prośba o wysławianie sie po polsku
Napisano Ponad rok temu
precz z polskimi literami!
Napisano Ponad rok temu
A polskich fontów używać trzeba bo kurna jak potem przychodzi człowiekowi napisać jakiś artykuł tudzież inna dysertacyjke na poziomie nieco bardziej formalnym niż posty na forum to zgrzyt zębów jest...
Napisano Ponad rok temu
tylko:Polacy to nie gęsi i swój języka mają........
Polacy to nie gesi a swój jezyk maja 8)
PZDR.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dokladnie. wcale nie znaczy tez, jak dlugo zem myslal, ze polacy to gesi :wink: ale coz, na przestrzeni wiekow nawet skladnia sie zmienia.A taka OF-topowa ciekawostka apropo jezyka ;-) to powinno brzmieć nie
tylko:
Polacy to nie gęsi i swój języka mają........
PZDR.
ps. precz z polskimi znaczkami, duzymi literami, rz i ch jestem za ujednoliceniem jezyka itp itd
ale poki nikt madry nie zrobi z tym porzadku, bede staral sie pisac poprawnie jak sie da :roll:
ps. puent, co to takie polskie znaczki na wyrywki??
Polacy to nie gesi a swój jezyk maja
Polacy to nie gęsi a swój język mają.
no hyba, ze rej pisal bez ę i ą to sie kajam :wink:
Napisano Ponad rok temu
W mojej ocenie byłoby dobrze, gdyby temat zakończył się jakimś konstruktywnym wnioskiem. Jak nasi mili moderatorzy odniosą się do pomysłu, by od teraz ustalić nową, jasną i prostą zasadę obowiązującą na tym forum?
Taką właśnie - wysławiać się po polsku.
I jeszcze jedno – może warto byłoby tę regułę obwarować jakąś dolegliwą sankcją? Określić, jaka kara spotka tego, kto będzie się posługiwał językiem przypominającym bardziej bełkot neandertalczyka, niż język polski?
A potem wystarczy tylko konsekwentnie przestrzegać tego, co zostało ustalone.
Zatem ...
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli komuś kto ma jakieś schorzenie i robi dużo błędów nie chce się wkleić swojej wypowiedzi w chociażby word-a i sprawdzić błędy, to świadczy to chyba o braku szacunku do czytających.
Napisano Ponad rok temu
apropo jezyka ;-) to powinno brzmieć nie
Polacy to nie gęsi i swój języka mają........
tylko:
A`propos języka, jak już czepiamy sie cytatów to czepiajmy się dobrze Mnie w szkole uczono że brzmi to tak :"A niechaj narodowie wżdy postronni znają, Iż Polacy nie gęsi, iż swój język mają!"
Ten kozzy to faktycznie niezly glonorost:
http://www.fabrykasi...493657#493657:)
Nie zdążyłem przeczytać posty kozzy`ego wyparowały z forum
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Da sie, jesli sie modzi wysila troche.dobra, fajnie tak sobie posiedziec i podyskutowac "...jak by to bylo". ale nowi przychodza na forum i w d* maja ten post poprostu duzo gadania a i tak nic nie da sie z tym zrobic..
Napisano Ponad rok temu
no hyba, ze rej pisal bez ę i ą to sie kajam :wink:
Moja wina po prostu odzwyczaiłem sie juz od pisania cudowną,kwiecistą polszczyzną ;-) pełną ą,ę i om nigdy nie umialem ich zastosować na końcu, taka wada fabryczna ;-)
Napisano Ponad rok temu
A polskich fontów używać trzeba bo kurna jak potem przychodzi człowiekowi napisać jakiś artykuł tudzież inna dysertacyjke na poziomie nieco bardziej formalnym niż posty na forum to zgrzyt zębów jest...
ja tam nie mam problemow z pisaniem dokladnie w tym samym tempie z polskimi znaczkami jak i bez polskich znaczkow... a co do problemow dyslektycznych to tez ich nigdy nie mialam, jedynie z czym problem to z uwstecznianiem sie, co najwyzej, bo patrzac na wypowiedzi ludzi na necie mozna zaczac sie zastanawiac jak nalezy napisac "nóż" czy "nurz"...
a mowie precz z polskimi fontami, poniewaz wiem z autopsji, ze nie wszyscy je czytaja - na przyklad ja nie widze polskich znakow w mailu (uzywam pine'a) - a poniewaz swojego czasu czesto bywalam na zagranicznych forach i grupach dyskusyjnych, gdzie byl zwyczaj nie uzywania polskich znakow, to tak juz mi weszlo w nawyk...
Napisano Ponad rok temu
Da sie, jesli sie modzi wysila troche.dobra, fajnie tak sobie posiedziec i podyskutowac "...jak by to bylo". ale nowi przychodza na forum i w d* maja ten post poprostu duzo gadania a i tak nic nie da sie z tym zrobic..
Rękawica została rzucona modom ...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sycylijska szkoła walki
- Ponad rok temu
-
cos wiecej o vo-quyen
- Ponad rok temu
-
Powroty do MA po latach.