hmmh mhm hmnm dzieki za pomoc i refleks chociaz nie ulatwiles mi wyboru.
No taki jestem
A refleks, nei refleks - akurat bylem na forum
generalnie lubie wieksze/ciezsze noze poza tym axis lock. za mini socomem przemawia stosunek dlugosci ostrza do masy i rozmiarow - nie bedzie przeszkadzal nawet w letnich spodenkach. a jaki BM jest najlepszy na miejskie EDC Twoim zdaniem?
Jasne, ze MSE jest dwa razy lzejszy, ale jak dla mnie to przy porownywalnych "osiagach" klingi, wygoda / dopasowanie rekojesci do dloni jest nr1.
Waga moze byc troche wieksza.
Najlepszy... To jest trudno powiedziec
Taki "kombajn" za rozsadna kaske, to bedzie ... Grippi
Zwlaszcza Cabelasowy z D2.
Oprocz tego z takich wiekszych Ares (choc dopiero czekam, ale sie sporo pobawilem roznymi) jest dosc wszechstronny, 710, TSEK, 94x, 72x (te to mniejsze troche sa), AFCK, Skirmish...
Dla kazdego cos milego
Za to lubie Benchmade. Spory wybor dobrych nozy na rozne okazje za rozsadna cene
mam nadzieje ze nie Griptillian... myslalem jeszcze o 520, 710 i 805 ;-) ew. Pinnacle albo DarkStar ale gdzie to kupic...
Czemu "mam nadzieje", Grippi fajny nozyk.
Typy masz jak ja, z tym ze ja juz mam wszystko z tego, co wymieniles
I wszystkie sa OK. Zabieram je z soba zaleznie od humoru
Gdzie kupic?
Pinnacle to juz chyba tylko na ebayu, a Dark Stary sa np. jeszcze jakies w New Graham i w AHS.
Ale Dark Star to juz taki mniej "uzytkowy" noz jest. Nie to, ze jest do niczego, ale nie tnie sie nim tak dobrze, jak chocby Grippim, czy juz w ogole Presidio, albo TSEK (tez sie troche trzeba pospieszyc, jak chcesz go zlapac w jakiejs rozsadnej cenie).
Duzy kat szlifu, szlif niski... Ja go co prawda nei mam, tylko Sentinela, ale geometrie akurat maja taka sama.
Najlepiej, jak sobie noze dokladnie obmacasz, obejrzysz - i stwierdzisz, co Ci lezy, a co nie.
Mnie np. 94x w ogole nie leza, mimo, ze mi sie bardzo podobaja - a wielu moich znajomych jest nimi zachwyconych.
Mam nadzieje, ze troche pomoglem