O użytecznych zegarkach słow kilka (dlugie)
Napisano Ponad rok temu
czasem tylko trzeba zmienic wypracowana uszczelke, a moze zegarmistrz nie umiejetnie go otwiera?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przewaznie do "zwyklego" nurkowania , na rower , i inne glupoty uzywam Casio Diver ( mam dwa , chyba okolo 150 $) juz od lat i chwale sobie jak najbardziej , bo maja......, tak wlasnie, wskazowki.
Robiac jakies tam "activity" , wymagam od zegarka zeby byl przede wszystkim funkcjonalnym i spelnial warunki jaki mu stawiam , jezeli tak jest to nie wazne jest czy to Casio czy Rolex.
Zegarek jako , czesc twojego image , jako meska bizuteria , czy jak to tam nazwac , to juz inna rozmowa i tu kazdy ma swoj gust , system wartosci ,no i przede wszystkim ilosc $$$ ktora by na to wydal.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cholera faktycznie jak przeczytałem swój post to zabrzmiał, ja bym Ci coś zarzucał, a to było pytanie czysto "praktyczne", sory moja wina :-)Gilotyna, a gdzie ja napisalem ze G-Shock jest do dupy.
To już wszystko jasne 8)Przewaznie do "zwyklego" nurkowania , na rower , i inne glupoty uzywam Casio Diver ( mam dwa , chyba okolo 150 $) juz od lat i chwale sobie jak najbardziej , bo maja......, tak wlasnie, wskazowki.
Napisano Ponad rok temu
moze dlatego nalezy sie stosowac do zalecen producenta i wymieniac baterie w autoryzowanym serwisie? to jest elektronika, nie jest slaba, tylko glupieje widocznie przy stracie zasilania, jak komputer ktoremu sie CMOS resetuje, ....?
Dokładnie. Dwa razy wymieniałem baterie w Casio Forester . Po wyjęciu starej należy zewrzeć styki wkretakiem , włożyć nową i jeśli głupieje , odszukać wew przycisk przykryty czarną gumą i zresetować . Uszczelki pociągnąc silikonem w spraju i wyczyscic , jeszcze raz silikon i zamykamy ! Wkręty łatwo przekręcić , więc UWAGA. Telefony i adresy niestety szlag trafia . Nie wiem jak w tych nowszych ,bo jeszcze nie grzebałem ,jednak już widzę ,że wykonanie w obecnym Foresterze jest gorsze . Ogólnie jest jakiś delikatny i nieżle go już sponiewierałem , wygląda jak zjedzony i wypluty ale chodzi !
PS. -choruję na G-force , stosunek pancerz/cena całkiem niezły .
Napisano Ponad rok temu
może poszukam jescze jakiegos jednego.
a gwarancję to nie pamiętam na ile ma ale na pewno nie na 10-chyba standart 1 rok-tak dawno to było
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pełen text o zegarkach "Zegarmistrz radzi" (może kogoś zaciekawi?):Dobrej klasy bateria pozwoli działać naszemu zegarkowi od 2 do 3 lat ale z jej wymianą nie czekaj dłużej niż 2 lata, stara "wylana" bateria może zniszczyć Twój zegarek. Nigdy nie kupujmy baterii alkaicznych, w serwisie domagajmy się baterii srebrowych, dobrej firmy.
Wszelkich napraw czy regulacji naszego zegarka dokonujmy w profesjonalnych zakładach zegarmistrzowskich. Należy unikać punktów wymiany baterii np. w serwisie dorabiającym klucze - nasz zegarek może ulec zniszczeniu podczas nieprawidłowego otwierania lub zamykania.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Maxpedition
- Ponad rok temu
-
Co podpiąć do kluczy ? cz. VI
- Ponad rok temu
-
Lornetka.