Nowe SF na TadGear
Napisano Ponad rok temu
Mowa o E1L i E2L Outdoorsman. Sa to znane latarki E2O wyposazone w 3W Luxeona zamiast standardowego zarnika...
Dobra opcja moim zdaniem... Odkad kupilem KL1 - zarnik lezy nieuzywany.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Kurczę, sprzęt to SF robi super, ale ich polityka produktowa, cenowa, dystrybucyjna, informacyjna i marketingowa jest naprawdę fatalna wg mnie. Gdyby nie ich renoma i siła rozpędu, to nie wiem czy długo by sobie poradzili działając w ten sposób będąc nową firmą na rynku (vide ARC, ktory przecież był znacznie bliżej swoich klientów i słuchał ich opinii przede wszystkim).
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie - tak jak napisalem zresztaToż to po E1 i E2 z KL1 zamiast żarników i z innym napisem
To model Outdoorsman - czyli E2e z dluzszym klipsem.
Lepiej pozno niz wcale. Gdyby troche wczesniej wprowadzili taka innowacje - wzialbym od razu E2L zamiast E2e + KL1
Acha... przy E2L podaja 30 lumenow mocy
Napisano Ponad rok temu
No wreszcie...
Cholera nerki dawno sprzedane... chce ktos kupic sledzione?
ten E1L to cos dla mnie wlasnie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(o ile nie znasz).
A latarki ciekawe, choc przy tej cenie, wolalbym dolozyc i miec l1 z dwustopniowym, regulowanym natezeniem strumienia.
Napisano Ponad rok temu
Chyba, że do ganiania się z kolegami po pijaku po lesie
P.S. Ale i tak są zajebiste!!!
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze E2L poswieci znacznie dluzej niz 4 godziny (fakt - ze spadkiem mocy), po drugie jak dla mnie nawet 4 godziny to sporo...
Czy naprawde tak duzo swiecisz latarka podczas splywu? No, chyba ze plyniesz noca.
Jesli nie to z ogniska do namiotu/szalasu trafisz bez latarki a o ile przyjamniej polazic po lesie przy swietle ksiezyca...
Latarka jest niezbedna na kazdym wypadzie w teren, ale sluzy zazwyczaj do przyswiecania niz do dlugiej pracy. Sa ofkors sytuacje kiedy przyda sie dluzsze swiatlo, i dlatego ja zawsze zabieram zapasowe baterie...
Napisano Ponad rok temu
No oczywiście, ale o ile przyjemniej przywalić 100W latareczką..?a o ile przyjamniej polazic po lesie przy swietle ksiezyca...
A na poważnie, to mnie E1 z KL1 jako EDC,a od czasu do czasu w teren, wystarcza z powodzeniem na ok.1,5 miesiąca.
Napisano Ponad rok temu
no tos mi panie ćwieka zabiłA latarki ciekawe, choc przy tej cenie, wolalbym dolozyc i miec l1 z dwustopniowym, regulowanym natezeniem strumienia.
zna ktos moze dokladne wymiary tych latarenek
tera nie wiem na co sie zdecydowac bo ktoras z nich kupie napewno moze jakies za i przeciw doradzicie panie i pany
Napisano Ponad rok temu
E2e z glowica KL1 ma niecale 13 cm dlugosci, E2L pewnie bardzo podobnie (jesli nie tyle samo)...zna ktos moze dokladne wymiary tych latarenek
Najlepiej moze wypowiedziec sie Dark - mial L1, ma E1e+KL1tera nie wiem na co sie zdecydowac bo ktoras z nich kupie napewno moze jakies za i przeciw doradzicie panie i pany
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W L1 masz normalny odbłyśnik który sporo "sieje na boki"
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
samorozładowanie małe, czyli ok
gorsze parametry przy niskich temp
na pewno mniej energii niż w baterii litowej [nic zaskakującego]
co do wydajności trzeba by poszukać na stronach latarkowych czasami ludzie mierzą ile prądu bierze dana latarka, potem sprawdzić jakie możliwości ma akumulator li-ion i może będzie odpowiedź
[wątpię żeby ktoś w Polsce tego już używał, prędzej pila li-ion [ale one są w formacie 2x cr123]]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"li-ion" 3V , 600mAh
1 paluszek Ni-MH AA 1,2V 1800mAh może nam dać [pomijam straty przy konwersji i ograniczenia natężenia] ... 600mAh przy 3,6V , no powiedzmy przy 3V, czyli wydajność tej "li-ion" jest gorsza od paluszka w technologii Ni-MH o pojemność 2000mAh
[[gęstość energii Ni-MH ok. 100 Li-Ion ok. 150, czyli jeśli obecnie Ni-MH AA mają 2000-2300 to Li-Ion AA powinny mieć 3000-3500]]
chce się komuś policzyć objętości walców żeby zobaczyć o ile różnią się objętości CR123 i AA?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
I ci jawnie piszą, że do żarnikowych ich nie polecają. Pila robi specjalne accusy do latarek żarnikowych, ale rozmiar jak 2xCR i drogie są od cholery.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
historia mojej miłości do metrotaktycznych nogawek od piżamy
- Ponad rok temu
-
Maxpedition Thermite Versipack - mini opis [zdjęcia]
- Ponad rok temu
-
Tani led z ciekawym systemem noszenia
- Ponad rok temu
-
paracord, velcro i krylon do broni
- Ponad rok temu
-
Nabijanie w butelkę???
- Ponad rok temu
-
Peak LED zmuszona do zaprzestania produkcji 3-LED i 7-LED!
- Ponad rok temu
-
Surefire E2e-nowa odsłona???
- Ponad rok temu
-
SureFire A2 Aviator... moja miłość
- Ponad rok temu
-
Zasilanie Streamlight JR
- Ponad rok temu
-
Problem ze smieciem w X1