>->->Sztylet z Damastu<-<-<
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Korzystajac z wyszukiwarki bedziesz mogl znalezc zdjecia przynajmniej kilku jego damastowych nozy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
s.e.i.g.h napisz do mnie na maila, mail na mojej stronie, link na stronę niżej :wink:
Napisano Ponad rok temu
ps. moze niedlugo zobaczysz moje noze, ale ja dopiero poczatkujacy w tej dziedzinie jestem wiec na fajny sztylet troche poczekasz
Napisano Ponad rok temu
to chyba dobrze nie...ma ona dosc duze wymagania
Na allegro widziałem damasty któregoś z userów budo ale w tej chwili nie przypomne sobie którego... :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a i zapomnialem ze to ma byc bardzo ostry sztylet, test z jedwabna chusta jej wystarczy [tzn]
IMHO takowy trik jest niemożliwy - no chyba e hustka była by naprawdę duuuża i miała dużą masę - bo taka 40x40cm to myślę że nie ma szans żeby się sama pocieła - jak się mylę to niech mnie ktoś z błędu wyprowadzi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sztylety z racji przeznaczenia ostre raczej nie sa , a ze wzgledu na szlif i tez nie bardzo moga
Sztylety od zawsze głównie służył do kłucia(pchnięć), a nie do cięcia. Dlatego zazwyczaj posiada jelec- choćby patrzac na sztylety celtyckie czy tez najprostrze średniowieczne sztylety krzyżowe(quillon dagger).
Napisano Ponad rok temu
Ja od malego myslalem ze sztylet sluzyl do wydlubywania glabow z kapusty.Sztylety od zawsze głównie służył do kłucia(pchnięć), a nie do cięcia. Dlatego zazwyczaj posiada jelec- choćby patrzac na sztylety celtyckie czy tez najprostrze średniowieczne sztylety krzyżowe(quillon dagger).
Teraz juz wiem dzieki mistrzu !!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja wyrywam głąb z kapusty gołymi rękoma :twisted:
Napisano Ponad rok temu
PS: link do sztyletu z damastu [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
a może by ona chciała jakieś japanishe tanto ( taki puginał do dziaba i chlasta) - idzie lepiej naostrzyć i szerzej wykorzystać....
Napisano Ponad rok temu
jesli tak to przyszykuj okolo 2-3 tysiecy zielonych i pisz do Andre Anderssona
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pattern welded "damacus". zapoczatkowali Frankowie i nasi sasiedzi z polnocy Vikingovie , bardzo generalni ,co to jest ...
Pomyslcie o zwyklej desce i o takiej samej z playwood ( jak to jest po polsku , te prasowane plyty) , ktora jest mocniejsza?
PW damast , to u korzeni tzw woodz i generalnie robi sie go z zasada kuj i skrec i tak d ousranej smierci.
Dzisiejszy termin pattern welded damast to juz zupelnie cos innego , sa to wycinane ( rzezbione) kawalki metalu wkuwane we wlasciwy damast , mozna w ten sposob zrobic noz ze jelonkiem czy tez ze swoim imieniem.
Problem tylko jeden , na to trzeba potrznej wiedzy lub mucho grande dineros.
Chyba musze napisac cos na Magi o damascie , bo i temat ciekawy , no i ladny.
Napisano Ponad rok temu
znajomy kuje damast.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Suwmiarka tutorial
- Ponad rok temu
-
Ostrzeżenie od Toma Mayo dla kupujących Ironwood w USA...
- Ponad rok temu
-
Poradnik mechanika dla każdego.
- Ponad rok temu
-
Obróbka NC11LV
- Ponad rok temu
-
Prymityw
- Ponad rok temu
-
Proszę o pomoc
- Ponad rok temu
-
bataki taktyczny
- Ponad rok temu
-
Stal
- Ponad rok temu
-
Jak się robi takie coś?
- Ponad rok temu
-
Masakra - knifemaking supplies u czechów.
- Ponad rok temu