Nimravus, rodzina i przyjaciele ;) Pozor! 3MB zdjec!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Thanks to ImageShack for [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
A napiszesz coś o nich?
Napisano Ponad rok temu
PS. Rybak rozumiem że Resistor już w drodze :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
benchamde to jednak 100% pierwsza klasa ...
a pajączek nawet ciekawie wygląda ...
Napisano Ponad rok temu
O Nimravusach juz bylo sporo, chyba wszystko zostalo poruszone, dlatego tylko fotki dalem - chyba, ze Cie cos konkretnego interesuje, to pytaj.
lepermessiah - w drodze to akurat jeszcze cos tam jest, ale nie Resistor.
Ciekawi mnie, bo jest taki maly lomik, ale teraz by lezal - jak o fixedy chodzi, to Nimravuski rzondzom
A ten duzy, to jest 4.5 calowa zyleta. Az strach.
Mr_Twinkle - akurat ta nowa pochwa jest do dupy.
Stara - to juz w ogole pomylka. Chociaz moze to tylko moj egzemplarz taki jest.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
argh, ide szukać innego naiwnegoJeszcze tyle nie wypilem
Juumbooo??
Napisano Ponad rok temu
Szczególnie ten Nimravus z M2HS...hardcore i gracja w jednym :twisted: .
Ech, gdyby nie ta bida... :wink: .
Mam też pytanko - czy rękojeści Nimravus'ów nie są ciut "za-chude"??? Widzę na fotkach, że przy mocnym chwycie paluchy wbijają się w dłoń - mam to samo z Fall.S1, z drugiej strony taka smuklejsza rekojeść lepiej się sprawdza w precyzyjnieszych pracach i ogólnie przy dłuższej zabawie nożem (wrażenia na podstawie kilkuletniego porównania "pękatego" chwytu A1 z "chudym" S1).
No więc jak to widzisz w dużym Nimr.?
pzdr
Heimdall
Napisano Ponad rok temu
Nie wbijaja sie - sa dokladnie "na styk". No przynajmniej moje
Nowy Cub - BTW to ja nie wiem, kiedy oni to zmienili, ale podejrzewam, ze jak sobie poszedl Elishewitz i potem licencja wygasla, czyli wtedy, kiedy zdjeli nazwisko z klingi - ma ciensza rekojesc (i wyzszy szlif, a takze troche zmieniony thumb ramp), niz stary z ATS34.
W starym sa znowu paluchy "na styk", w nowym sa troche za dlugie
Napisano Ponad rok temu
Czesc Heimdall.
Nie wbijaja sie - sa dokladnie "na styk". No przynajmniej moje
Nowy Cub - BTW to ja nie wiem, kiedy oni to zmienili, ale podejrzewam, ze jak sobie poszedl Elishewitz i potem licencja wygasla, czyli wtedy, kiedy zdjeli nazwisko z klingi - ma ciensza rekojesc (i wyzszy szlif, a takze troche zmieniony thumb ramp), niz stary z ATS34.
W starym sa znowu paluchy "na styk", w nowym sa troche za dlugie
No w Fall.S1 też na styk, gorzej jak "w terenie" nieco pazury urosną :wink:
BTW, bardzo mi się podoba to pogłębione wycięcie pod palec wskazujący w najnowszych edycjach dużego Nimravus'a.
No i mam ostatnio smaka na coś z M2HS 8) , ponoć trzyma ostrze jak D2 a do tego wytrzymalsze bydle:
pzdr
Heimdall
Napisano Ponad rok temu
Przynajmniej BMowa M2.
Napisano Ponad rok temu
Edit: oczywiście miało być odwrotnie: wytrzymałe jak D2 (a więc ciut lepiej od 154CM), trzymanie ostrza jeszcze lepsze...No i mam ostatnio smaka na coś z M2HS 8) , ponoć trzyma ostrze jak D2 a do tego wytrzymalsze bydle:
Napisano Ponad rok temu
A ja sie zastanawiam...BTW, bardzo mi się podoba to pogłębione wycięcie pod palec wskazujący w najnowszych edycjach dużego Nimravus'a.
Bo to zmniejszenie przekroju i to w dodatku w miejscu, gdzie jest otwor na srube.
No, ale do rabania to ja go nie planuje uzywac.
Napisano Ponad rok temu
A ja sie zastanawiam...BTW, bardzo mi się podoba to pogłębione wycięcie pod palec wskazujący w najnowszych edycjach dużego Nimravus'a.
Bo to zmniejszenie przekroju i to w dodatku w miejscu, gdzie jest otwor na srube.
No, ale do rabania to ja go nie planuje uzywac.
E tam, sporego garba :wink: ma nad śrubą przy przejściu głownia-rękojeść , zresztą wycięcie masz w miejscu gdzie jest pełniej grubości trzpień i okładziny z G10, gorzej gdyby to zachodziło na szlif główny.
Ale tak czy inaczej ani do rąbania ani do podwarzania Nimravus po prostu się nie nadaje (choć są spece-sado-masochiści co rąbią i podwarzają folderkami 8) )
pzdr
Heimdall
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Czuje sie zdemaskowany...Rybak: na tej 3 fotce od twojego drugiego postu , tam gdzie trzymasz dwa nozyki ......to kurde ,pstrykales te fotke powiekami? 8O
Kiedys tam - chyba z Grippim i Presidio - mi malzonka byla uprzejma pomoc, ale te tutaj, to ordynarny i bezduszny Selbstauslöser, jak to bedzie - samowyzwalacz?
Gab3d - nie miej zadnych oporow, ja mam na ignorze cos ze 25 sztuk
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
CQB1 & CQB1
- Ponad rok temu
-
MercWorks - Orion
- Ponad rok temu
-
dzieciątko moje umiłowane . . .
- Ponad rok temu
-
Del Blue Personal Fighter
- Ponad rok temu
-
Emerson Commander... nieco inny niż zwykle...
- Ponad rok temu
-
Dwa braty w tym jeden zembaty...
- Ponad rok temu
-
moj nozyk ;]
- Ponad rok temu
-
kydeksy i sebka
- Ponad rok temu
-
Chris Reeve Sebenza i Microtech Amphibian "prawie fotki