Skocz do zawartości

Zdjęcie

Olimp MMA Sport - oświadczenie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
119 odpowiedzi w tym temacie

budo_isengrim
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 246 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Olimp MMA Sport - oświadczenie
Proponuję, żeby temat wyjaśniły osoby których on dotyczy, czyli Kimura i MRad.

A reszta zamiast dyskutować "w plecak szmatę i na matę".
  • 0

budo_adamd
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3411 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

[ot] niestety, cholera, za jakis miesiac najwczesniej :( :cry: [/ot]
  • 0

budo_mkimura
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:BJJ/MMA

Napisano Ponad rok temu

Marcina do niedzieli nie będzie w Krakowie, więc nie jest w stanie odpowiedzieć w tym momencie.

zastosowałem się do rady kolegi:

plecak w szmatę i na matę

A internetowe dyskusje zakończyłem.
  • 0

budo_a
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 519 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A internetowe dyskusje zakończyłem.

Znaczy się zaatakowałeś i oskarżyłeś Mariusza Radlińskiego publicznie, postraszyłeś zawodników MMA by nie startowali w imprezach przez niego organizowanych. A teraz przyciśnięty do muru nie chcesz podać dowodów i wyjaśnień?
Nagle stałeś się wrogiem publicznych oświadczeń?
  • 0

budo_mkimura
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Przyciśnięty do muru nie chcesz podać dowodów i wyjaśnień?

Przyciśnięty do muru. :) I osaczony ze wszystkich stron. Koszmar. Nie będę każdemu z osobna tłumaczył. Nie rozumiesz? Trudno, jakoś to zniosę. Kto chciał, zrozumiał, kto nie chce, nie zrozumie nigdy. Jakoś to przeżyję. Zresztą, powtarzam się. Znikam z tego topicu na zawsze.
  • 0

budo_sir
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mikimura nie rozumiesz? nie masz wszystkim tlumaczyc.
Najechales na MR. Konkretnie o co ci biega spytal PD. Spytal o konkrety.
Wiec masz 3 mozliwosci. Wycofac czesc z tego napisales, wyjasnic PD to o co pyta lub dalej pisac / nie pisac w duchu ostatnich 2 postow.
  • 0

budo_pawel drozdziak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 593 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Marcin, mysle, ze sam rozumiesz, ze w tej sytuacji nie mam wyboru. Tak jak to zapowiadalem wczesniej zarzucam ci rozpowszechnianie bezpodstawnych pomowien i wystepuje o blokade twojego nicka.

Pawel Drozdziak
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
  • 0

budo_chriser00
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 774 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Marcin, mysle, ze sam rozumiesz, ze w tej sytuacji nie mam wyboru. Tak jak to zapowiadalem wczesniej zarzucam ci rozpowszechnianie bezpodstawnych pomowien i wystepuje o blokade twojego nicka.

Pawel Drozdziak
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Mysle ,ze przesadziles w ty momencie bo kimura robi na tym forum 3 razy tyle co Ty i co poniektorzy moderatorzy wiec raczj zamiast blokowac mu nicka powinienes dziekowac za to co robi dla forum.
Mysle,ze bardzo duzo osob podpisze sie pod tym,ktorzy sa uzykownikmi budo.

A jesli chcesz rzeczywiscie wyrzucac wszystkich,ktorzy wedlug Ciebie nazywaja kogos nie tak jak trzeba to masz jeszcze w tym temacie kilka nickow do zablokowania, np czlowieka wyzywajacego innych od pedalow. Mysle ze w pierwszej kolejnosci takimi rzeczami powinniscie sie zajac
  • 0

budo_adamd
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3411 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

MKimura robi duzo? Nie wiem, wiem za to ze narobil smrodu, i zostawil takiego mnie na ten przyklad z przekonaniem, ze jebie go serdecznie co sie stanie z mma w Polsce, byle tylko wywalic konkurencje w postaci MRada z organizacji gal, i napchac sobie kieszenie kapucha. Oraz, ze dla tej kapuchy jest w stanie posunac sie do najobrzydliwszych posuniec.

A najgorsze ze do tego wykorzystuje Budo :(

To podpada pod regulamin - zakaz toczenia prywatnych wojen oraz zakaz obrazania innych uzytkownikow.
  • 0

budo_severe
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 244 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Chriser00 - z całym szacunkiem, ale nie byłbym tego taki pewien. Smród sie unosi wokół tego tematu a gdy wiekszość z tych użytkowników na których liczysz ze moga sie podpisać pod czymś tam itp. pyta o co chodzi - to otrzymuje odp. ze zainteresowani dobrze wiedza o co chodzi, lecz zwracam uwage juz chyba jako setny, że spór nie toczy sie w kręgu wyłacznie zainteresowanych lecz na forum publicznym !
Nie jestem po zadnej stronie gdyz sposób prowadzenia dyskusji nie pozwala mi wyrobić sobie jakiegoś klarownego stanowiska - stwierdzenia i apele Pawła Droździaka wydaja mi sie na pierwszy rzyt oka sensowne lecz zapewniam ze na dzien dzisiejszy nie zamierzam stawac ani po stronie chcących dokopać Kimurze ani po stronie uwazajacych jak Ty.
  • 0

budo_a
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 519 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Mysle ,ze przesadziles w ty momencie bo kimura robi na tym forum 3 razy tyle co Ty i co poniektorzy moderatorzy wiec raczj zamiast blokowac mu nicka powinienes dziekowac za to co robi dla forum.

Nikt nie neguje wiedzy i pracy mkimury na forum.
Tylko na tym forum obowiązuje regulamin. Został on złamany (punkt 4 i 8 ).
PD nie zaczął od "banowania" mkimury tylko od próby wyjaśnienia sytuacji i dogadania się, ni?
  • 0

budo_mkimura
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3116 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Oświadczenie było skierowane do zawodników, oraz osób prowadzących kluby zajmujące się MMA, a konkretnie przygotowujące zawodników do startów w MMA. To im ewentualnie moge się z czegokolwiek tłumaczyć. Ci zainteresowani, lub osoby ich reprezentujące, były na spotkaniu w Poznaniu w ostatni piątek. Im się ze wszystkiego wytłumaczyłem. Z całym szacunkiem, AdamieD, ty do tych osób nie należysz. Paweł Droździak również - zajmuje się KARATE Shidokan, nie MMA. Forum nosi tytuła Mixed-MA, nie pogawędki u cioci kloci. Służy do komunikacji ludzi związanych z MMA. To tu mam prawo pisać o sprawach z MMA związanych i tu komunikuję się z ludźmi, którzy są tym zainteresowani. Jest publicze, ale i tematyczne, czego nie byliście łaskawi zauważyć, jak również potwarzy rzucanych przez bronioną przez was osobę w moim i mojego "kompana" kierunku:

Mirek mówił że nie ma sponsorów na wypłaty dla zawodników więc uważajcie także i na tą pułapkę

Także i na tą, czyli jest ich więcej UWAGA!!! OSZUŚCI!!!
To jakoś nie razi, tak jak wyzwiska rzucane przez anonimowych smarkaczy z sekcji S.
AdamieD, musisz koniecznie zadzwonić do wszystkich i powiedzieć im ten tekst z kapuchą, jest świetny. Gdybyś miał choć mgliste pojęcie o czym mówisz, ubawiłby cię równie bardzo jak mnie i pewnie jeszcze parę osób.
Panie Pawle, chcesz Pan wyjaśnień, zapraszam do spotkań i rozmów osobistych, złóż Pan deklarację chęci współpracy z nami, przyjdź Pan na spotkanie, pogadamy. Będziesz Pan w naszej Federacji, będziesz Pan wiedział wszystko i na bierząco. A wcielanie się w rolę advocatus diaboli zostaw Pan internetowym anonimkom.
I na koniec:

Jak by organizatorom zalezalo na zawodnikach to by starali sie robic coraz lepsze zawody aby w ten sposob utrzymac zawodnikow przy sobie wtedy inne gale nie byly by zagrozeniem.

Panie Marcinie, staramy się i chyba efekty są widoczne jak na dłoni. Inne gale nie są zagrożeniem, nikt nie mówi, jak już kilkakrotnie wspominałem o:
- Konfrontacji - Warszawa
- Bushido - Szczecin
- Impact - Bełchatów
- wszelkie zawody lub imprezy związane z full contact jiu-jitsu ( Kobyłka, Bytom )
Sprzeciwiamy się jednej osobie. Wolno nam to robić.
  • 0

budo_novocaine
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5882 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:MMA

Napisano Ponad rok temu

a nie uwaza Pan, ze takie oswiadczenia dla klubow i zawodnikow mozna by przesylac poczta do klubow? przeciez i tak nie wszyscy maja dostep do internetu. zapobieglo by to wszelkiego rodzaju wzajemnym oskarzeniom.
forum tematyczne - owszem. ale nie klubowe czy nalezace do danej organizacji.

a Pawel Drozdziak wyraznie opisal, czym sie zajmuje. przynajmniej mi sie wydaje, ze zrozumialem to inacze, niz Pan. poza tym, w opisie forum jak byk widnieje "shidokan".
  • 0

budo_dr prozac
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1492 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Oświadczenie było skierowane do zawodników, oraz osób prowadzących kluby zajmujące się MMA, a konkretnie przygotowujące zawodników do startów w MMA.

Zostalo umieszczone na publicznym, ogolno dostepnym vortalu. W internecie, gdzie kazdy moze wejsc i sobie przeczytac. W zwiazku z tym zostalo skierowanie do nikogo innego jak wszystkich tych ktorzy zechca ten temat przeczytac.

Nie jest to bynajmniej forum sluzace do komunikacji miedzy organizacjami MMA. Co do ludzi zwiazanych z MMA owszem - sa to głownie kibice, pasjonaci, amatorzy, ludzie cwiczacy rozne SW. Zawodnicy stanowia nie wiecje niz 1% uzytkownikow tego miejsca. Nie jest to forum zamkniete, wiec kazdy zjadacz chleba ma jak najwieksze prawo uczestniczyc w dyskusji. Mam pewnosc ze jest Pan tego swiadom, tak samo jak byl Pan swiadom zamieszczajac tutaj owe "oswiadczenie".

Skoro zostalo ono umieszczone w internecie, a nie wyslane droga oficjalna(pocztowa) do osob ktorych to bezposrednio dotyczy, to wypadalo by liczyc sie z konsekwencjami jego jawnosci. Miast chowac glowe w piasek doprowadzic sprawe do konca.
Pisze to oczywiscie bez zadnych zlosliwosci.

Pozdrawiam
  • 0

budo_saudade
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 217 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Hmm, Pan Blicharski ma zastanawiającą skłonność do rzucania słów na wiatr.

W pierwszym poście w tym temacie napisał, że zawodnicy, którzy nawiążą współpracę z Panem Radlińskim nigdy nie zagoszczą na jego-Pana Blicharskiego-galach, po czym zastrzegł, że słowo nigdy było przedwczesne. Jakiś czas później zadeklarował Pan Blicharski "zniknięcie na zawsze" z tego tematu, po czym dwukrotnie się wypowiedział.

Niemniej pozdrawiam i gratuluję unikania odpowiedzi.
  • 0

budo_tarciu
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 968 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jest i inny powod, dla ktorego powinienes podac konkrety. Otoz nie wiem czy wiesz, ale w tym momencie to ty wygladasz w tej sytuacji nie najlepiej. Bo poki co wyglada to tak, ze tak naprawde nic na sensei Radlinskiego nie masz, a jedyna przyczyna napisania tego oswiadczenia i rzucenia tych sugestii byla obawa przed konkurencyjna gala.

Dokładnie tak.
I, z tego co widzę, tak już zostanie, bo wymigujesz się Marcinie jak tylko się da od podania konkretów. Czemu? Bo ich nie ma?

Smutne to bardzo bo byłem przekonany że jesteś organizatorem w 100% profesjonalnym a w sytuacji konfliktu z M. Radlińskim po prostu robisz swoje.

Ale ciągle mam nadzieję że jednak się mylę.
  • 0

budo_martius
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4483 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

Jak by organizatorom zalezalo na zawodnikach to by starali sie robic coraz lepsze zawody aby w ten sposob utrzymac zawodnikow przy sobie wtedy inne gale nie byly by zagrozeniem.

Panie Marcinie, staramy się i chyba efekty są widoczne jak na dłoni. Inne gale nie są zagrożeniem, nikt nie mówi, jak już kilkakrotnie wspominałem o:
- Konfrontacji - Warszawa
- Bushido - Szczecin
- Impact - Bełchatów
- wszelkie zawody lub imprezy związane z full contact jiu-jitsu ( Kobyłka, Bytom )
Sprzeciwiamy się jednej osobie. Wolno nam to robić.

Nie o to chodzi - gdybys w oswiadczeniu napisal ze kto Was popiera ten sam nie bedzie chcial uczestniczyc w galach MR to by bylo ok i to by bylo normalne. Niestety napisales to w formie - albo jestescie z nami albo przeciwko nam. Moze nie tak to mialo wygladac ale tak to wyglada a to jest stawianiem zawodnikow przred wyborem albo tylko u tych moga startowac na kogo Wy wyrazicie zgode albo koniec ich wspolpracy z Wami. A takie postepowanie nie jest dla dobra zawodnika nawet jesli racja jest po Waszej stronie.
  • 0

budo_herostrates
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 265 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jak to mówi Lem

"Tam gdzie są ludzie nie ma faktów,
tam gdzie są ludzie są tylko interpretacje"

To chyba dobra ilustracja
  • 0

budo_el primo
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 631 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Typowo polskie bym powiedział...ledwo coś zaczyna sie dziać za moment wszystko sie musi rozpierdolić...tak było przy początkach bjj...tak samo jest przy początkach mma.
ja nie wiem czy w tym kraju da sie coś zrobić bez konfliktów ...interesy i interesiki. każdy wie swoje i nie ma chuja we wsi :evil:
to takie ogólne przemyślenia były.
  • 0

budo_atomowy2
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 111 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

co za szpecu sie znalazl. przyklad trafiony :?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024 : 2025