Kordelas - polski producent
Napisano Ponad rok temu
Całkiem ciekawe, szczególnie, ze można sobie zamówić customa z własnego projektu. Jak było, niech mod usunie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
fajnie gdyby ktoś powiedział jak to w rzeczywistości się prezentuje ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko po pochwy trzeba się do PiteraM zgłosić, bo te skórzane nie sprawdzają się w "normalnym" użyciu jednak. Nie znoszę jak nóż się "dynda" :?
Napisano Ponad rok temu
Boję się wysłać im maila ,bo to może być ciekawe , gdyby wycenili takiego customa jakoś sensownie. A ja nijak grosza nie mam .
Jak ktoś bedzie coś wiedział o cenach indywidualnych zamówień niech da znać please.
Napisano Ponad rok temu
Ale jak wyslesz maila z zapytaniem "ile takie cudo?", to przeciez nie bedziesz musial za niego placic, nie?Wzór nr 3 , + false edge serrated + szlif do końca i wyższy . Wykonany z N690 i zahartowany 58 /60 . Rekojeść lekko wygięta do tyłu .
Boję się wysłać im maila ,bo to może być ciekawe , gdyby wycenili takiego customa jakoś sensownie. A ja nijak grosza nie mam .
Jak ktoś bedzie coś wiedział o cenach indywidualnych zamówień niech da znać please.
Nie pekaj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Igor
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Igor
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No dla mnie ta zasada jest akurat niezrozumiala absolutnie.Jednak wytwórca nie chce podać kąta ostrzenia zasłaniając się (zrozumiałą skądinąd) zasadą nie podawania informacji technicznych. Rozumiem, że można przeprofilować krawędź tnącą ale nie każdy ma ochotę (i pieniądze) by bawić się diamentami. Co sądzicie, czy podanie kąta pod jakim producent ostrzy muszą być "top secret" bo mnie to lekko rozśmieszyło.
Smieszni sa i tyle.
A dlaczego to juz Fredi chocby napisal.
Napisano Ponad rok temu
Co sądzicie, czy podanie kąta pod jakim producent ostrzy muszą być "top secret" bo mnie to lekko rozśmieszyło.
Albo nad tym nie panują i wychodzą im różne - więc nie ma co podawać, albo nie ostrzą, albo nie wiedzą jak zmierzyć.
Nic innego mi do głowy nie przychodzi :-)
Napisano Ponad rok temu
Za to w jakiejs malej polskiej firemce kat ostrzenia jest "tajny".
No i zaba od razu podkuta, ze hej...
Napisano Ponad rok temu
Co sądzicie, czy podanie kąta pod jakim producent ostrzy muszą być "top secret" bo mnie to lekko rozśmieszyło.
Albo nad tym nie panują i wychodzą im różne - więc nie ma co podawać, albo nie ostrzą, albo nie wiedzą jak zmierzyć.
Nic innego mi do głowy nie przychodzi :-)
Albo, na list odpowiedziała blondynka z działu " wyglądanie za biurkiem i obsługa ekspresu do kawy " .
Napisano Ponad rok temu
A tak BTW - to Spyderco i Benchmade jakos nie maja oporow, zeby kazdemu kto o to zapyta, odpowiedziec, ze "mniej wiecej tyle a tyle, nie wiemy dokladnie, bo sa ostrzone >>z lapy<<".
Za to w jakiejs malej polskiej firemce kat ostrzenia jest "tajny".
No i zaba od razu podkuta, ze hej...
Podaruj sobie , ależ Ty złośliwy jesteś . :twisted: :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"Thank you! I am sorry to say we dont recommend sharpening angles. We
recommend that you send it to us to sharpen. Lifetime service for free!
The address is listed below if you would like us to do it for you."
Nie wiem jak jest ze Spyderco.
Napisano Ponad rok temu
A Ty z blondynka to wcale nie bylesPodaruj sobie , ależ Ty złośliwy jesteś . :twisted: :wink:
Glus - moje info jest z BM forum i chyba z Bladeforums (to Spyderco).
Poza tym cos jednak z tego Twojego tekstu miedzy wierszami wynika, nie?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowe necki od Benchmade
- Ponad rok temu
-
Pancerny kurdupel, czyli BM 720
- Ponad rok temu
-
"Tranzyt" Noża przez Szwajcarię.
- Ponad rok temu