Folder i trekking...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A kto zaznaczyl - moze tez cos napisac... np. dlaczego?
Napisano Ponad rok temu
PS- cudo nie nóż
Napisano Ponad rok temu
Jak by to powiedziec... Emersony sa srednio uzytkowea czemu nie ma Emersona?
Oczywiscie IMHO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale wzialbym go jesli mialbym ze soba jeszcze dluzszy fixed bo kruca ciut za krotka krawedz tnaca jest.
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie Roberto... jestem badzo ciekaw dlaczego?miałbym dylemat pomiędzy sebenzą a SmF........jednak SmF
Napisano Ponad rok temu
Cóż... oczywiście Sebenzę. Ale to głownie dla tego, że to mój codzienny nóż (teraz też siedzi w kieszeni) i mam ją opanowaną do perfekcji jeśli chodzi o robienie tym nożem wszystkiego w zakresie kuchenno - terenowym. Po prostu jest to nóż, który stanowi naturalne przedłużenie mojej dłoni. Ale jeśli moim EDC byłby SnG lub SmF to pewnie wziąłbym SmF a nie Sebenzę. Byłby on równie dobrym wyborem na trekking... bo w sumie taki SmF przy tej samej co Sebenza wadze (mniej więcej, bo np. SnG jest wyraźnie lżejszy) oferuje jednak większą wytrzymałość klingi z uwagi na grubsze i wyższe ostrze. Jest ogólnie większy i z uwagi na bardzo dobrze zaprojektowaną rękojeść można już nim nawet rąbnąć jakąś gałąź, i to skutecznie. A w ogóle (to już tak off-topic), to wziąłbym pewnie MK.VI Reevea i powiesił na plecaku, zaś do kieszeni wrzuciłbym jakiś mały i lekki folderek, tak do 3 cali ostrza max.Ciekawe co zaznaczy Piter?
Napisano Ponad rok temu
Piotr...Ty to potrafisz ubrac w odpowiednie słowa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sorry za OT .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jesli chodzi i jakis fixed to moze być jakis Busse albo OPR od CRK.
Napisano Ponad rok temu
Ani M21, ani SOGów
Napisano Ponad rok temu
+otwarta, lekka konstrukcja i zaufanie do Microtechu.
Wprawdzie żadnego z wymienionych noży nie posiadam:cry: (nie ta klasa cenowa ), ale mysle, że wahałbym się jedynie - SmF lub Amphibian. Na pewno nie SnG, ma za krotkie ostrze. Skirmiś trochę za duży, Sebcia mi się nie podoba
PZDR,
Smoku
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
noże z fliperem
- Ponad rok temu
-
Spyderco Kumo
- Ponad rok temu
-