No i to jest wreszcie ta konkretna informacja, ktorej mi brakowaloOK - ostrze jest krzywe
jakiś milimetr
zostanę narazie przy podkładce.
![;)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/wink.png)
To kupa.
Napisano Ponad rok temu
No i to jest wreszcie ta konkretna informacja, ktorej mi brakowaloOK - ostrze jest krzywe
jakiś milimetr
zostanę narazie przy podkładce.
Napisano Ponad rok temu
Powiem szczerze, walczę z takimi przekoszeniami w każdym linerlocku i framelocku jakie mam ... ale dopiero po rozkręceniu i skręceniu. Jak przychodzą "z fabryki" wszystko jest cacy. Ale nigdy nie mogę się powstrzymać przed obejrzeniem od środka. A po złożeniu - już jest krzywo. Też kombinowałem z mocniejszym skręcaniem, niespecjalnie to pomaga. Wielokrotnie powtarzając cykl rozkręć/skręć zauważyłem że czasem się poprawia. Wydaje mi się że przekoszenie jest powodowane przesunięciem okładzin względem siebie, to powoduje przekoszenie śruby/osi na której obraca się klinga. Takie przesunięcie wydaje się nieprawdopodobne a jeśli już to nie istotne a jednak coś się "dzieje" pomiędzy rozłożeniem i złożeniem. Jak wiesz, niektórzy wytwórcy zabraniają rozkręcania swoich noży, a nawet robią co mogą by to utrudnić ( np. Microtech ).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aaaaa zwróćcie uwagę na podpis przy zdjęciu, mi się to fajnie kojarzy
![]()
Na pierwszy zdjęciu to ten nożyk mi przypomina ...... WIBRATOR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu