10 oz - Walka / 12 oz - Trening
Napisano Ponad rok temu
przeciez te 2 uncje to zaledwie 56 gram , czy to robi taka roznice ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to jesli chodzi o muay thai PZMT
Zawodnicy muszą używać standardowych rękawic bokserskich o minimalnej wadze 10 uncji (284 gramy). Do walk od 63,5 kg wzwyż, konieczne jest używanie rękawic o wadze 12 uncji (351 gram).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A czy ciezar rekawic nie zalezy tez troszke od ich rozmiaru? W sensie ze 12 sa wieksze niz 10 a 14 wieksze niz 12 itd... Wobec tego czy uzywanie 16 po to zeby sie nie rozbijac, przy malej dloni nie bedzie niewygodne?
Do tego mam takie male pytanko przy okazji
Jako ze standardowy polak nie grzeszy kasa, to chcialbym sie spytac jakiego ciezaru rekawice kupic do treningow i sparingow zarazem, czy wlasnie kierowac sie rozmiarem i dopasowaniem samej rekawicy czy ciezarem i zastosowaniem?
I na koniec jesio jedno male pytanko: Czy da sie kupic jakies wzgledne rekawice skorzane w cenie oscylujacej w okolicach 150 zl? A jesli tak to jakiej firmy byscie polecali? (na allegro w tych cenach niby cos sie znajdzie, ale wiadomo, czlowiek sie nie zna, to boi sie wydac na cos mimo wszystko spory grosz a pozniej miec nieodpowiedni sprzet).
To tyle
Pozdrawiam
B.
Napisano Ponad rok temu
12 są na treningi zasadniczo po to aby nie uszkodzić kolegi 14,16 są na sparingi po to żeby sie nie porozbijać
W 12 czy 10, obojętne, nie można nap.....ć z całej siły - czyli walczyć treningowo. Wtedy krzywdy raczej nie zrobisz. Nigdy nie sparowałem w 14 czy 16. Po co? Mógłbym sparować nawet w piąstówkach - trzeba mieć wyczucie - a nie nawalać na 100%.
Balofy - masters, espada itp. Myślę, że spokojnie kupisz. Nie polecam kupowania zaocznego.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wytrzymałośc
- Ponad rok temu
-
Maciej Zegan gościem czaterii
- Ponad rok temu
-
Cassius Clay "ALI" - film