Tai Chi w Łodzi
Napisano Ponad rok temu
Niedawno się dowiedziałem że poważnie uszkodziłem kręgosłup...także nie wolno mi wykonywać żadnych ćwiczeń siłowych...
Chciałbym poćwiczyć sobie prze ten czas aż "odnowi" się kregosłup Tai Chi pod okiem dobrego mistrza...
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
A co ci się stało ?
złamanie wyrostka kręgowego :? ...także czekają mnie rehabilitacje...
Napisano Ponad rok temu
ale chyba nie Taiji szukasz, bo tam ruszasz kręgosłupem :wink: , niekiedy nawet aż za bardzo :?Witam. Chciałbym aby ktoś mi polecił dobrego mistrza Tai Chi w Łodzi...
Niedawno się dowiedziałem że poważnie uszkodziłem kręgosłup...także nie wolno mi wykonywać żadnych ćwiczeń siłowych...
Chciałbym poćwiczyć sobie prze ten czas aż "odnowi" się kregosłup Tai Chi pod okiem dobrego mistrza...
Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Nie wiem, czy to do końca dobre rozwiązanie...
Napisano Ponad rok temu
Będą basen, gimnastyka i te sprawy...
Myślę że nie będę go tak nadwyrężał jak podczas treningu kung fu albo Taekwondo, czy akrobatyki...
Chodzi o to aby poznać ćwiczenia i formy Tai Chi...aby jak najlepiej wykorzystać ten czas w którym nie będę mógł ćwiczyć intensywniej...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
no chyba że tak - niestety nie znam nic z Łodzi, wiem tylko, że Taoistyczne Taichi omijaj szerokim łukiemChodzi o to żeby go nie nadwyrężać...Ruszać mogę...myślę że to wskazane nawet jest...przy rehabilitacji...
Będą basen, gimnastyka i te sprawy...
Myślę że nie będę go tak nadwyrężał jak podczas treningu kung fu albo Taekwondo, czy akrobatyki...
Chodzi o to aby poznać ćwiczenia i formy Tai Chi...aby jak najlepiej wykorzystać ten czas w którym nie będę mógł ćwiczyć intensywniej...
Pozdrawiam
Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam serdecznie i życzę szybkiego powrotu do zdrowia
Dzięki :-)
Ale czemu mam omijać taoistyczne Tai Chi ? Nie znam się na tym...chodzi Ci o styl Yang?? Mógłbyś to wyjaśnić ?
Napisano Ponad rok temu
Wszystko zależało od tego na jakiego instruktora grupy początkującej się trafiło. Instruktorzy kolejnego stopnia wszyscy byli super.
Ale nie mam pojęcia jak to wygląda teraz, bo od lat nie mam ze Stowarzyszeniem kontaktu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zawody w Szczecinie
- Ponad rok temu
-
co ciekawego dzieie się w "YMAA" ?
- Ponad rok temu
-
Hung Gar Kuen
- Ponad rok temu
-
Qigong "Lecącego żurawia" w/g prof. Liu Zhongchun
- Ponad rok temu
-
co powiecie na propozycje podzialu materialami ??
- Ponad rok temu
-
Czy są jakieś mniej formalne treningi we wrocławiu?
- Ponad rok temu
-
WUN HOP KUEN DO-KUNG FU
- Ponad rok temu
-
Tai Chi w kimonach :)
- Ponad rok temu
-
Dobre i słabe ksiązki o Kung-fu, Tai-Chi, Chi-kung
- Ponad rok temu
-
nóz i sztylet w kung fu