Tanie ostrzenie - polecam!
Napisano Ponad rok temu
Mianowicie mam na myśli ostrzenie noży o porcelanowe bezpieczniki dużej mocy na 380-500 V. Kupiłem bezpiecznik 500 V 25 A w formie prostopadłościanu o ścianach 4,5x6 cm w Castoramie za 13 zł, przyjechałem do domu, wziąłem byle scyzoryk kupiony kiedyś nie wiadomo gdzie, naostrzyłem i... ostrość niesamowita! Takiego czegoś jeszcze nie widziałem Co prawda ogolić się nim mi się nie udało, ale sądzę, że to raczej wina scyzoryka, który kosztował pewnie coś koło 20 zł. Jeszcze popróbuję na lepszych nożach.
Naprawdę wszystkim polecam kto jeszcze nie próbował i nie ma specjalistycznych ostrzałek!
Przepraszam wszystkich starszych użytkowników, ale to tak gwoli przypomnienia No i żeby łatwiej było to znaleźć.
Jeszcze interesuje mnie jedna rzecz... Jak się ma efekt ostrzenia na takim bezpieczniku do jakichś specjalnych, drogich ostrzałek?
Napisano Ponad rok temu
ja mam materiału na ostrzałkę ze hoho
wyrwałem rure fi40x3 najprawdopodobniej z Al2O3 (składu fazowego i garadacji nie udało mi się zdobyć - tajemnica kurna)
ma toto długość a chyba metra, muszem tylko dotargać ją do domu i pociąć na mniejsze odcinki
pozdro
Napisano Ponad rok temu
a mozesz powiedziec do czego takie rurki sa uzywane? kazdy by chcial takahahha
ja mam materiału na ostrzałkę ze hoho
wyrwałem rure fi40x3 najprawdopodobniej z Al2O3 (składu fazowego i garadacji nie udało mi się zdobyć - tajemnica kurna)
Napisano Ponad rok temu
poza normalym podawaniem (lanca tlenowoweglowa) jest jeszcze wydrążona kształtka ogniotrwała w której jest puszczona rurka ceramiczna (chodzona gazem) na stałe, podająca koksik (jako nawęglacz kąpieli)
moja rułka to własnie taka do podawania koksiku
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja to bym se polmetowy zostawil
a nawet i metrowy
bigalbym w te i nazad:)
Napisano Ponad rok temu
Nawet nie trzeba beddzie biegać
Napisano Ponad rok temu
Na czesc Bezpiecznika Mocy proponuje wprowadzic nowa nazwe "Fourangle Sharpener"
Napisano Ponad rok temu
z uwagi na brak umiejętności ostrzenia oddam (wymienię się) gaz rurkę z al2o3 długość 100cm, średnica 32 mm, scianka 2mm
raczej dla kogoś kto się zobowiąże pociąć na mniejsze (wolnitko bo popeka) i rozda mniej bogatym forumowiczom (co ich na ostrzały nie stać)
odbiór częstochowa
oczekuję propozycji
pozdro
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
kurna jak nikt nie kce ostrzałki okrągłej za fri to nie mam zamiaru się narzucać
pozdro
je kce, choć z Lublina
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
13x7cm=91cm
100cm-91cm=9cm
te 9 cm pozostawiam na tzw. wrzas - czyli grubość materiału który idzie w powietrze przy przecinaniu. Kolega mich123 był pierwszy no i ja też oczywiście - więc zostało 11 kawałków.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
taki tam skinner
- Ponad rok temu
-
Pazurek czII i ostatnia
- Ponad rok temu
-
Wyczarowane z "nudy"
- Ponad rok temu