JOGA - przed czy po TRENINGu SILOWYm ?
Napisano Ponad rok temu
przy treningu silowym trzeba sie troche porozciagac - wiec joga jest ok
ale przed silowka tez dobrze jest jak sie czlowiek rozgrzeje i lekko rozciagnie..
jako dodatek do rozgrzewki (rozciaganie) lub jako wyciszenie po cwiczeniach..
wiec jak radzicie?
jest sens wykonywac taka silowke 2x w tygodniu? dodatkowo, bo 2-3 razy w tyg mam treningi i tam tez jest troche takich cwiczen..
Napisano Ponad rok temu
K.
Napisano Ponad rok temu
z tym rozciaganiem - wg mnie to jest konieczne, a przynajmniej wskazane! przed i po.. przed - raczej lekka rozgrzewka, a po to juz normalne rozciaganie.
ale przeciez asany jogi sa podobne do rozciagania - tyko ze to takie bardziej statyczne - bez poglebiania. cwiczyclem joge regularnie.. potem (po 2-3 miesiacach) zrobilem pompki - no i zrobilem ich mnostwo (jak dla mnie) - tj 200 w 3 seriach (70, 80, 50) - dla mnie to cos niewyobrazalnego!! myslalem ze tylko rocky w filmie tak moze.. no i rambo
teraz skoncentrowalem sie na stronie technicznej.. no i okolo 100 (w seriach 20-30)jest robionych technicznie - na poszczegolne partii miesni, a 100 (to juz w 2 seriach) tak troche na ilosc.. (ale o tym w innym topicu).
i wlasnie.. jako ze generalnie nic innego "na miesnie" nie robilem to wnioskuje ze taki efekt przyniosla joga (chociaz raczej asany na kregoslup wykonywalem niz na konczyny..).
stad wlasnie zrodzil sie pomysl, zeby polaczyc cwiczenia silowe (nie tylko pomnpki) i joge.
jest sens wykonywac cwiczenia silowe 2x w tygodniu? ( a joge codziennie)
w dniu treningu silowego joge przed czy po?
Napisano Ponad rok temu
Po co to?
Nizej fotka z treningu - jeden ze stylow sino-wietnamskich:
Napisano Ponad rok temu
rozciaganie - po treningu..
to tak jakby kickboxerzy wykorzystywali trening silowy - polaczenie kickboxingu i kulturystyki.. widzisz pewna prawidlowosc?
dawniej nosili dzbany z woda.. dzis podnocza chromowane krazki.. czasy sie zmienily.. ale na jedno wychodzi - to i to jest treningiem silowym
Napisano Ponad rok temu
W rozgrzewce nie chodzi tyle o rozciagniecie miesnia, ile o przygotowanie go do pracy z obciazeniem - rozgrzanie, "naoliwienie".
K_P
Napisano Ponad rok temu
Joga jest przede wszystkim sposobem medytacji. Ma służyć odprężeniu mięśni, dlatego odradza się ją łączyć z innymi ćwiczeniami. Ale i tak polecam spróbować w dni wolne od treningu siłowego. Chodzę na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i mają zauważalny efekt. Na pewno warto spróbować.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak przybrać na masie ???
- Ponad rok temu
-
ATW - streetfighting
- Ponad rok temu
-
philisophy of philip rhee
- Ponad rok temu
-
Wiara a sztuki walki
- Ponad rok temu
-
Sztuki walki
- Ponad rok temu
-
Jak myślicie .... ???
- Ponad rok temu
-
"bushido" i inne bajki
- Ponad rok temu
-
Ćwiczenia - ale gdzie jest granca ???
- Ponad rok temu
-
Farbująca skóra rekawic
- Ponad rok temu
-
Drewniany pajac do do ćwiczenia szybkości bloków, uderzeń :)
- Ponad rok temu