Zdjęcia pewnej miłej Kamilki - rozebierane. Od 18 lat
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jak widać troszkę jest, jakby tu powiedzieć - zboczona.
Co sprowokowało sesję rozbieraną:
i
i
Tak, wiem nic z artyzmu, czysty hardcore
PS
Gdyby ktoś miał lepszy pomysł na skrzywione ostrze o reklamacji lub grubszej podkładki z jednej strony (co zrobiłem) to jestem otwarty na sugestie.
Napisano Ponad rok temu
Czy ja dobrze rozumiem ze masz noz z fabrycznie wykrzywionym ostrzem?
Z czyms takim to nawet w "made in china" sie nie spotkałem
Jestem w szoku.....
Napisano Ponad rok temu
Ja stawiam na jakies problemy z linerem / za mocny frame. Efekt - dociska klinge do przeciwleglej okladziny.
Co sie dzieje, jak ja probujesz odsunac od niej, to znaczy ustawic w srodku pomiedzy linerami? Wraca sprezyscie, kiedy puscisz?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
DAJCIE MI LOCTITE...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No ale to drobiazg. Rzeczywiście wydawało mi się, że to frame - lock za bardzo dociska ostrze - ale ponieważ nie bardzo chciałem odginać go w drugą stronę (a co jak blokada się pogorszy ?) to dołożyłem podkładkę (tak ze 0,2 mm) i pomogło ale nie wiem czy to nie jest szkodliwe na dłuższą metę no i estetycznie mi nie pasuje
Tak, jak odegnę ostrze to wraca sprężyście.
Bladeplay-a nie miał, ale po założeniu podkładki skręciłem mocniej, niż fabrycznie.
Sam nóż jest super - miałem wcześniej okazję pużywać Monochrome (też bardzo ładny) ale ten jest sporo lżejszy no i te ostrze tnie wyśmienicie. Na Trianglu ostrzy się lepiej od BM
Napisano Ponad rok temu
Mi sie tak co 2 dni robi ze Skirmishem - dokrecam srobke mocniej i jak nowy
DAJCIE MI LOCTITE...
OT
Zwykle na każdej stacji benzynowej do dostania za 15 zł. tubka :-)
Napisano Ponad rok temu
Wilku... za oknem mam syberie, dzisiaj jak do kiosku po fajki poszedlem to myslalem, ze nie wroce, jak przyjda pierwsze roztopy to wyciagne ponton i poplyne na stacje najwyzej, jak mi czegos listonosz nie przyniesie to tego nie mam tak samo jak juz od kilku tygodni jecze, ze chce srubokrety do torxow zeby skonczyc customizacje skirmisha wlasnoreczna... Zima panie kochany, wot co..
Napisano Ponad rok temu
Na moje oko to klinga skrzywiona nie jest.O tym, że ostrze jest krzywe to się dowiedziałem jak już dostałem
Nawet linijke przylozylem do fotki. Serio jest krzywa?
Na moje oko to jest jednak wlasnie frame - rowniez ten objaw by na to wskazywal. Bo to samo mam w monochromie, ale nigdy mi to nei przeszkadzalo.No ale to drobiazg. Rzeczywiście wydawało mi się, że to frame - lock za bardzo dociska ostrze - ale ponieważ nie bardzo chciałem odginać go w drugą stronę (a co jak blokada się pogorszy ?) to dołożyłem podkładkę (tak ze 0,2 mm) i pomogło ale nie wiem czy to nie jest szkodliwe na dłuższą metę no i estetycznie mi nie pasuje
Tak, jak odegnę ostrze to wraca sprężyście.
No i jesli sie go mocniej skreci, to sie "prostuje".
Widzialem cos takiego w kilku framelockach, nie pytaj, jakich, bo nie pamietam.
Ale jesli sprawdzisz i klinga okaze sie prosta, jak mi sie wydaje, to to bedzie na 99% to wlasnie. Dzieje sie tak, bo ze wzgledow konstrukcyjnych podkladka po stronie framelocka musi miec mala srednice.
W monochromie np. obie maja taka sama srednice (w mini AFCK na przyklad ta po przeciwnej stronie ma wieksza srednice) i dlatego tang ma po prostu za mala powierzchnie ktora go moze stabilizowac.
Stad to przekoszenie.
Jesli Kamilka ma rowniez podkladki tej samej srednicy, to masz wytlumaczenie.
Napisano Ponad rok temu
płaski 1,5 2,5 3; krzyżakowy 00 0 1; Torx 6,7,8,9 i imbus 1,5 i 2,0. Za 30 zł. Nie jest to jakiś hi-tech ale działa
Napisano Ponad rok temu
Po rozkręceniu, wywaleniu dodatkowej podkłądki, gumki zabezpieczającej przed odkręcaniem (!) i dociągnięciu na maxa mam taki efekt jak z podkładką skrzywione ale nie zgrzyta!
Nie mniej jak będę za Wielką Wodą kiedyś to go chyba jednak zareklamuje.
Dzięki za porady i pocieszenia.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
OK, ale ja dalej nie jestem pewny, czy ono jest skrzywione?Na zdjęciu to tak niewinnie wygląda ale przy zamykaniu ostrze zgrzytało tak mniej więcej 1 cm o okładziny.
Tzn. czy sama klinga jest skrzywiona, czy to tarcie pochodzi od przekoszenia prostej.
No to jak?
Napisano Ponad rok temu
Po odciągnięciu blokady na bok, tak, żeby nie dotykała ostrza, dalej zamyka się krzywo (aha podkładki są tej samej średnicy).
Napisano Ponad rok temu
OK.Wydaje mi się, że nie jest skrzywione. Może to śmiesznie brzmi, że nie wiem na pewno ale tak na oko i stół to trudno stwierdzić (na pewno nie jesto to duże (o ile jest) skrzywienie).
I tu chyba jest pies pogrzebany.Po odciągnięciu blokady na bok, tak, żeby nie dotykała ostrza, dalej zamyka się krzywo (aha podkładki są tej samej średnicy).
Podkladki. Tam po prostu nie ma co "trzymac" tanga i przy byle wiekszym obciazeniu klinga sie sklada na bok.
Tak, jak w monochromie.
Ciekawy jestem, co na to inni wlasciciele. Pare osob mialo EDC, jak to u Was wygladalo?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ciekawe kiedy do tego dojdziecie
kamboras ma racje
dlatego ja - skrecam zaczynajac od osi glownej
opiero potem reszta - i juz po przesunieciiach ....u mnie sie sprawdza zawsze
Napisano Ponad rok temu
zostanę narazie przy podkładce.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów