Turnieje Karate
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli wszyscy mogą startować niezależnie od zrzeszenia to dlaczego zawodnicy Pawła Sępka nie mogli wystartować w zeszłym sezonie w ostatnich Otwartych Mistrzostwach Polski? Oczywiście wszystko jest dostepne dla wszystkich, tylko jak przychodzi co do czego to świat przestaje być taki i piękny i otwarty [/b]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
bushido? to jest styl? Czy po prostu mma?Już Bushido ( wczesniej shidokan) kombunuje na tym kase
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No właśnie, z tą bezstronnością rónie bywa :? . Wiadomo, że bardzo często się zdarza, że musi odbyć się dogrywka, ale poźniej , dziwnym trafem jeden z sędziów pokazuje na zawodnika gospodarzy .... :? no cóż... , nie ma co, fajnie jakby każdy z sędziów był z innej parafi , to jest każdy z innego miasta. Zbyt często zuważałem już stronniczość sędziów, ktra tylko psuła czasem zawody, bo nawet sama publiczność widziała, że coś jest nie tak. Nie tędy droga :?Co z tego ze sa organizowane otwarte zawody, jak sedziowie nie sa bezstronni. ale co tam i tak bede jezdzil
Napisano Ponad rok temu
jak wylądają ogolne zasady i przebieg zawodow? jak wyglada samo kumite? co wolno a czego nie wolno u was robic? (wystarczy mi odpowiedz "jest podobnie jak w kyokushinie bo to wiem jak wygląda no chyba ze inaczej to prosze o opis szerszy )
i drugie pytanie do pary - moze troche dziwne.
konkretnie chodzi mi o mistrzostwa akademickie - czyli kategorie w granicach mniej wiecej 19-24 lat, studenci jako reprezentacja uczelniana - chodzi o to ze zbierają u mnie na polibudzie chetnych do reprezentacji, a ja trenowalem kyokushin. czy moge mimo to wziac udzial w zawodach? chodzi mi zarowno o kwestię formalną jak i praktyczną, tzn czy mnie dopuszczą? a jesli tak to czy bardzo rozni sie to od zawodow kyokushinu? jesli glupio rozumuje i nie ma to wiekszego sensu to mowcie od razu i nie bylo tematu .... szkoda tylko ze nic nie slyszalem o zawodach akademickich w mojej dyscyplinie
Napisano Ponad rok temu
skoro o turniejach mowa.... pytanie kieruję do reprezentantów shotokan:
jak wylądają ogolne zasady i przebieg zawodow? jak wyglada samo kumite? co wolno a czego nie wolno u was robic? (wystarczy mi odpowiedz "jest podobnie jak w kyokushinie bo to wiem jak wygląda no chyba ze inaczej to prosze o opis szerszy )
i drugie pytanie do pary - moze troche dziwne.
konkretnie chodzi mi o mistrzostwa akademickie - czyli kategorie w granicach mniej wiecej 19-24 lat, studenci jako reprezentacja uczelniana - chodzi o to ze zbierają u mnie na polibudzie chetnych do reprezentacji, a ja trenowalem kyokushin. czy moge mimo to wziac udzial w zawodach? chodzi mi zarowno o kwestię formalną jak i praktyczną, tzn czy mnie dopuszczą? a jesli tak to czy bardzo rozni sie to od zawodow kyokushinu? jesli glupio rozumuje i nie ma to wiekszego sensu to mowcie od razu i nie bylo tematu .... szkoda tylko ze nic nie slyszalem o zawodach akademickich w mojej dyscyplinie
Pierwsze pytanie wymaga szerszej odpowiedzi i z przyczyn czasowych na razie nie odpowiem, moze ktos mnie wyreczy.
A jesli chodzi o drugie pytanie. Nalezy rozroznic Mistrzostwa Szkol Wyzszych i Akademickie Mistrzostwa Polski.
Nie wiem jak to jest dzis ale jeszcze klika lat temu jedne jak i drugie byly rozgrywane wg przepisow karate WKF.
Co do wieku startujacych 19-24 to nie tak do konca zdarzaja sie i czterdziestolatkowie wielokrotni mistrzowie swiata
I znow nie gwarantuje ze sie nie pomyle, ale w MP Szkol Wyzszych moga brac studenci szkol wyzszych (sprawdzany jest indeks i legitymacja) lub pracownicy etatowi.
Natomiast w Akademickich MP moga brac udzial zawodnicy AZS z oplaconymi skladkami (co nie musi isc w parze z studiowaniem czy praca na uczelni i czest tak wlasnie jest).
Napisano Ponad rok temu
domyslam sie ze dopuszczą mnie jako studenta, lub czlonka AZS.. nie w tym problem. mi chodzi raczej o styl. chcialbym wziac udzial w zawodach - ale gdyby byl to kyokushin w ogole nie bylo by sprawy, poszedlbym i juz. a tak mam dylemat, czy w kwestii stylu wolno mi w ogole wziac w tym udzial? co ze stopniem? (czesto na zawodach jest wymagany a przeciez mam tylko w KK, shotokanu nie cwiczylem) co z karategi? (domyslam ze ze do KK naszywki i pasek mogą nie byc akceptowane) itd....
dzieki z gory za odpowiedzi nie przejmujcie sie zanadto moim drobiazgiem, i tak wątpie ze dam rade wystartowac, ale ciekawi mnie sama kwestia od strony formalnej i regulaminowej. moze oswieci mnie jakis rozeznany sensei lub sędzia bylbym wdzięczny
Napisano Ponad rok temu
Co do zasad to nie chce mi sie rozpisywac, zreszta wszystkiego chyba i tak bym nie zdolal, wiec poczytaj sobie na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie słuchaj głupot KK ma się tak do WKF jak krowa do ogiera
Zgadza sie, ale nie ma zadnych przeszkod by mogl startowac.
Napisano Ponad rok temu
Po co ? bliżej mu do kicboxingu a nie tańca :wink:
Napisano Ponad rok temu
domyslam sie ze dopuszczą mnie jako studenta, lub czlonka AZS.. nie w tym problem. mi chodzi raczej o styl. chcialbym wziac udzial w zawodach - ale gdyby byl to kyokushin w ogole nie bylo by sprawy, poszedlbym i juz. a tak mam dylemat, czy w kwestii stylu wolno mi w ogole wziac w tym udzial?
W tej kwestji karty rozdaje AZS a nie PZK, kilka lat temu startowali ludzie (i znow nie pamietam czy na akademickich czy szkol wyzszych) z taekwondo itf. Proponuje skontaktowac sie z Andrzejem Zarzyckim (AZS AR Wroclaw) on szefuje karate akademiskiemu.
Napisano Ponad rok temu
Po co ? bliżej mu do kicboxingu a nie tańca :wink:
Z tym kick boxingiem to troche chyba sie zagalopowales... Jest drobny szkopul, w KB moga go rabnac w leb... reka. I walczy sie tam nie tylko w krotkim dystansie. Poza tym jak chlopak chce sie sprawdzic w WKF to czemu mu bronic? :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Gala BUSHIDO- 26.02.2005 Szczecin
- Ponad rok temu
-
Mała refleksja
- Ponad rok temu
-
KLUBY KARATE
- Ponad rok temu
-
Mecz Karate Kyokushin i Gala Sztuk Walki 30.01.2005
- Ponad rok temu
-
Jakie rękawice do Shidokan?
- Ponad rok temu
-
MP WKF Kalisz
- Ponad rok temu
-
Kyokushin vs WKO
- Ponad rok temu
-
Który z rodzajów karate jest według was najlepszy ???
- Ponad rok temu
-
Kata - Seipai
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Świata Karate Kyokushin w kat. wagowych
- Ponad rok temu