Wiązanie sznurka do foldera
Napisano Ponad rok temu
Nie bijcie jak juz bylo, ale po 15 minutach nie znalazlem nic, ani na forum, ani nigdzie w necie. Moze zle szukalem... ;-)
Mam pytanko - czy jest gdzies w necie schemat jak do foldera przywiazac sznurek zeby wyszedl taki ladny wezelek jak na linie z szubiennicy? Sorry, nie umiem tego inaczej wytlumaczyc. :-) W srodku dwa kawalki linki, a wokol tego spiralny oplot.
Dzieki, pozdrawiam
Kajk
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Juz mi sie skonczyly pomysly co wpisywac w wyszukiwarke zeby znalezc ten sposob wiazania :-)
Napisano Ponad rok temu
swoja droga ja dzis wywalilem taki wezelek z sebenzy, jakos nie przepadam za paracordem przy nozu skladanym - ale to ja.
Napisano Ponad rok temu
a po co w ogóle te sznurki??? nie pytam złośliwie, czasami fajniasto to wygląda, ale po co to????
Czy dobrze kombinuję że np. przy duzych nożach jak jest jakiś dłuższy kawałek sznurka to się go zawija podczas pracy na ręku żeby stabilnie leżał w dłoni?????????
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jedna grubsza, druga ciensza.
Wygodniej sie trzyma no i czuje ktora latarke wyjmuje (jakby mozna bylo sie pomylic )
A do M21 chyba tez sobie przyczepie. Zobacze jak bedzei wygladalo.
Napisano Ponad rok temu
kurczę podłączę się do tematu
a po co w ogóle te sznurki???
1.
Jak masz pętlę, można zaczepić ją wokół nadgarstka - czasem to się przydaje - na drzewie, w górach.
2.
Można zdjąć klips, zostawić końcówkę od sznurka (ja mam tam plecionkę) na zewnątrz kieszeni i mamy szybki dostęp do schowanego noża.
3.
Wygląda to cool i taktycznie
4.
Wielu sławnych i znanych nożocholików tak robi.
5.
Jest to najszybsza i najtańsza customizacja foldera
Napisano Ponad rok temu
5.
Jest to najszybsza i najtańsza customizacja foldera
Ten argument spodobał mi się najbardziej, zaraz sobie scustomizuję komórkę
Napisano Ponad rok temu
czemu?
nie widze dla siebie zastosowania sznurka, niczego Sebenza nie rabie, nie mam tez potrzeby pomagac sobie sznurkiem podczas wyciagania noza z kieszeni.
Latarka, owszem, ale nie folderek raptem 3,5 calowy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzymanie stali w zębach ,też nie jest za przyjemne i zdrowe............
Ale za to jak wygląda :twisted: :twisted: :balisong:
dzięki za odpowiedzi
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Jednak cos pominalesnie widze dla siebie zastosowania sznurka, niczego Sebenza nie rabie, nie mam tez potrzeby pomagac sobie sznurkiem podczas wyciagania noza z kieszeni.
Jak bylo widac na niektorych fotkach, choil knot, czy jak to sie nazywa -
>>BTW obrazki (ze strony Reevea zreszta zdaje sie) jak sie to-to wiaze, wrzucil swego czasu chyba Seemann do topiku bodajze Akme z "technicznymi fotkami", nie chce mi sie teraz szukac<<
- to ja nie mialem, tylko na mini SOCOMie, ale za to petle.
Przydaje sie to zwlaszcza, jak robisz cos, przy czym nie bardzo jest noz gdzie odlozyc, a co chwile Ci jest potrzebny, albo kiedy jedna reka caly czas cos musisz trzymac, tak ze do "roboty" i do obslugi noza zostaje Ci tylko jedna - dynda sobie wtedy na nadgarstku, nie musisz go brac do ust (nie zawsze dobry pomysl) ani chowac do kieszeni i co chwile wyciagac.
Tez nic nei rabie folderami
[edit] a zachcialo mi sie
TUTAJ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja tez nie jestem jeszcze przekonany co do przydatnosci takiego dodatku, ale wlasnie dlatego chce sie przekonac, czy mi to odpowiada :-)
No to masz jeszcze:
6. Zyskujesz pretekst do noszenia przy sobie kawałka linki. Przy odrobinie pomysłowości (plecionka) całkiem sporego kawałka. Na przykład paracordu.
Nigdy nie wiadomo do czego może się kawałek linki przydać. Kiedyś zgubiłem w czasie jazdy korek od wlewu oleju. Chlapało gorącym olejem, itd. Z czegoś tam zrobiłem zastępczą pokrywkę, do tego kawałek sznurka i w drogę.
Teraz noszę 3 metry linki w torebce, ale ten ekstra kawałek na folderze, też może kiedyś pomóc.
Napisano Ponad rok temu
...........
Teraz noszę 3 metry linki w torebce, ale ten ekstra kawałek na folderze, też może kiedyś pomóc.
Rany.. chłopie w TOREBCE ..... 8O
Sznurek to jeden z najbardziej przydatnych przedmiotów dla McGywera :wink:
Napisano Ponad rok temu
Rany.. chłopie w TOREBCE ..... 8O
wiedziałem, że się pośmiejecie, ale za to nie wiedziałem kompletnie jak to inaczej nazwać - > zainspirowany Maxpedition postanowiłem kupić coś podobnego, ale taniej. I trafiłem u Wietnamczyków wyrób, który spełnia moje wymagania w 100%, a kosztował niecałe 20 złotych. Ma chyba z 10 różnych przegród, przegródek, itd. No i nie jest to saszetka, torba, plecak. Sam nie wiem jak to nazwać.
Zamknięta z przodu:
Widok z góry + Fixed Tactical Tool
Otwarta z przodu + FTT
i wracając do tematu linka do foldera + plecionka
Thanks to ImageShack.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo jak czarny, to uuuh
Wiko - jak nazwac "torebke"?
"Pedalowka"?
Napisano Ponad rok temu
Wiko - jak nazwac "torebke"?
Tak mówili ze 20 lat temu. Ale wtedy już nikt na Budo nie uwierzyłby, że jestem prawdziwym taktycznym mężczyzną
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Benchmade Apparition - link
- Ponad rok temu
-
Benchmade-niusy 2005
- Ponad rok temu
-
Knife Outlet (USA only:-((( )
- Ponad rok temu