Prośba :)
Napisano Ponad rok temu
Jest to mój pierwszy post ,więc proszę bez polewki :wink: .
Noszę się z zamiarem podjęcia treningów Aikido. Proszę Was o opinię na temat tej sztuki walki.Co o niej sądzicie?Czy nie bedzie to strata czasu?Czy sprawdza się w tzw."sytuacjach kryzysowych"?Jak się prezentuje na tle innych sztuk(np.skuteczność na "ulicy")?Poprostu chodzi mi o to,abyście podali plusy i minusy Aikido,spróbujcie mnie przekonać do tej sztuki walki. :-)
P.S. Jeśli taki temat lub podobny już był to przepraszam za zaśmiecanie 8)
Pozdrawiam serdecznie i dzięki za ciekawe wypowiedzi!!
Napisano Ponad rok temu
Jeśli taki temat lub podobny już był to przepraszam za zaśmiecanie Cool
byl...i to nie jeden
Napisano Ponad rok temu
niemniej jednak prośba do stałych uzytkowników:
nie mieszajcie chłopaka z błotem za karmienie trolla - odczuwa potrzebę zywej dyskusji, a nie kontaktu z archiwum
darius: do skutecznośći aikido bedą Cię przekonywali na forum aikido, na wszelkich innych wprost przeciwnie
Napisano Ponad rok temu
uff juz luzik.
Nie no spoko. drogi zalozycielu tematu - wiekszosc uderzaczy, chwytaczy itp. na tym forum aikido do "walki realnej" ci zdecydowanie odradzi. Dlaczego? Bezsensowne obrony przed nozem, silne zrytualizowanie itp. skutecznie uniemozliwiaja skuteczna obrone . A prawda jest taka - jezeli przez wiele lat bedziesz trenowal cokolwiek co jednak do walki sluzy, to i tak bedziesz dobry.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
więcej się w tym poście nie wypowiadam choć uwielbiam takie dyskusje
Napisano Ponad rok temu
Daj sobie spokoj z aikido. Juz tylu ludzi to cwiczy, ze naprawde nie ma sensu cie przekonywac, wiecej juz aikidokow na swiecie nie trzeba. Aikido nie tylko pieknie sie prezentuje na tle innych SW,ale w dodatku jest zupelnie nieskuteczne na ulicy. I do walki sie nie nadaje. I ma same minusy. To prawdziwa strata czasu, mowie ci.Czołem mistrzowie !
Jest to mój pierwszy post ,więc proszę bez polewki :wink: .
.....ciach!!!
Pozdrawiam serdecznie i dzięki za ciekawe wypowiedzi!!
Mam szczera nadzieje ze sie nie zapiszesz.
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam!!
Napisano Ponad rok temu
Szczepanie,pisałeś serio czy raczej żartem??Pytam,bo jestem laikiem w tej dziedzinie i tyle.Poprostu chcę wiedzieć czy warto inwestować w tą sztukę walki czas i zarobione pieniądze.Najbardziej chodzi mi o ogólny ruch,bo mam 23 lata,a czasem czuje się jak 50-letni,zmęczony zyciem człowieczek.Mięsień piwny się dosyć mocno rozrósł .Chcę jakiejś odmiany w życiu i zastanawiam się czy to będzie dobry pomysł.
Pozdrawiam!!
Zapisz sie na krav mage- tam ci napewno dadza wycisk
A Szczepan pewnie zartowal, bo sam to cwiczy ( a pewnie i uczy innych)
PS. zamiesciles ten sam temat w dwoch dzialach- nie rob tak
Napisano Ponad rok temu
Na tym forum znajdziesz tylu przeciwników co zwolenników aikido i dopóki sam, jak piszesz, jesteś laikiem w tej dziedzinie, to mogą Ci tylko namieszać w głowie. Lepiej przejdź się na parę treningów, napisz nam o swoich wrażeniach, a potem już możesz dołączyć do dyskusji a wyższości aikido nad bjj, bjj nad Mua Tai, Mua Tai nad kyokushin, kyokushin nad shotokanem, shotokana nad karate tradycyjnym, karate tradycyjnego nad capoeirą, a capoeiry nad aikido....itd
Powodzenia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i samych sukcesow na nowej sciezce zycia.
Napisano Ponad rok temu
sorki za ten straszny temat,obiecuję poprawę :wink:
pozdrawiam!!!
Napisano Ponad rok temu
ale pomimo tego aikido odradzam ju-jitsu jest lepsze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam MH!
Napisano Ponad rok temu
jest na podstawie boksu... sparingi... ciągłe niehumanitarne do końca... nie wolno się bać... moim zdaniem... udeżane MT
a z chytanych polecam bjj
To i to idealne połączenie... zrękami i gardą z boksu w sumie
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
i tu tkwi pytanie. jakieś podpowiedzi... ale takie naprawde dla pasjonatów... którzy chłoną to zawsze... bo coś ich tknęło przy MT właśnie Co moge robić żeby dobrze się rozwijać...
Z góry thx i Pozdrawiam...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Albo inaczej - jest taka sama strata czasu jak jedzenie, pracowanie, oddychanie, kopulowanie. W ogoel czas tracimy od urodzenia - jest tylko jeden fele - nic nie mozemy zrobic, zby go nie stracic.
Druga sprawa - masz troche slaba motywacje do treningu - miesien piwny to troche zamalo.
Jak chcesz walczyc z miesniem piwnym to rob areoby - wystarcza. Nie trzeba sztuk walk.
Jesli jednak zauroczylo Cie aikido, to trenuj aikido.
Zreszta miesien piwny to dobry prognostyk dla tego stylu - prawie 90 proc. mistrzow ma taki, tylko Szczepan jakis nietypowy i taki zdaje sie chudziutki :wink:
K_P
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
polecam sklep z artykulami mma
- Ponad rok temu
-
Co dodać do KB?
- Ponad rok temu
-
Znalezione w internecie