Kimona do karate i judo...Jaka jest roznica?-zobacz temat
Napisano Ponad rok temu
Dziendobry chce sie dowiedziec czy judogi a kimona od karate maja jakas wielka roznice.Moj brat kiedys gdzies przez pol roku cwiczyl karate teraz ma 20 lat a jego kimono-zostalo Czy zastosowanie tego kimona w judo bedzie "zbrodnia"(zle)?
pozdrawiam kokodak!!! :peace:
Napisano Ponad rok temu
Judogi sa szyte z plecionki a karategi ze zwyklego materialu, ktory najprawdopodobniej nie wytrzyma treningu judo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prawde mowiac tylko jeden rodzaj materialu byl wytrzymalszy od niejednego stosowanego w judogach ale niestety byl tak twardy i szorstki ze obcieral bardziej niz niejedna plecionak
Napisano Ponad rok temu
Zalezy jaki material zostal zastosowany do uszycia kimona od karate.
Prawde mowiac tylko jeden rodzaj materialu byl wytrzymalszy od niejednego stosowanego w judogach ale niestety byl tak twardy i szorstki ze obcieral bardziej niz niejedna plecionak
wlosienica, a moze worek po kartoflach ?
klasyczna szmata do karate nie wytrzyma treningu judo, brak mocnego kolnierza, czy tez wzmocnienia na karku. Czesto na trenigu mam zabawe bo rodzice nie widza roznicy miedzy plecionka a karate-gi, a potem mi dzieciaki placza ze kurteczka sie podarla!
Pozdrawiam MH!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tam użytkownicy chyba żadko zaglądają do działu judo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ZimZum znow nie na temat to jest temat czym sie roznia te kimona a nie ile kosztuja Ty sie orientuj i boj sie mnie :shocked!:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Po przeczytaniu powyższych postów stwierdzam, że wolę jednak kupić judogi niż ryzykować moje karategi, ale jedno mnie trapi - czy każde judogi jest z plecionki i jest wystarczająco mocne aby się nie porwało, bo nie chciał bym sobie dać wcisnąć kitu i żałować po dwóch treningach? Oczywiście mam na myśli judogi kupione normalnie w sklepie a nie z bliżej nieokreślonego źródła.
Napisano Ponad rok temu
Na forum masz sporo topikow o judogach, sprawdz tematy zalozine od Speedego 62, albo pooprostu go spytaj, na pewno ci cos podpowie!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowi trenerzy polskiej reprezentacji judo
- Ponad rok temu
-
A. Chmielewski
- Ponad rok temu
-
Sosnowiec-Milowice
- Ponad rok temu
-
Klub judo w warszawie wiek 15 lat
- Ponad rok temu
-
Doktor Kubacki
- Ponad rok temu
-
Kosen Judo na mma-tracker.
- Ponad rok temu
-
Nowosc dla kobiet :Lady-Gi -adidas CHAMPION LADY od lutego
- Ponad rok temu
-
Jakie robicie cwiczenia (poza zjeciami)???
- Ponad rok temu
-
Wszystkiego najlepszego
- Ponad rok temu
-
Judo w KROŚNIE
- Ponad rok temu