Nowy noz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Benchmade Ares
i
Microtech Mini Socom Elite
Teraz tylko pytanie ktory wybrac i czy wersja combo czy plain.
Napisano Ponad rok temu
Co do porównania, miałem MT MSE i wziąłbym .... Benchmade...
Napisano Ponad rok temu
PS. Ja brałbym Aresa. Widziałem i macałem i bardzo mi sie podobał pomimo ze generalnie nie moge sie przekonac do axisa ale to juz pewnie kwestia przyzyczajenia...
Napisano Ponad rok temu
Teraz tylko Microtech czy Benchmade
Do Microtecha sklania mnie juz sama firma Mam jednak mieszane uczucia co do jego przydatnosci na EDC, jedni pisza ze swietni inni ze nie i jak tu sie zdecydowac
Ares to poprostu kawal dobrego noza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oba mi troche nie leza, ale Ares "mniej".
Poza tym jest go "wiecej" i ma troche dluzsza klinge.
Bralbym Aresa - ale koniecznei po obmacaniu, bo moze sie okazac, ze Tobie akurat z jakichs wzgledow nei pasuja oba - i bedziesz zly jak ktorys kupisz
Napisano Ponad rok temu
rybak
benchmadea "macalem". w chwycie mi bardzo odpowiada. moze tylko troche mniej wygodnie sie go bedzie nosilo z racji dosc masywnej rekojesci jak na folder.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Khm, khm...rybak
benchmadea "macalem". w chwycie mi bardzo odpowiada. moze tylko troche mniej wygodnie sie go bedzie nosilo z racji dosc masywnej rekojesci jak na folder.
"Masywna rekojesc"?
Pomacaj sobie Presidio, jak bedziesz mial okazje, albo Resistora
No ale fakt, z MSE przegrywa o dwie dlugosci - jest chyba nawet dokladnie dwa razy ciezszy.
Otoz to.combo jest świetne nie tylko do lin, ale także (a może przede wszytskim) do twardego plastiku, opasek kablowych, kabli itp. A to plastikową rynnę przyciąć, a to jakiś włóknisty kijek uciąć (leszczynka), a poza tym wszystko zrobisz.
Liny to ja tne bardzo rzadko, plastik dosc czesto. Combo jest o wiele lepsze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo jak to pierwsze, to faktycznei plain rzadzi, jak drugie, to nei ma roznicy. Poza tym, ze jesli masz ich duzo do ostrzenia, to masz szanse predzej skonczyc
Napisano Ponad rok temu
B E N C H M A D E
Jak chcesz szczegółów to na priv zapraszam....
A jak już to ostrze bez pokrycia...
Napisano Ponad rok temu
Na EDC wybralbym jednak ostrze plain.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ktorekolwiek wybierzesz - bedzie ok, pod warunkiem, ze wybierzesz stone washW takim razie lepiej brac stonewash czy satin?
A na serio - wybralbym wlasnie SW. To moj ulubiony sposob wykonczenia klingi. Wyglada bardzo cool, no i jakie praktyczne
Napisano Ponad rok temu
Na satinie widac kazda ryske, jak masz stonewash, to zapominasz, co to slowo znaczy - bo sa, ale ich nei widac
Przecwiczone na Benchmadzie co prawda, ale z tego co u znajomych widzialem, to u MT jest tak samo.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Workhorse.
- Ponad rok temu
-
Fotki noży dla wszystkich - tylko jak to zrobić
- Ponad rok temu
-
Tytanowe rękojeści,a powłoka
- Ponad rok temu