Knockout
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi tutaj o techniki czysto z capoeiry ktore sa w tej sw od wielu lat...
Nie brane sa pod uwage techniki typu lowkick lub highkick czy tam frontkick ... np martlelo
Bardziej piszcie o technikach kopanych np. parafuzo, armada, Meia Lua de Compasso, Martelo Rotado
Techniki tego typu... jelsi udalo wam sie to zrobic, czyli knockout piszcie najlepiej odrazu jakas historie jak to bylo itd
Naprawde ciekawi mnie to.
Przykro ze zakladam taki post... a nie napisalem sam zadnej sytuacji poprostu nie udalo mi sie jak narazie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Czy udalo sie wam kiedys znokaltowac jakiegos agresora technika wzieta z capoeiry?
Nie brane sa pod uwage techniki typu lowkick lub highkick czy tam frontkick ... np martlelo
8O Przeczytaj to jeszcze raz i sam się zastanów jaką głupote pieprznąłeś... Może chodzi Ci o znokautowanie saltem albo makakiem?? Czemu uwarzasz że martelo nie jest techniką z capoeiry??
Ps. Jak się knockoutuje lowkickiem??
Napisano Ponad rok temu
uwazam ze martelu jest wziete z capoeiry ... ale ja bardzo czesto ktos dostaje ostrego lupnia
Napisano Ponad rok temu
lowkickiem? poprostu gosc juz nie ma sily ty mu lowkicka on pada na gelbe ;P
Żeby [aść po dobrym lowkicku to nie trzeba nie mieć siły... To chyba jest wtedy knockdown a nie knockout ale nie będe się spierał...
uwazam ze martelu jest wziete z capoeiry ... ale ja bardzo czesto ktos dostaje ostrego lupnia
No częściej dostaje z martelo niż z parafuso... :wink:
Napisano Ponad rok temu
dzisiaj na roda aberta, kolo wylecial z roda przez armada, pamietam jak kiedys koles wylecial od bencao. na jednych warsztatach kolo splynal po meia lua de compasso na glowe (tak zwane gwiazdeczki) bo nadstawil pyska robiac esquiva w zla strone. od martelo pada sie notorycznie, ale to nie knockout tylko kilku sekundowe zachwianie. sam dwa razy przyjalem chapa de costa w splot sloneczny tak mocno, ze mnie zatkalo - nie moglem sie ruszac, ani oddychac.
jak sobie cos jeszcze przypomne to napisze
Napisano Ponad rok temu
knockout zdarza sie w roda zadko, poniewaz malo kto gra po serii kopniec ktore weszly (a nikt totalnie oslabiony nie wejdzie do roda, zeby pasc po jednym strzale).
tu się nie zgodzę... prawdziwe knockouty zdarzają się rzadko bo jednak dosyć ciężko kopnąć czysto na głowę i mocno a na dodatek aż tak często nie gra się na tyle ostro żeby tego typu kopnięć nie powstrzymywać. nie trzeba być zmęczonym żeby paść po jednym strzale w głowe silnym i dobrze trafionym... inna sprawa że ja w roda widziałem tylko knockdowny, pare raz ktoś tracił oddech po bencao, porozcinane wargi, złamany nos, podbite oczy (ale to częściej po jogo de mao) a o takim porządnym knockoucie tylko słyszałem... ale ja krótko ćwiczę...
Napisano Ponad rok temu
Ale tak przy okazji to im ktos agresywniejszy to tym rzadziej ludzie z nim do rody wchodza. Lepiej grac jogo bonito.
Napisano Ponad rok temu
taaa ja wszystkich zabijam negativa i cadeira.... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja widzialem knocout przez lowkick Zadal go Andy Hug dla Rusella
Wnioskując z uśmiechu to jeden z nich leżał na ziemi... Tak czy inaczej zdarza się to chyba rzadko... :roll:
Napisano Ponad rok temu
A w tekkena 3 grałeś? :wink:...może chodzi Ci o znokautowanie saltem albo makakiem...?
Napisano Ponad rok temu
Bardziej piszcie o technikach kopanych np. parafuzo, armada, Meia Lua de Compasso, Martelo Rotado
To oczywiście moje subiektywne zdanie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Patrzcie.... Nowy na forum a jak madrze pisze :-)
co to mialo znaczyc? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To nie bylo do konkretnego uzytkownika.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
PIERDOLY
- Ponad rok temu
-
Panathinaikos capoeira