Wytrzymałośc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale tak naprawdę jak dajesz rade przez pełne 2 minuty tłuc w worek z pełną siłą i dynamiką to wcale nie jest tak źle... to nie jet takie proste!!!
Napisano Ponad rok temu
mój trener stosuje rozwiązanie takie, które mnie począktowo kiedyś tam zabijało kondycyjnie, ale zrobiło swoje. nie dawaliśmy rady przez 2 minuty na worku robiliśmy 3x2minuty z przerwami na bieg bokserski +3x2minuty z przerwami na hantelki, prace nad błednikiem itp. Początkowo poprostu zbiera sie na wymioty, kręci sie w głowie, nogi i ręce są jak z waty, ale jak wielu innych dziedzinach - trening czyni mistrza. Niemniej jednak najważniejsze to zrozumieć setno tego katingu (nie mówie ze to przyjemne było, grunt by po czasie stało sie przyjemne), a setno to to by się nie poddawać i przy każdej serii dawać z siebie wszystko.
Dla mnie w tym wszystkim najważniejsze jest to, że oprócz ciała (opadających łapek jak słusznie zauważyłeś) pracujesz przede wszystkim nad psyhą - nie sztuką jest uderzyć mocno, prawidłowo technicznie, kiedy rozpoczynasz runde, ale kiedy ją kończysz i jesteś u kresu wytrzymałości, na skraju wyczerpania, nie ważne, masz już dosyć i chcesz już usłyszeć gong, sygnał końca.
wnioski nasuwają sie same i potwierdzają pewną regółe która sprawdza sie w całej masie pytań i zagadnień podbnych do tego, które zapodałeś - trening, solidny trening, regularny wysiłek i dawanie z siebie max - tylko to przynosie zamierzony efekt, czasami nawet więcej niż sobie założysz na pewien okres czasu.
pozdrawiam
Witek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja zaczynałem treningi po dosyć systematycznym treningu na siłowni, i pomimo tego że wyciskałem na klatke i barki coraz więcej, byłem nieżle zdziwiony gdy po 2-3 rundach walenia w worek nie miałem siły nawet utrzymać gardy:)
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Maciej Zegan gościem czaterii
- Ponad rok temu
-
Cassius Clay "ALI" - film
- Ponad rok temu
-
Nowy film o tajskim