??Military vs. Para-M??
Napisano Ponad rok temu
chodzi o Military i para-Military. nie rozumiem czego mniejszy para jest drozszy, ta sama stal, te same materialy, ksztalt klingi ten sam, roznica jedynie w blokadzie.
chcialbym uslyszec opinie uzytkownikow, a najlepiej jakby ktos posiadal wersje z czarna powloka na ostrzu
oto one:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Paramilitary jest tez mniejsza, wogodniejsza dla kieszeni.
A drozsza jest ze wzgledu na to, ze ten noz jest relatywnie nowy, a military ma juz pare latek za soba.
Napisano Ponad rok temu
miales z czy bez niej, zastanawia mnie ich wytrzymalosc, nie zamierzam tym nozem oczywiscie rabac klod, ale tak z ciekawosci pytam
Napisano Ponad rok temu
chodzi ci o wygląd? możesz być pewien, że każda powłoka w końcu sie zniszczy.
Napisano Ponad rok temu
dzieki, a mozesz powiedziec cos o czarncyh powlokach w paramilitary?
DLC black to jedna z najwytrzymalszych (obecnie chyba najwytrzymalsza) pokryc ostrza, nie zarysujesz tego gwozdziem bo ma sporo wieksza twardosc.
Jesli Twoim zmartwieniem jest czy sie nie zetrze, zapomnij.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja też mam Mili i podpisuje się pod tym co lepermessiah napisał.
Można się przyczepić ewentualnie do jednego: noszenie noża w tylniej kieszeni spodni może być troszke kłopotliwe ze względu na długą rękojeść.
Poza tym to idealny nóż EDC pod warunkiem używania go do tego do czego został stworzony czyli do cięcia a nie otwierania czołgów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
BTW - Paramilitary z chęcią bym obadał organoleptycznie . Niestety nie mam gdzie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Paramilitary jest droższy, gdyż ma bardziej skomplikowaną budowę.
w takim razie czy to nie aby przerost formy nad treścią, no bo po co taka mocna blokada skoro to EDC i nikt nie bedzie tym kroił cegieł i narażał na niewyobrażalne naciski??
chyba że to po prostu zabieg w stylu "nasz nóż to mercedes i dajemy ci dodatkowe zabezpieczenie, cobyś mógł nam pomachać ręką ze wszystkimi palcami"
JESZCZE JEDNO!!! byłem na military.pl i był tam mili, napisali że nowy czarny model, ale nie ma nic o blokadach, czy to ten sam mili tylko czarny czy może wcisneli do niego compression? swoja droga nie bylo para-M a juz sie nastawilem
Napisano Ponad rok temu
Jakoś czarna mi się nie widzi :? .
Widziałem gdzieś niebieską -suuuper.
Napisano Ponad rok temu
Pośrednicy robią wartości dodane nawet tam gdzie producent ich nie akcentuje (ceną)? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
nowy produkt = wyższa cena?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hyhy nozyk zamowiony! teraz tylko czekać :-) , niedługo można będzie podziwiać w galerii, może już trochę obcykany temat, ale fotki będą zabawne, albo inne :wink:
Jaki.. ?????
edit/ spóźniłem się.
Napisano Ponad rok temu
przecież to proste ! ...
spyderco ...
...
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
panowie, zdecydowałem się jednak na paramilitary, wersja plain bez czarnej powłoki, podoba mi się czarne ostrze, ale skoro powłoka ma złazić a stal i tak nie będzie rdzewieć to po co ma wyglądać obskurnie, nie żebym był jakimś estetą :wink:
pozdrawiam
Jak zedrzesz powloke DLC z ostrza to Ci stawiam piwo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
NOZ BUDO - moj komentaz
- Ponad rok temu
-
CRKT M1 - niesymetryczny szlif?
- Ponad rok temu
-