Inova X1
Napisano Ponad rok temu
Planowalem zakup malej latarki EDC, ktora bym mogl nosic zawsze. Nie raz na porannym spacerze zastal mnie zachod i swiecilem sobie oczami. Glownym kryterium byla oczywiscie cena latarki jak i cena explatacji. Jako ze napedem jest 1xAA a wedlug danych katalogowych czas swiecenia to 10-20 godzin ( zaleznie od zrodel informacji-sam jeszcze nie wyswiecilem jednej baterii ) koszt swiecenia latarki to ponizej 0,20 zlotego na godzine, co weglug mnie jest bardzo tanio, no a mozna jeszcze zapiac akumulatory.
Pierwsze wrazenie 8O , to mocny sprzecik wykonany wrecz idealnie i pomimo dosc malych wymiarow daje niezle swiatlo. Wlaczenie nastepuje przez dokrecenie "dupki" latarki, co przy pierwszych zalaczeniach zaskakuje bardzo milo. Spasowanie gwintow i dodatkowe uszczelnienie gumowym pierscieniem daje wyjatkowo plynna prace.
Glowna wada ( zaleta zalezy jak na to spojrzec ) to bardzo skupiona wiazka swiatla i brak pierscienia wtornego ( na powierzchni oddalonej o metr daje niespelna 20 cm krag jasnego i dosc rownomiernego swiatla ). Jesli chcemy oswietlic sobie droge szczegolnie w nieznanym terenie to odpada bo wylozymy sie napewno. Natomiast jesli chcemy sobie poswiecic powiedzmy przy naprawie auta czy w jakiejs innej precyzyjnej robocie ( wtrafienie kluczem do zamka po pijaku ) to nie bedzie z tym najmniejszych problemow ( choc nie wymagajmy cudow czasem nawet w sloneczny dzien zamek jest zbyt szybki aby go trafic :wink: ). Sam ostatnio wieczorem musialem dokonac malych poprawek przy bramie szlifierka katowa :twisted: i swiecilem sobie tylko X1 trzymana w ustach. Brama nadal stoi rece mam cale wiec moge powiedziec ze bylo calkiem dobrze.
Jednym slowem za cene troszke ponad 100 zl ( w polskim sklepie ) dostajemy bardzo dobrze wykonana swieczke ktrora zawsze mozemy miec w kieszeni. Do idealu brakuje wylacznie zminnej ogniskowej. Jak narazie jestem bardzo zadowolony z zakupu, nie mniej nigdy nie bedzie ona podstawa nocnych wycieczek po lesie.
Guest_budo_Gacor_*
Napisano Ponad rok temu
Mila latareczka-zabaweczka, niestety tak jak napisales, jej bardzo skupiona wiazka dyskwalifikuje ja do wszelkich powaznych zastosowan, ze nie wspomne o chodzeniu po gorach, sa tacy ktorzy zycie prawie stracili, nie zabrawszy lekkomyslnie dobrej czolowki.. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Ze swojej strony dodam że X1 dobrze się spisuje w terenie do sprawdzania co Cię otacza w odległości kilkunastu metrów. Dzięki supionemu strumieniowi światła można dość dobrze określić gdzie jest droga, drzewo, lub brodząc w rzece zorientować się, że zbliżamy się do głęboczka.
W sytuacjach gdy potrzebne jest świecenie tuż pod nogi, faktycznie się nie sprawdzi, ale zawsze można się dzięki nie rozejrzeć dookoła.
Niewielkie wymiary i długi czas świecenia pozwalają używać tej latarki na codzień.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Casio bojowy
- Ponad rok temu
-
Jaki aparat w teren?
- Ponad rok temu
-
Pomóżcie...pilnie potrzebny tactital-edc 2in1 led light