Skocz do zawartości

Zdjęcie

Spyderco Military i rdzewiejaca kulka

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
27 odpowiedzi w tym temacie

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Spyderco Military i rdzewiejaca kulka
A widzisz Heimdall, wlasnie w topiku o trianglu mi sie przypomnial jeden dosc popularny problem BMek - chociaz nie az tak przeszkadzajacy - pod ktorym sie moge spokojnie podpisac.

Nierowny szlif im sie zdarza, mialem w kilku nozach. No i czasem tez ostrosc OOB nie powalajaca na kolana im sie zdarza, to sa zreszta rzeczy, o ktorych takze najczesciej czytam po roznych polsko- i nie tylko - jezycznych forach.

Os i BP - nie bardzo, klopoty ze szlifem - yes.
  • 0

budo_cynik
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ootototot ten szlif w przypadku widzianych przeze mnie osobiscie BMek jest prawie zawsze w taki sam sposob zrypany, moze im ktos wysle maila, ze czas wyregulowac maszyny? ;)
  • 0

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

cynik, czytaj magie stali, oni ostrza "recznie".

Poza tym, troche mam, widzialem jeszcze wiecej, Microtechowy szlif to nie jest, ale "prawie zawsze zrypany" to bym nie powiedzial.

[edit] Aha - a Skirmishe akurat ktore widzialem, cos ze cztery sztuki, miedzy innymi USN, mialy szlif perfekcyjny.

[edit2] Tak to jest, jak sie w robocie pisze.
Moj Temperance tez mial nierowny szlif.
  • 0

budo_cynik
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Rybak acja, racja, ponioslo mnie, po prostu te BMki ktore widzialem [4 sztuki] mialy troch enie tego szlif no i kurna naczelny BMholik rybak taki jeden ;) mowi, ze to czesta przypadlosc to zaryzykowalem stwierdzenie, ze proporcjonalnie rzecz biorac to jest "prawie zawsze".

A czy ja mowilem, ze nie recznie? Chinczykow trzeba wyregulowac :) ;)

K'woli scislosci - mnie tam ten "zrypany" szlif w niczym nie przeszkadza w sumie, nawet dodaje uroku troche, przynajmniej wiem,z e to na 100% jest Benchmade :)

Ok juz nie bede ;)
  • 0

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A czy ja mowilem, ze nie recznie? Chinczykow trzeba wyregulowac :) ;)

Ale sie pograzasz - akurat z Red Classa to tylko Pika miala nierowny szlif, pozostale byly tak zrobione, ze w Oregon City by sie od nich uczyc mogli Dołączona grafika

Czy to moje, czy tylko macane, jak Ambushe oba, Bowie, albo Snipe.
Z tego co teraz na goraco pamietam to do 705, 720 i 813 sie mozna bylo przyczepic.

Aha - oprocz Temperanca Native tez nie byl wzorcem. A i Endura tez tam cos miala nie tak (pomijam te dziury w klindze i wzery na locku, ktorych fotki kiedys wrzucalem).

Ale jak juz napisalem, nie jest to "az tak przeszkadzajacy" problem.
Ja i tak praktycznie wszystko przeszlifowuje na triangle-friendly katy, jak sie juz "fabryczna ostrosc" konczy.

No dobra, to koniec tego offtopowania.
  • 0

budo_heimdall
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 635 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A widzisz Heimdall [...]

Os i BP - nie bardzo, klopoty ze szlifem - yes.

Utkwiły mi w pamięci dwie rzeczy - AFCK-axis'y D2, którym się luzowała oś po paru dniach klikania (jakoś rok temu ludzie tu pisali) no i ostatni wysyp skirmisiów - znów luzująca się oś a w efekcie acentryczne ułożenie złożonej głowni - takie bicie w jedną mańkę, chyba nawet cynik niedawno się zarzekał że jak mooocno dokręci i zaloctituje to wreszcie będzie OK :wink: .
To tyle, na wypadek groźby linczu przekopię się przez stare posty i będę się bronił cytatami 8)
pzdr
Heimdall
  • 0

budo_cynik
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 5337 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Nie trza tak znowu bardzo od serca dokrecac, styknie doslownie 35 stopni dokrecic srube i mam na kilk agodzin Sebenze ;) Ale ten loctite to musze sobi ekupic, jak bede bogaty to tez jakies srubole torxa bo panowie, tak jak wszystko w tym nozu lubie odkad spralem kolorki z paciorkow tak kruca latajacej klingi w te i nazad nie znosze, nawet jesli dzieje sie to tylko w pozycji zamknietej.
  • 0

budo_rybak
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 4174 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

To tyle, na wypadek groźby linczu przekopię się przez stare posty i będę się bronił cytatami 8)

Obejdzie sie chyba bez cytatow, bo ani linczu nie przewiduje, ani nawet jakichs delikatnych tortur ;)

Cynik cos tam faktycznie narzekal, ale ja znam dwie osoby, ktore maja Skirmishe tutaj, czasem sie nimi pobawie - i zero problemow. AdamD zreszta tez nic nie wspominal o klopotach, chyba ze cos przegapilem.

AFCK nie pamietam, poza tym o BMkach to ja czytam raczej gdzie indziej, bo tutaj to glownie pisze o tym, zamiast czytac ;)

No i mi sie tak jakos nie kojarzy.

Ale Ci wierze ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024