Nóż EDC dla kobiety .....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O konserwy bym sie nie bal, przezyl wyrzynanie w calowych plytach pilsniowych razem z Pikom w charakterze lomu i nic mu sie nie stalo, puszki po piwie tez cial bez jakichs wiekszych problemow.
Ale on ma waska, gladka rekojesc - balbym sie nim w cokolwiek przylozyc.
To juz bardziej Native - tez nie slyszalem o zadnym bladeplay - ale wtedy do konserw bym wzial jakis maly otwieracz, bo szkoda ostrego czubka.
Poza tym dobrze by bylo, zeby ta Twoja przyjaciolka sie zorientowala, jak to od strony prawno-bezprawnej wyglada, zwlaszcza u Arabow, bo slyszalem same nieciekawe rzeczy - na pewno w Egipcie i chyba w Tunezji policja i wojsko ponoc zabieraja wszystko jak leci, bo lubia miec za darmo dobre noze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A moze Pika?
Wiekszosc wymagan spelnia, jest duza, lekka (ma bardzo ostry czubek 89 ), pozostaje kwestia jak jej bedzie lezec w dloni.
No i tania jest, nawet jak ja straci, to nie bedzie wielkiego placzu.
[edit] monochrome jest solidny, ale ciezki.
Napisano Ponad rok temu
Na NG 59,31$...tzn sciagany z zagranicy - ile ?( w polsce za drogi )
Polecam tez podobnie jak Rybak BM Pike (mialem co prawda Ascenta, ale to bardzo podobne noze), no i w tej cenie (przy zakupach na NG) Griptiliana oczywiscie
... i nie ma bata - nic lepszego IMHO nie znajdziesz!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
misio pierwej zrobi k...
Napisano Ponad rok temu
- powazne wpisy prosze na temat .... mam pomoc kolezance i nie chce zeby mi potem wypominala ze wybralem jej jakies gowno ....przez kilka
Napisano Ponad rok temu
Może lepiej jakiś neck?
Becker co prawda nie jest strasznie poprawny, ale gdyby dać mu jakąś metrotaktyczną linkę:wink:. Znika bez problemu pod tiszertem, nikt w tym miejscu u kobiety nie będzie szukał noża, bo jakby co to walić na odlew po gębie :twisted: Nie ma problemu z nitem, śróbką albo innym ustrojstwem.
A wyciągnąć go jest na pewno szybciej niż otworzyć folder.
Poza tym tam jest goraco, odzieży niedużo, a kobiety nie zawsze chodzą w ubraniu umożliwiającym noszenie noza - brak kieszeni, jakaś sukienka, lekkie spodnie, etc i gdzie tu trzymać edc, który zwłaszcza w czasie podrózy powinien być non stop pod ręką, bo można zostać tylko z tym co ma się na sobie.
A do konserw to jednak lepsze są nawet najmniejsze victorki*. Można sobie zrobić sporo kłopotów ostrym nożem, gdy się ześlizgnie przy otwieraniu puchy.
no dobra, moze być też jakiś wenger :wink:
albo no name, bo pewnie w panstwach troche innego prawa, są zapewne łakomym kąskiem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To tak z ciekawosci, co by motywy kobiet lepiej rozumieć :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie o to chodzi ...
wyraznie - skladany edc
nie NECK - KTORY JEJ OBERWIE SZYJE
Napisano Ponad rok temu
Kershaw Leek troche za delikatny do lasu, konserw i ze wspomaganiem, ale do miasta polecam.
Napisano Ponad rok temu
A mozna to jeszcze sensownie w sklepie kupic?Cos z Benchmade'e w rodzaju mini AFCK (ile ja sie tym konserw naotwieralem).
Moje oba sa uzywane.
Napisano Ponad rok temu
Powoli mysle nad mini Skirmish'em - duzy to jest jednak kobyla jak na edc. Gdyby nie ta spiralka/sloneczko jeszcze
Pozdrawiam,
Swingline
Napisano Ponad rok temu
Puszka bez problemu, sznurek, patyk jabłko. Moja mała najbardziej go lubi (taki zgrabny i pewny).
Osobiście na takie wyprawy zawsze Leatherman Wawe ale drogi zajebaniec jest, a do tego cold steel large trail guide
Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
A jakiego durnego wyboru noża dokonaliście?
- Ponad rok temu
-
Leatherman czy Gerber
- Ponad rok temu
-
Noz w filmie Collateral
- Ponad rok temu
-
Wiązanie sznurka do foldera
- Ponad rok temu
-
Benchmade Apparition - link