Sono otoko, kyobo ni tsuki - do obejrzenia
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i w końcu Beat Takeshi, jego charakterystyczny chód, póżniej tik twarzy, gesty np. zapalenia papierosów i potarcia brwi, stoicki spokój, po którym nie wiadomo czego się spodziewać . To wszystko dopełnia całość i tworzy oryginalny, rozpoznawalny styl filmów Kitano.
Ze wszystkich filmów jakie obejrzałem, najbardziej mi się podobały Lalki, Hana-bi, Na grzywach białych fal.
Napisano Ponad rok temu
A "Zatoichi", poczekam jeszcze jak się pojawi w kinach w moim mieście. Z tego co widziałem, nie potrafię dostrzeć przesłania. Zresztą tak z każdym ambitnym filmem mam problem, że nie potrafię określić jasno treści, jakie chce przekazać reżyser.
Z innych filmów ostatnio obejrzanych był "Boiling Point" dość trochę dziwaczny film, gdzie Beat gra jakiegoś podrzędnego yakuzę, który ma skłoności biseksualne, popada w zatarg z innymi yakuzami. A fabuła toczy się wokół młodego fajtłapy, besbolisty, który pracuje w myjni i gdzie tam dochodzi do rękoczynów z członkiem yakuzy. Musi zapłacic odszkodowanie za rzekome złamanie ręki, więc postanawia rozwiązać ten problem w nietypowy sposób.
"Na białych grzywach fal" to film mi najbliśzy, gdyż identyfikuję z tym głuchoniemym bohaterem z pewnych względów. Bardzo mało dialogów, przez co jest to dość wymowny film.
Napisano Ponad rok temu
to chyba nie o to chodzi.. Zatoichi to tak jak u nas Janosik , czy na wyspach Robin Hood.. po prostu kitani chcial sie zmierzyc z tym gatunkiem/legendąA "Zatoichi", poczekam jeszcze jak się pojawi w kinach w moim mieście. Z tego co widziałem, nie potrafię dostrzeć przesłania. Zresztą tak z każdym ambitnym filmem mam problem, że nie potrafię określić jasno treści, jakie chce przekazać reżyser
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zostan aktorem filmow MA
- Ponad rok temu
-
Muay-Thai w grach komputerowych
- Ponad rok temu
-
blade 3 triniti
- Ponad rok temu