S & W H.R.T. Military Boot Knife... ma go ktos?
Napisano Ponad rok temu
to jego zdjecie:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
To temat do Magii Stali a nie Walki nozem.Czesc zamierzam kupic "S & W H.R.T. Military Boot Knife" czy to dobry wybor w tej cenie? ew. znacie cos podobnego co nieodbiega cenowo od niego?
to jego zdjecie:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Jarek pokazywal ten, o ile sie nie myle, noz na jednym ze spotkan na polach Mokotowskich. Chwalil sobie i mowil, ze to doskonale fixed city EDC.
Przypiety na tekloku czy przywiazany do paska w tylu w pozycji poziomej sprawia ze jest niewidoczny.
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Felini
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytasz serio czy zartujesz?a czy ten noz chociaz troche nadaje sie do walki?
Na wszelki wypadek zapytam ja Ciebie - jak wyobrazasz sobie walke nozem o calkowitej dlugosci 7.50" (190.56mm)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cos sciemniasz cynik
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pouczyl Warhead obywatela Cynika
NIe zawsze co wielkie jest kursko niebezpieczne
Kukhri do ciecia liny tez nie bylo skuteczne.
To na tyle drogie dzieci .
Napisano Ponad rok temu
nie wazny jest rozmiar wazna jest technika"
niby prawda, ale my tu o nozach gadamy
Napisano Ponad rok temu
Macie jakies kompleksy?nie wazny jest rozmiar wazna jest technika"
niby prawda, ale my tu o nozach gadamy
Napisano Ponad rok temu
Kenjirooo!! listosci...
Napisano Ponad rok temu
I dlaczego wolasz Kenjiro :> Nie szukaj obroncow tylko poradz sobie w dyskusji sam Ja twierdze ze wielkosc noza nie ma az takiego znaczenia jak technika i szybkosc ... oczywiscie nie mowie o takich "nozach" jak Jesterek ale 10 cm ostrza wystarczy by swobodnie sie nim poslugiwac . Uwazasz inaczej ? POwiedz dlaczeg o
edit: 47,93 to juz krotki miecz jak dla mnie przypominam ze rozmawiamy o nozach
Roman Gladius Blade miedzy 50 - 70 cm
edit2: walnolem glupote nie znalalem miecza mniejszego niz 66 cm ale dalej twierdze j.w. tylko bez mojej gafy z krotkimi mieczami
Napisano Ponad rok temu
10 cm noza to oczywiscie calkowicie za malo, wtedy potencjalny napastnik nie widzi pelnego wyrazenia meskosci i walecznosci obroncy. Ogolnie cokolwiek ponizej dlugosci 1 metra na ulice wg mnie mija sie z celem ze wzgledu na maly zasieg. Taki chocby MD Saxon jest wg mnie idealnym fighterem EDC na ulice, napada czlowieka np 100 dresiarzy i wtedy jak w Diablo 2 si erobi ten taki whirlwind a potem wydajesz okrzyk bojowy i ogolnie wygrales, jestes panem swiata, a takim jakims, nie wiem, rekatem sifu - zupelnie nie efektowne, nie ma czadu, szpanu i w ogole klimatu. Co to za walka nozem jest w ogole. Do tego zalecalbym jeszcze taktyczny ciemny plaszcz, okulary jakies i kowbojski kapelusz jako element dezinformacyjny [czyli "co co chodzi temu kolesiowi, ktorego napadamy, ze tak wyglada?"]
Boot knife to w ogole porazka jest bo jak sama nazwa wskazuje trzeba go nosic w bucie a jak czlowiek np. bez butow lubi isc po maslo i po bulki i go napadnie 100 dresiarzy to sie nie obroni bo buty z nozem w domu zostawil.
Ja obecnie mam w planach sobie zrobic fightera EDC wg moich wytycznych jednak nigdzie w kraju nie znalazlem jeszcze takiego duzego plaskownika.
Spyderco jester jest tez bardzo dobry do obrony przed frustracja spowodowana znanym nam tu wszystkim "boze-jak-oni-te-paczke-zakleili".
Z powyzszego jasno i klarownie wynika, ze idealna dlugosc fightera to 47.93 cm.
Napisano Ponad rok temu
Ale luz nie musimy rozmawiac.
EOT z mojej strony.
Napisano Ponad rok temu
Takie moje specyficzne poczucie humoru, naprawde pomyslales, ze powaznie podalem dlugosc noza z dokladnoscia do 2 miejsc po przecinku jako jedyna sluszna?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale sztylecik z topiku jest ok. Swiat_Nozy go nosi i nie narzeka a nosi go juz kawalek casu.
POzdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
JAKA BROŃ DO WZMOCNIENIA NADGARSTKÓW - PRZEDRAMION ?!?!
- Ponad rok temu
-
boj sie batownika...
- Ponad rok temu
-
Nóz Balistyczny
- Ponad rok temu
-
"Flos duellatorum"
- Ponad rok temu
-
Potrzebna opinia
- Ponad rok temu
-
Co to jest Chain Whip? I gdzie to można dostać?
- Ponad rok temu
-
CS Torpedo
- Ponad rok temu
-
first blood ;) - liga knifefightingu 30.04-01.05.2005
- Ponad rok temu
-
sparingi nozowe
- Ponad rok temu
-
Wie moze ktos gdzie w lodzi mozna uczyc sie kali