Spyderco Military i rdzewiejaca kulka
Napisano Ponad rok temu
Nierowny szlif im sie zdarza, mialem w kilku nozach. No i czasem tez ostrosc OOB nie powalajaca na kolana im sie zdarza, to sa zreszta rzeczy, o ktorych takze najczesciej czytam po roznych polsko- i nie tylko - jezycznych forach.
Os i BP - nie bardzo, klopoty ze szlifem - yes.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Poza tym, troche mam, widzialem jeszcze wiecej, Microtechowy szlif to nie jest, ale "prawie zawsze zrypany" to bym nie powiedzial.
[edit] Aha - a Skirmishe akurat ktore widzialem, cos ze cztery sztuki, miedzy innymi USN, mialy szlif perfekcyjny.
[edit2] Tak to jest, jak sie w robocie pisze.
Moj Temperance tez mial nierowny szlif.
Napisano Ponad rok temu
A czy ja mowilem, ze nie recznie? Chinczykow trzeba wyregulowac
K'woli scislosci - mnie tam ten "zrypany" szlif w niczym nie przeszkadza w sumie, nawet dodaje uroku troche, przynajmniej wiem,z e to na 100% jest Benchmade
Ok juz nie bede
Napisano Ponad rok temu
Ale sie pograzasz - akurat z Red Classa to tylko Pika miala nierowny szlif, pozostale byly tak zrobione, ze w Oregon City by sie od nich uczyc mogliA czy ja mowilem, ze nie recznie? Chinczykow trzeba wyregulowac
Czy to moje, czy tylko macane, jak Ambushe oba, Bowie, albo Snipe.
Z tego co teraz na goraco pamietam to do 705, 720 i 813 sie mozna bylo przyczepic.
Aha - oprocz Temperanca Native tez nie byl wzorcem. A i Endura tez tam cos miala nie tak (pomijam te dziury w klindze i wzery na locku, ktorych fotki kiedys wrzucalem).
Ale jak juz napisalem, nie jest to "az tak przeszkadzajacy" problem.
Ja i tak praktycznie wszystko przeszlifowuje na triangle-friendly katy, jak sie juz "fabryczna ostrosc" konczy.
No dobra, to koniec tego offtopowania.
Napisano Ponad rok temu
A widzisz Heimdall [...]
Os i BP - nie bardzo, klopoty ze szlifem - yes.
Utkwiły mi w pamięci dwie rzeczy - AFCK-axis'y D2, którym się luzowała oś po paru dniach klikania (jakoś rok temu ludzie tu pisali) no i ostatni wysyp skirmisiów - znów luzująca się oś a w efekcie acentryczne ułożenie złożonej głowni - takie bicie w jedną mańkę, chyba nawet cynik niedawno się zarzekał że jak mooocno dokręci i zaloctituje to wreszcie będzie OK :wink: .
To tyle, na wypadek groźby linczu przekopię się przez stare posty i będę się bronił cytatami 8)
pzdr
Heimdall
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obejdzie sie chyba bez cytatow, bo ani linczu nie przewiduje, ani nawet jakichs delikatnych torturTo tyle, na wypadek groźby linczu przekopię się przez stare posty i będę się bronił cytatami 8)
Cynik cos tam faktycznie narzekal, ale ja znam dwie osoby, ktore maja Skirmishe tutaj, czasem sie nimi pobawie - i zero problemow. AdamD zreszta tez nic nie wspominal o klopotach, chyba ze cos przegapilem.
AFCK nie pamietam, poza tym o BMkach to ja czytam raczej gdzie indziej, bo tutaj to glownie pisze o tym, zamiast czytac
No i mi sie tak jakos nie kojarzy.
Ale Ci wierze
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowe DUŻE kydexy
- Ponad rok temu
-
SOG Flash II
- Ponad rok temu
-