Custom...Alternatywa dla BM Activatora
Napisano Ponad rok temu
Filip De Leeuw Neck
Nożyk wykonany z jednego kawałka stali D2.Pochwa z kydexu powleczonego skórą węża
tutaj przez otwory rękojeści miało pięknie prześwitywać swiatło mojego Luxeonka
Nożyk jest niewielki co zresztą widać-a to zadrapanie w okolicy gdzie kończy się "rękojeść" , a zaczyna ostrze to wybite logo makera :wink:
Napisano Ponad rok temu
Po kilku minutach pracy tym nożem wrażenie znika.Dobrze leży w ręku(palcach)a stal daje naprawdę piekielnie ostrą krawędź tnącą,nawet mój UMS się go trochę boi :wink:
Napisano Ponad rok temu
I jedno dynamiczne :wink: :wink: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Pochwa wymiata, nożyk dla mni nieco mnie-te otworki :?
Ale najważniejsze, że tobie sie podoba (inaczej nie wydałbyś na niego $$$ :wink: )PZDr,
Smoku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skirmish poszedl do ludzi dlatego,ze zachorowalem na LCC
neck to inna historia
A LCC niestety Akme....nic z tego nie wyszlo
Ale mam za to cos na pocieszenie
UMS z S30V rocznik 10/2004 i juz mi nie jest tak smutno
Napisano Ponad rok temu
Nożyk świetny, ale alternatywa raczej dla Loco niż BM'ki.
Z resztą neck, to taki ostateczny backup (nie koniecznie w kontekście samoobrony), więc rozmiar nie ma znaczenia. Ważne, żeby się go dobrze nosiło.
Gratuluję, nie ma to jak dobrze ulokowana gotówka i zadowolenie ze sprzętu.
Napisano Ponad rok temu
Własnie przez takie zamieszczanie zdjec w galeri zachorowałem na jakieś miniaturowe ostrze.
Gratuluje dobrego zakupu
Napisano Ponad rok temu
moj neck ma 1,7" ostrza - activator to 2,1"
rekojesc w activatorze rowniez jest minimalnie wieksza
Przyznac musze rowniez ze jako edc bardziej sprawdzi sie activator-dzieki profilowi ostrza napewno latwiej nim np. obrac jablko
Natomiast nie do tego potrzebny mi neck-potrzebowalem noza z dobrej stali o ktorym moglbym zapomniec noszac go na szyi i ktorym moge przeciac kable,linki,rozcinac worki z polyethylenem,folie PE,otwierac listy czy docinac precyzyjnie arkusze papieru.A do tego mial byc w rozsadnej cenie
Custom za pol ceny activatora byl dla mnie idealnym rozwiazaniem-tym bardziej ze nie wymagal dorabiania kydexu.
Dziekuje Piter
Oplotu jednak nie robie,a paracord posluzy mi do innych zadan :wink:
Napisano Ponad rok temu
Do "normalnej" pracy zawsze jest jakieś inne ostrze pod ręką. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za to fabryczne noże, które mam, a są przeznaczone na sprzedaż, to po prostu mają leżeć w pudełku i czekać na klienta, a nie włóczyć się po warsztacie i służyć za model do kydexu. Po prostu, taka zasada. A na czymś ten kydex wytłoczyć trzeba... więc trzeba przysłać.
Ale po cichu ci powiem, że za tydzień będę miał przysłany BM210 i będę dorabiał komuś dwa kydexy do Activatora (jeden typowy neck, drugi nieco szerszy na ramię plecaka) no i zastanawiam się, czy nie zrobić od razu ze trzech czy czterech, bo te noże aż się proszą o kydex.
Napisano Ponad rok temu
a activator predzej czy pozniej rowniez u mnie zagosci i jestem pewny ze po kydex udam sie wlasnie do ciebie :-)
Napisano Ponad rok temu
pozatym ladne - bardzo sie podoba - tylko ........coby wymiar kazdy 3 ...4 razy przemnozyc
zanim porownanie i w dloni obaczylem - to bylem zachwycony ...potem mi przeszlo calkiem
Napisano Ponad rok temu
ale tak ostro podziabac - jak w sytuacji bez wyjscia ....nie takie kluj kluj spokojne ....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale nie za bardzo caly czas rozmiem sens tego typu ostrzy - i tych kupnych i tych robionych przez WAS .....to chyba sztuka dla sztuki .....bo sory co tym mozna uciac ?
Ja nie rozumiem, jak można nie rozumieć radości z posiadania miłego małego ostrza...
Nie rozumiem, jak można nie rozumieć radości z wykonania własnoręcznie nożyka, który swoimi wymiarami zachęca do noszenia przy sobie non stop...
Sztuka dla sztuki!!!! TAK! TAK! TAK! Kocham noże i każdy z nich jest dla mnie po prostu mniam mniam mniam.
Uwak, a zrozumiesz kogoś, kto do garnituru potrafi sobie 5 noży założyć?
...o naprawde wiekszosci tych malenstw trzymanych TYLKO PALCEM WSKAZUJACYM I KCIUKIEM nierozumiem - sprubujcie podziabac deske jakas albo drzewo ...... opowiedzcie jak sie zachowuje w takim chwycie ale tak ostro podziabac - jak w sytuacji bez wyjscia ....nie takie kluj kluj spokojne ....
Łe no facet, nie rób wiochy. Chcesz powiedzieć, że mój brzuch (potocznie kałdon) był tak twardy jak deska?
Kup sobie 2 duże piersi indyka. Złoż tak, żeby mieć z 4 warstwy (około 8 cm). Weź ołówek naostrzony o długości 10 cm. Wbij w te piersi. Ojej, ale wchodzi!!!
A nożyk którego właścicielem jest Adiblue....
Taki mały, taky szary, można nieźle wbić
Taki cienki i dziurawy, wbija się jak nic!
Adiblue, gratuluje!!
Napisano Ponad rok temu
Ale w sumie fajny, maly nozyk, gratuluje.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
manix
- Ponad rok temu
-
Chris Reeve's favourite colour...
- Ponad rok temu
-
EDC dla rybaka ;-)
- Ponad rok temu