Korbacz ??
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Końcówka (to zwiazane co przy uderzeniu ma sie dodatkowo opleść teoretycznie ) jest takie króciutke bo nam sie łańcuch skończył :-) kolega ma zamiar jeszcze nad tym popracować ;-)
Napisano Ponad rok temu
Moja rada - jeśli chcesz uzyskać większe możliwości niszczenia i demolowania dołóż kuleczkę na koniec - może być niewielka (tak ze 2 - 4 cm średnicy). Kolce nie wymagane.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam takie pytanko co myślicie o zmontowanie sobie do ulicznych walk.......korbacza
mysle że to głupi pomysł. bez obrazy.
lepsza zwykła pała.
próbowałeś kiedyś walczyć korbaczem, kiścieniem, albo podobną bronią? to jest bez sensu dla nieopancerzonych ludzi bez tarcz.
Napisano Ponad rok temu
próbowałeś kiedyś walczyć korbaczem, kiścieniem, albo podobną bronią? to jest bez sensu dla nieopancerzonych ludzi bez tarcz
Dlaczego bez sensu? Wystarczy trochę wprawy w posługiwaniu się korbaczem.
A jak to chciałbyś nosić?
...a na przykład jako łańcuch przy spodniach (tylko trzeba zrobić krótką rękojeść albo z niej zrezygnować) - ja tak swój nosiłem...
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mysle że to głupi pomysł. bez obrazy.
Nieno spoko hipotetycznie tak mówiłem ;-)
próbowałeś kiedyś walczyć korbaczem, kiścieniem, albo podobną bronią?
Zdazyło mi sie kilkakrotnie :-) dlatego jest to wersja mini i lancuch nie jest taki dlugi jak w korbaczu ma byc to tylko dodatek. Główny trzon "bijacy" to rurka a łańcuch ma zadawać tylko dodatkowe (ewntualne ) obrazenia 8)
Napisano Ponad rok temu
Ale do rzeczy : Korbacz wygląda tak.
Trzonek to metalowa rurka zaspawana na jednym końcu. Przez wnętrze rurki przechodzi łańcuch ( przyspawany do zakniętego końca rurki ). Łańcuch jest połączony z kulą łożyskową przy pomocy takiego jakby krótkiego bolca, który pasuje idealnie do otworu w rurze. Żeby "złozyc" korbacz, wsuwa się cały wystający łańcuch do wnętrza rury i wsuwa ten bolec w otwór. Po złożeniu korbacz ma rozmiary przeciętnego batona. Koleś zamontował nawet metalowy klips by nosić to przy pasku od spodni. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Podkarpacie.Czy tu ktoś trenuje walke nożem?
- Ponad rok temu
-
Na bagnety
- Ponad rok temu
-
Jak to sie nazywa?
- Ponad rok temu
-
Strider BN vs ...?
- Ponad rok temu
-
naginata - gdzie trenowac?
- Ponad rok temu
-
WALKA SZTYLETEM - ARMA.PL - GODNE UWAGI !!!
- Ponad rok temu
-
ATRAPA FIGHTERA !!!
- Ponad rok temu
-
Kyudo - wyrob luku.
- Ponad rok temu
-
S & W H.R.T. Military Boot Knife... ma go ktos?
- Ponad rok temu
-
JAKA BROŃ DO WZMOCNIENIA NADGARSTKÓW - PRZEDRAMION ?!?!
- Ponad rok temu