom'ie (+mini)?
Poza tym nurtują mnie jeszcze dodatkowe pytania, jaka śruba jest na osi głównej? na nowym socom'ie widze torxa, ale na elite chyba tez.
Kolejne pytanie dotyczy klipsa, na microtech'u klips jest azurowy, na zdjeciach Pitera jest pełny...
No i ostatnie pytanie: może ktoś wie dlaczego nowy socom (tactical) skoro to podobno limitowana edycja, nie ma claw logo ?
Adam
Napisano Ponad rok temu
długość ostrza:
produkowane:
mini socom elite - 3,4''
socom elite - 4,05''
nieprodukowane:
mini socom - 3,25''
socom - 4,05'' (3,95''?)
stare były w wersji clip point albo tanto, a elite chyba tylko clip point. do wyboru za to jest ostrze combo lub plain i wykończenie satin, stone wash, bead blast, black ti i trzy wersje camo w limitowanych oraz manual lub auto, stary Socom też jest w super wersji dual action USSOCOM/DA
stale:
mini socom i mini socom elite - 154cm
Socom elite - 154cm a wersja tactical - s90v
Socom - 154cm chyba tylko
torxy były we wszystkich starych, a z elite są tylko w tactical, może żeby można go było rozkręcić na polu walki? ;-) w innych nowych raczej tylko microtechowe śrubki
a dlaczego na tactical nie ma claw logo? sam nie wiem, ale tak już jest - chyba nie każda limitowana seria musi mieć claw logo, customy MT też są limitowane a nie czasem nie mają claw, tactical też nie ma - może dzięki temu wygląda bardziej taktycznie :-)
uff.... mam nadzieje że nie pomyliłem za dużo...
Napisano Ponad rok temu
tam masz wiekszosc opisana jeszcze w mini socomach 440C bylo a czy w duzych tez to nie wiem spytaj jakiegos microcholika z dluzszym stazem
a mini socom jest piekny ( a co jeszcze raz sie pochwale ) naprawde cudo polecam
Napisano Ponad rok temu
Adam
Napisano Ponad rok temu
torxy były we wszystkich starych, a z elite są tylko w tactical, może żeby można go było rozkręcić na polu walki? ;-) w innych nowych raczej tylko microtechowe śrubki
W nowym socomie elite sa torxy - i nie tylko w tactical. W zwylkym tez.
Na stronie MT jest blad w opisie dlugosci ostrza socoma elite.
Nowe male socomy elite maja klipsy azurowe i pelne - zaleznie od wersji, natomiast duzy socom elite ma pelny klips
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Strider PT
- Ponad rok temu
-
jak ostrzyć Kershaw Boa?
- Ponad rok temu
-
Zaginięcie ubezpieczonej przesyłki, a odzyskanie kasy
- Ponad rok temu
-
Ontario/RAT Wayfarer
- Ponad rok temu
-
Survival knives(t. wydzielony)
- Ponad rok temu
-
Spyderco Viele2
- Ponad rok temu
-
www.junglewarehouse.com
- Ponad rok temu
-
Śruba męczący mie temat
- Ponad rok temu
-
Spyderco Meerkat Drop Point
- Ponad rok temu
-
Co myslicie o Spyderco Spyderco Byrd Meadowlark?
- Ponad rok temu